Поредната гавра на КАТ - посред бял ден

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
pavlingm
Автомобил: VW Golf
Двигател: AFN
Контакти:

Re: Поредната гавра на КАТ - посред бял ден

Мнениеот pavlingm » Сря 05 май 2010 9:21

Там е работата, че това:
picture3.JPG
picture3.JPG (3.74 KиБ) Видяна 1151 пъти
не е същото, като това
picture4.JPG
picture4.JPG (4.14 KиБ) Видяна 1151 пъти

Това второто ти си го измисли :lol:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 05 май 2010 11:32

pavlingm написа:Не се е престроил в правилната лента за тая маневра джипът.
А най-вероятно и другият кара в грешната лента, но вината за ПТП си е на джипа.

:012:
Именно!
И на снимката си има чисто кръгово движение с 3 ленти! Схемата на куките няма НИЩО общо с реалността :не:

Джипа ТРЯБВА да изчака за да се престрои още преди изхода.

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Сря 05 май 2010 11:50

Ако всички дрънканици за средна дясна и каквато си лента трябва да са верни то каде по дяволите да застане кола, на кръговото в Пловдив, който идва от Панаира,и продължава напред на кръговото.Ако е в изходната лява лента още преди кръговото то се предолага,че иска да прави ляв на кръга, дотук добре. Средната изходна лента отива на право тоест около кръга и продължава направо.Ама и дясната изходна лента се случва да е пак направо,респективно които види завива си директно надясно поради факта ,че левите блокират пътя и може да мине. И сега според Вас средния трябва да чака десния ? като и двамата отиват в една и съща улица и си държат една и съща лента. Ако аз съм средната лента и десния не излезе 1 път надясно, втори път направо ами тръгне да върти да излзиа като левия..бах го таман.Всите коли като се връткат вътре са с едни права,дефакто десния папур ми пресича пътя(прав) на равнопоставено условие(кръговото),сори, ама неговия възможен път е само направо и да си обръща където види.

Прави ми впечатление ,че масово се прават груби постъпки когато не се знае каде отива шофера,вместо да спре някаде да осмисли и тогава да дири дадената пресечка ..

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 05 май 2010 12:28

Аз съм на мнението на Pepo!Единствено ако преди кръговото не е имало знаци.За пример давам едно Старозагорско кръгово,където все още половината шофьори нямат навика на влизане да чакат,защото имаме обратно кръгово до стадиона с влизане с предимство и излизане без таковаа :X Та въпросното кръгово даже има и пътна маркировка за : Дясна лента -> веднага първият изход в дясно и лява лента със стрелка за напред и наляво.Уви доста хора не ги забелязват и правят подобни маневри...След първият изход в дясно,дясната лента трябва да е свободна до първият десен вход.

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Сря 05 май 2010 14:45

pavlingm написа:Там е работата, че това:
picture3.JPG
не е същото, като това
picture4.JPG

Това второто ти си го измисли :lol:

не колега не сум си ги измислил так аго пише в линка които дадох по горе започнете да четете всичко написано а не само това което ви изнася :shock :shock като това е измислица ето ти и другат акартинка която не си видял сиг тя сущо ли е грешна

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 05 май 2010 17:48

pepo написа:........

Мисля пропускаш дребния факт,че това са разсъждения по картинка как БИ трябвало да бъде,на въпросния пътен инженер господин някой си,а не част от какъвто и да било закон или правилник валиден в момента :wink: Между другото,кръговите в Пловдив и по-специално в комплекс Тракия са някакъв кошмар за непосветения наистина...

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Сря 05 май 2010 17:55

а според жас как би трябвало да е защото мен точно по този начин са ме учили и смятам че това е правилното както и органите на реда са преценили и досега не съм имал проблем в кръгово

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Сря 05 май 2010 17:59

http://www.spik-bg.org/doc/articles/roundabouts_traffic_man1.pdf

На фигура 14 в този линк има снимка на кръстовището. Може би мастото на конфликта е там, където черния автомобил излиза от кръговото. Обърнете внимание, че от момента на влизане и излизане от кръстовището няма въртене в кръгово. Влиза се от три ленти, движение направо и се излиза по същите три ленти. Ако трите коли тръгнат едновременно и се движат направо и единия реши да завива наляво от дясната лента, кой гений на зрителното изкуство ще забележи някакъв сигнал като мигач? Между другото, моля някой колега, отлично запознат с правилника, да ми помогне с точното място в текста, касаещ движение в кръгово движение. Нека, също така, колеги, които явно не са запознати с конкретното кръстовище да не дават мнения коя рисунка е по-точна, за да бъдем максимално коректни в спокойния си тон на спорене!

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Сря 05 май 2010 18:49

@Pepo
Няма смисъл да показваш КАК ТРЯБВА ДА БЪДЕ! Това което си дал НЕ Е РЕАЛНО! Това е само статийка. Дори да е написана с мисъл, 100% да е приложена тук-там, пак е ПОБЪЛГАРЕНА.
И само този който я е вкарал знае за нея! Не са поставени съответните знаци!
НЯМА И ДА ГО ИМА.
21 век нямаме това което хората са имали преди десетки години.
Покажи ми табелите? Покажи ми глобените за превишена на цариградско ? Пари ли няма ?
Винетки и данъци ли не плащаме ? Ами парите от данъци и винетки за последните 20 години,
трябваше да имаме магистрали открай до край със осветление дори ! Плюс естакади и паркинги в мизерната София.
Да не давам примери белите хора за колко по-малко пари какво правят. А не пожарникара да обяснява че 1 км. бил 2 млн. евро. А го строят за стотинки. Кошмар!

Проблема е че това са знаци КОИТО ЛИПСВАТ. Няма да казвам колко се поддържа маркировка и табели.
Някой колега от Пловдив да каже какво има там ! И тогава да си пишем пак.

А когато НЯМА - ще се разбере...
Да не говорим, че все още твърдя че двамата са равнопоставени вътре! И водача с джипа не е позволил на автомобила от дясната лента да се престрои. А това, че не се е престроил преди да навлезе, ще го разпитам щом го видя.
Да не говорим и пишем за знаци много ви моля. Зная места, които знаците са си много на място. Но има освен знаци и наредба за поставянето им, която не се спазва. ТАМ БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ от този вид. Но явно няма и е анархия при която обаче важи написаното в закона. В тази отсечка, десния автомобил си е с предимство, левия не се е съобразил и допуснал десния да направи маневрата си, след това без мигач е тръгнал ДА ИЗЛИЗА от кръговото и много ясно че ще се пресекат траекториите.
Положението е такова каквото е, а не каквото трябва да бъде!
Някой да провери това кръстовище какви знаци има от тази посока на влизане!!!
Колкото до колегата, който се съмняваше за този тип с джипа с хубавото номерче - е известен е. С какво и на кого и за колко не се знае...но адвокатите с които се е консултирал приятеля ми са препоръчали да помисли преди да предприеме нещо срещу...
Трябва да ВИ говори нещо това :)

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Сря 05 май 2010 19:04

pepo написа:а според жас как би трябвало да е защото мен точно по този начин са ме учили и смятам че това е правилното както и органите на реда са преценили и досега не съм имал проблем в кръгово

Кръговото е според табелите! Ако не указват ИЗРИЧНО коя лента за какво е, се прилага ОСНОВАТА. Т.е. закона, градско или не, броя пътни ленти и маневри.

Това че са те учили така е резултат на интерпретация. Отново ни връща на КАК БИ ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ, НО НЕ Е! След като липсва табелата това е нормален път и кръстовище и се разглежда като такова. Казуса е доста интересен. Общината в Пловдив е и първата осъдена за дупка на пътя. Чудя се защо беше еднократно :) Как закона пази общинските дупки (извънградските също)
е за друга тема, която също би трябвало да е интересна. Не е нормално.
Не трябва ли КАТ да напише акт на общината за липса на табели ?
Нали по конституция сме равни пред закона?

А другарите от мобиле.бг се притесняват, че нямало как да си видят точките онлайн.

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Чет 06 май 2010 7:49

8) Колега разбрахме ли кое е кръговото защото на всички тук ще ни е интересно.А пък и като ти е добър френд, дай копие от акта де, там е написано каде е станало.

:Mr Green Fun

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Чет 06 май 2010 9:20

leavon написа:http://www.spik-bg.org/doc/articles/roundabouts_traffic_man1.pdf

На фигура 14 в този линк има снимка на кръстовището. Може би мастото на конфликта е там, където черния автомобил излиза от кръговото. Обърнете внимание, че от момента на влизане и излизане от кръстовището няма въртене в кръгово. Влиза се от три ленти, движение направо и се излиза по същите три ленти. Ако трите коли тръгнат едновременно и се движат направо и единия реши да завива наляво от дясната лента, кой гений на зрителното изкуство ще забележи някакъв сигнал като мигач? Между другото, моля някой колега, отлично запознат с правилника, да ми помогне с точното място в текста, касаещ движение в кръгово движение. Нека, също така, колеги, които явно не са запознати с конкретното кръстовище да не дават мнения коя рисунка е по-точна, за да бъдем максимално коректни в спокойния си тон на спорене!

колега това е колелото на панаира в пловдив нали ? и кои тарикат би тругнал да завива наляво от дясна лента това правилно ли е? някои по долу е писал като няма знаци важи основата за радцки и извънградцко а основата каква е от краина дясна да завиеш на ляво ли ? няакои да отговори че тва явно съм го испуснал

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Чет 06 май 2010 11:50

Следя с интерес темата, понеже казуса е доста оплетен. Ако става въпрос за колелото на Панаира, то обозначителните знаци са достатъчно и сложени на място. Още повече от всяка една страна при влизане в кръговото си има стрелки (едва ли е останало много от тях) коя лента за къде е. Лява - завой наляво, средна - движение направо, дясна - завой надясно. При това положение приятеля ти е бил в нарушение като не е спазил указанието за завой надясно. Друг е въпроса кой спазва тези обозначения. Ако не се лъжа (трябва да мина оттам тия дни, за да се убедя) има също и указателни знаци преди влизането в кръговото които обозначават коя лента за къде е. Като жител на града винаги и при всяка възможност се стремя да избягвам това кръгово движение, понеже то е едно от най - рисковите и натоварени места тук.

Потребителски аватар
Anelia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Anelia » Чет 06 май 2010 17:28

Бих казала :applause: на инструктора на pepo. Ако всички учеха на това, нямаше всеки ден да се изнервям от шофьори, обикалящи цялото кръгово в дясната лента. Това, от къде да се включиш и къде да се престроиш на кръгово движение си е въпрос на елементарна логика и усет. Оправдавам само хора, които не са от съответното населено място,не са наясно къде точно ще излизат от кръговото и то, ако липсват указателни табели и маркировка.

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Чет 06 май 2010 18:58

:да: :applause:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”