като дам на контакт ми гасне касетофона
- zak
- Автомобил: Skoda Oktavia
- Двигател: AUM 2001
като дам на контакт ми гасне касетофона
Преди няколко седмици имах проблем с таблото /дигитално/ ходих при няколко майстора, некси него го оправиха ,ама ми преебаха нещо по токовете на касетофона . Вързан е през ключа. Като вкарам ключа тръгва ,като дам на контакт обаче гасне ,като запаля пак тръгва, апо време на движение се изключва и включва когато си поиска. Ако някой има представа от какво може да е ще съм му благодарен да ме светне и мен.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Syncro написа:А някой знае ли къде точно да се търси въпросният кабел?Аз не успях да го намеря![]()
Е от клемореда на контактния ключ със сигурност излиза ACC по-схемите на колата можеш да си го видиш по цвят ако не ти се мери. По спомен черен със сериозно сечение май беше.
А тук са конекторите за да видиш къде ти се падат изводите на свирката.
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
°niksi° написа:Syncro написа:Ама не.........Май сега е времето да попитам........при VW/Golf III има ли положение на контактния ключ "Аксесoари" Аз не искам да ми свири само когато е на контакт.....
mod edit: wili98
Доколкото знам при Голф 3 при поставянето на ключа се вкл. ACC
При мен, а и не само при мен при поставяне на ключа се включва радиото, при завъртане се гаси(демек пести животец на аку-то), 1-2 секунди след палене се включва отново и после яко

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
В тази връзка да попитам: касетофонът (CD) не гасне ли при запалване, само ако акумлаторът е слаб
При мен като паля на студена кола и включено CD, то изгасва за момент и после пак се включва. Но ако съм карал 2-3 часа и загася двигателя и после пак запаля CD-то си работи без да прекъсва! Къде е проблемът - аз смятам, че е в акумулатора 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
zak написа:проблема е в това ,че кото дам на контакт и загасне ,докато не запаля не се включва.Даже се включва и алармата за панела/дето те подсеща да го свалиш/
А пробвал ли си да дадеш на контакт и после да върнеш без да вадиш ключа,поне при мен е така за да свирне се дава на контакт и после ако няма да палиш връщаш а CDто вече си работи !
- bomini
- Автомобил: Audi A4 Quattro
- Двигател: AVF
- Контакти:
На мен, като ми слагаха ЦД-то в Тояга - ме питаха, дали да го вържат да свири на контакт или по всяко време - аз предпочетох по всяко време. Така че не е нужно да има ключ или контакт или каквото и да било - слагам панела и тръгва! При палене, по време на въртене на стартера не само ЦД-то, а всички тоци(фарове, ЦД) спират за момент, докато запали колата и после пак тръгват с цел улесняване на запалването
zak написа:когато ми го слагаха касето фона го вързаха през ключа ,и щом вкарам ключа тръгваше,гаснеше само кокато паля и то за 1-2сек.Ивсе си мисля ,че при положение ,че понего не е правено нищо не би трябвало да има разлика от преди и сега.
Да това е правилното свързване на касетофон (цд). Просто при запалване се изкл. всички ненужни консуматори с цел да се осигури по добро захранване на стартера, елелктрониката....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”