GOLF 4 1.8T '00 Проблем с заводската аларма не се отключва

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
STMBLZ
Автомобил:
Двигател:

GOLF 4 1.8T '00 Проблем с заводската аларма не се отключва

Мнениеот STMBLZ » Пон 26 апр 2010 19:22

Здравеите колеги,

За първи път пиша в форума на VW.На скоро си купих GOLF 4 1.8Т 20V (първата ми лична кола)Колата е супер и съм много доволен. Но изникна един мн неприятен проблем който не мога да реша и искам да чуя и вашето мнение преди да тръгна по майстори. Колата е купих с един ключ и разбита ключалка на шофиорската врата, съответно единственият начин да вляза в нея е или чрез алармата- централното или през багайника. Та това което се случи е че един следобед след като заключих с дистанционното колата повече не пожела да се отвори. Реших че батерията е свършила смених я но и тожа не помогна. Това което ме интересува е следното имал ли е някой от вас такъв или сходен пробем и как го е решил? Също искам да попитам ако има проблем с централното аларамата би ли се изключила само тя без да сработи отключването и ако вляза през багажника дали схте мога да деактивирам алармата по някакув нацхин така че да мога да карам колата. Благодаря на всички предварително за тяхните отговори и време. Надявам се да може да ми помогнете.

Потребителски аватар
murkata
Автомобил:
Двигател:

Re: GOLF 4 1.8T '00 Проблем с заводската аларма не се отключва

Мнениеот murkata » Пон 26 апр 2010 19:49

Поразрови се в тези теми има доста за проблеми с аларми и централно-http://www.vwclub.bg/forum/search.php?keywords=%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%84+%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=topics&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5
И за друг път :търсачкаа че модовете ще ти дадат :lock:

fatix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fatix » Пон 26 апр 2010 22:25

Колега аз имам същия проблем с моята,понякога отказва да заключи или да отключи от дистанционното и боравя с ключалката след което се оправя и така до следващия път.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пон 03 май 2010 19:54

Колега,ако влезеш през багажника колата почва да пищи на всяко палене и гасене по 30 сек.
Така,предполагам че след като си взел колата с разбита ключалка не си сложил патрон на шофиорската врата а само капаче от задна врата на 5-вратка!Ще ти кажа 1 трик който при мен работи!
Отиваш при багажника вкарваш ключа и въртиш надясно.После отключваш и заключваш с копчетата и ще видиш че ще се оправи!Ако не се оправи,имам и други вариянти!Патил съм много с ключалки на Г4,та сега съм оставил само тази на багажника (един ключар ми каза че се разбива 2 пъти по трудно от страничните)
Другото което е,ако си сменил батерията трябва да си обучиш ключа от ключалките!Ако ти е пищтяла алармата вече (в случай че си минавал през багажника и си я палил),трябва на шофиорската врата да се отключи и заключи с ключ.И после с копчетата на самия ключ.Ако не си си оправил проблема пиши,ще ти помогна!

Потребителски аватар
nikgk_72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikgk_72 » Вто 24 авг 2010 6:38

И при мен има подобен пробелем - Г4. Заключвам с алармата в ключа и след известно време алармата започва са вие. Изключвам с дистанционното /ключа/ и след това не иска да заключва. Заключвам я ръчно една по една отвътре и след това мога да я отключа с дистанционното. :screwy

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Вто 24 авг 2010 15:34

nikgk_72 написа:И при мен има подобен пробелем - Г4. Заключвам с алармата в ключа и след известно време алармата започва са вие. Изключвам с дистанционното /ключа/ и след това не иска да заключва. Заключвам я ръчно една по една отвътре и след това мога да я отключа с дистанционното. :screwy

Колега,на шофиорската врата имаш ли патрон?Или си го премахнал?

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Вто 24 авг 2010 15:56

При мен не става с описаното в тема на колегата Deversant, няма повече да пиша за да не я вдигам излишно.
Успех на др. колеги, аз имам и допълнителна аларма, само съм назад с 2 лв. за батерия след прочетеното в темата.

Последна промяна от владислав на Сря 25 авг 2010 8:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Вто 24 авг 2010 17:57

viewtopic.php?f=11&t=214216
в тази тема има едно мнение :wink:

naiden_pn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naiden_pn » Нед 29 авг 2010 16:59

И на мен днес ми се случи абсолютно същия проблем след като заключих с дистанционното, повече не мога нито да заключа, нито да отключа с него, само с ключа и след това се наложи да изключа и алармата, колата е голф 4, 1,9 тди, 110 к.с., 98ма година, не знам кода на мотора, нито каква е алармата, измерих батерията на дистанционното, 3 волта е... има 1 светодиод обаче на това дистанционно дето преди ми се струва, че светеше червено, а сега зелено :shock, помогнете ако можете...

Потребителски аватар
nikgk_72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikgk_72 » Нед 29 авг 2010 20:49

nikgk_72 написа:
И при мен има подобен пробелем - Г4. Заключвам с алармата в ключа и след известно време алармата започва са вие. Изключвам с дистанционното /ключа/ и след това не иска да заключва. Заключвам я ръчно една по една отвътре и след това мога да я отключа с дистанционното. :screwy

Колега,на шофиорската врата имаш ли патрон?Или си го премахнал?

Патрон си има колега, но като пъхна ключа и връткам няма никой. Аз нищо не съм пипал по ключалките. Тъпата аларма си се смарангяса сама. :banghead:

Потребителски аватар
nikgk_72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikgk_72 » Чет 02 сеп 2010 7:01

Закачиха я на компютър и майсторчето каза, че ми правили номера микроключето на шофьорската врата и на вратата зад шофьора. Някой ими ли снимки да ми прати да ги видя тизи микро ключета дето правят макро ядове. :banghead:

dmode101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmode101 » Пет 03 сеп 2010 10:59

nikgk_72 написа:Закачиха я на компютър и майсторчето каза, че ми правили номера микроключето на шофьорската врата и на вратата зад шофьора. Някой ими ли снимки да ми прати да ги видя тизи микро ключета дето правят макро ядове. :banghead:
Напиши в търсачката "микроключета" - има доста теми за тоя проблем в Голф, Пасат, Бора и т.н.

popa_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popa_ » Съб 28 апр 2012 13:00

здравейте. и аз имам същия проблем с заводската аларма. след дълго лутане, набутване и проблеми си поръчах нова цяла брава от Германия и патрон за ключалката. значи всичко в момента ми работи. Голфа е 1.6 бензинка, 99г. Моля ви кажете как да се обучи тва дистанционно::((

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”