Това второто ти си го измисли
Поредната гавра на КАТ - посред бял ден
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- pavlingm
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: AFN
- Контакти:
Re: Поредната гавра на КАТ - посред бял ден
Там е работата, че това: не е същото, като това
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
pavlingm написа:Не се е престроил в правилната лента за тая маневра джипът.
А най-вероятно и другият кара в грешната лента, но вината за ПТП си е на джипа.
Именно!
И на снимката си има чисто кръгово движение с 3 ленти! Схемата на куките няма НИЩО общо с реалността
Джипа ТРЯБВА да изчака за да се престрои още преди изхода.
-
Symptom
- Автомобил:
- Двигател:
Ако всички дрънканици за средна дясна и каквато си лента трябва да са верни то каде по дяволите да застане кола, на кръговото в Пловдив, който идва от Панаира,и продължава напред на кръговото.Ако е в изходната лява лента още преди кръговото то се предолага,че иска да прави ляв на кръга, дотук добре. Средната изходна лента отива на право тоест около кръга и продължава направо.Ама и дясната изходна лента се случва да е пак направо,респективно които види завива си директно надясно поради факта ,че левите блокират пътя и може да мине. И сега според Вас средния трябва да чака десния ? като и двамата отиват в една и съща улица и си държат една и съща лента. Ако аз съм средната лента и десния не излезе 1 път надясно, втори път направо ами тръгне да върти да излзиа като левия..бах го таман.Всите коли като се връткат вътре са с едни права,дефакто десния папур ми пресича пътя(прав) на равнопоставено условие(кръговото),сори, ама неговия възможен път е само направо и да си обръща където види.
Прави ми впечатление ,че масово се прават груби постъпки когато не се знае каде отива шофера,вместо да спре някаде да осмисли и тогава да дири дадената пресечка ..
Прави ми впечатление ,че масово се прават груби постъпки когато не се знае каде отива шофера,вместо да спре някаде да осмисли и тогава да дири дадената пресечка ..
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Аз съм на мнението на Pepo!Единствено ако преди кръговото не е имало знаци.За пример давам едно Старозагорско кръгово,където все още половината шофьори нямат навика на влизане да чакат,защото имаме обратно кръгово до стадиона с влизане с предимство и излизане без таковаа :X Та въпросното кръгово даже има и пътна маркировка за : Дясна лента -> веднага първият изход в дясно и лява лента със стрелка за напред и наляво.Уви доста хора не ги забелязват и правят подобни маневри...След първият изход в дясно,дясната лента трябва да е свободна до първият десен вход.
pavlingm написа:Там е работата, че това: не е същото, като това
не колега не сум си ги измислил так аго пише в линка които дадох по горе започнете да четете всичко написано а не само това което ви изнася
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pepo написа:........
Мисля пропускаш дребния факт,че това са разсъждения по картинка как БИ трябвало да бъде,на въпросния пътен инженер господин някой си,а не част от какъвто и да било закон или правилник валиден в момента
а според жас как би трябвало да е защото мен точно по този начин са ме учили и смятам че това е правилното както и органите на реда са преценили и досега не съм имал проблем в кръгово
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.spik-bg.org/doc/articles/roundabouts_traffic_man1.pdf
На фигура 14 в този линк има снимка на кръстовището. Може би мастото на конфликта е там, където черния автомобил излиза от кръговото. Обърнете внимание, че от момента на влизане и излизане от кръстовището няма въртене в кръгово. Влиза се от три ленти, движение направо и се излиза по същите три ленти. Ако трите коли тръгнат едновременно и се движат направо и единия реши да завива наляво от дясната лента, кой гений на зрителното изкуство ще забележи някакъв сигнал като мигач? Между другото, моля някой колега, отлично запознат с правилника, да ми помогне с точното място в текста, касаещ движение в кръгово движение. Нека, също така, колеги, които явно не са запознати с конкретното кръстовище да не дават мнения коя рисунка е по-точна, за да бъдем максимално коректни в спокойния си тон на спорене!
На фигура 14 в този линк има снимка на кръстовището. Може би мастото на конфликта е там, където черния автомобил излиза от кръговото. Обърнете внимание, че от момента на влизане и излизане от кръстовището няма въртене в кръгово. Влиза се от три ленти, движение направо и се излиза по същите три ленти. Ако трите коли тръгнат едновременно и се движат направо и единия реши да завива наляво от дясната лента, кой гений на зрителното изкуство ще забележи някакъв сигнал като мигач? Между другото, моля някой колега, отлично запознат с правилника, да ми помогне с точното място в текста, касаещ движение в кръгово движение. Нека, също така, колеги, които явно не са запознати с конкретното кръстовище да не дават мнения коя рисунка е по-точна, за да бъдем максимално коректни в спокойния си тон на спорене!
- heimdal
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: 1997
@Pepo
Няма смисъл да показваш КАК ТРЯБВА ДА БЪДЕ! Това което си дал НЕ Е РЕАЛНО! Това е само статийка. Дори да е написана с мисъл, 100% да е приложена тук-там, пак е ПОБЪЛГАРЕНА.
И само този който я е вкарал знае за нея! Не са поставени съответните знаци!
НЯМА И ДА ГО ИМА.
21 век нямаме това което хората са имали преди десетки години.
Покажи ми табелите? Покажи ми глобените за превишена на цариградско ? Пари ли няма ?
Винетки и данъци ли не плащаме ? Ами парите от данъци и винетки за последните 20 години,
трябваше да имаме магистрали открай до край със осветление дори ! Плюс естакади и паркинги в мизерната София.
Да не давам примери белите хора за колко по-малко пари какво правят. А не пожарникара да обяснява че 1 км. бил 2 млн. евро. А го строят за стотинки. Кошмар!
Проблема е че това са знаци КОИТО ЛИПСВАТ. Няма да казвам колко се поддържа маркировка и табели.
Някой колега от Пловдив да каже какво има там ! И тогава да си пишем пак.
А когато НЯМА - ще се разбере...
Да не говорим, че все още твърдя че двамата са равнопоставени вътре! И водача с джипа не е позволил на автомобила от дясната лента да се престрои. А това, че не се е престроил преди да навлезе, ще го разпитам щом го видя.
Да не говорим и пишем за знаци много ви моля. Зная места, които знаците са си много на място. Но има освен знаци и наредба за поставянето им, която не се спазва. ТАМ БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ от този вид. Но явно няма и е анархия при която обаче важи написаното в закона. В тази отсечка, десния автомобил си е с предимство, левия не се е съобразил и допуснал десния да направи маневрата си, след това без мигач е тръгнал ДА ИЗЛИЗА от кръговото и много ясно че ще се пресекат траекториите.
Положението е такова каквото е, а не каквото трябва да бъде!
Някой да провери това кръстовище какви знаци има от тази посока на влизане!!!
Колкото до колегата, който се съмняваше за този тип с джипа с хубавото номерче - е известен е. С какво и на кого и за колко не се знае...но адвокатите с които се е консултирал приятеля ми са препоръчали да помисли преди да предприеме нещо срещу...
Трябва да ВИ говори нещо това
Няма смисъл да показваш КАК ТРЯБВА ДА БЪДЕ! Това което си дал НЕ Е РЕАЛНО! Това е само статийка. Дори да е написана с мисъл, 100% да е приложена тук-там, пак е ПОБЪЛГАРЕНА.
И само този който я е вкарал знае за нея! Не са поставени съответните знаци!
НЯМА И ДА ГО ИМА.
21 век нямаме това което хората са имали преди десетки години.
Покажи ми табелите? Покажи ми глобените за превишена на цариградско ? Пари ли няма ?
Винетки и данъци ли не плащаме ? Ами парите от данъци и винетки за последните 20 години,
трябваше да имаме магистрали открай до край със осветление дори ! Плюс естакади и паркинги в мизерната София.
Да не давам примери белите хора за колко по-малко пари какво правят. А не пожарникара да обяснява че 1 км. бил 2 млн. евро. А го строят за стотинки. Кошмар!
Проблема е че това са знаци КОИТО ЛИПСВАТ. Няма да казвам колко се поддържа маркировка и табели.
Някой колега от Пловдив да каже какво има там ! И тогава да си пишем пак.
А когато НЯМА - ще се разбере...
Да не говорим, че все още твърдя че двамата са равнопоставени вътре! И водача с джипа не е позволил на автомобила от дясната лента да се престрои. А това, че не се е престроил преди да навлезе, ще го разпитам щом го видя.
Да не говорим и пишем за знаци много ви моля. Зная места, които знаците са си много на място. Но има освен знаци и наредба за поставянето им, която не се спазва. ТАМ БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ от този вид. Но явно няма и е анархия при която обаче важи написаното в закона. В тази отсечка, десния автомобил си е с предимство, левия не се е съобразил и допуснал десния да направи маневрата си, след това без мигач е тръгнал ДА ИЗЛИЗА от кръговото и много ясно че ще се пресекат траекториите.
Положението е такова каквото е, а не каквото трябва да бъде!
Някой да провери това кръстовище какви знаци има от тази посока на влизане!!!
Колкото до колегата, който се съмняваше за този тип с джипа с хубавото номерче - е известен е. С какво и на кого и за колко не се знае...но адвокатите с които се е консултирал приятеля ми са препоръчали да помисли преди да предприеме нещо срещу...
Трябва да ВИ говори нещо това
- heimdal
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: 1997
pepo написа:а според жас как би трябвало да е защото мен точно по този начин са ме учили и смятам че това е правилното както и органите на реда са преценили и досега не съм имал проблем в кръгово
Кръговото е според табелите! Ако не указват ИЗРИЧНО коя лента за какво е, се прилага ОСНОВАТА. Т.е. закона, градско или не, броя пътни ленти и маневри.
Това че са те учили така е резултат на интерпретация. Отново ни връща на КАК БИ ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ, НО НЕ Е! След като липсва табелата това е нормален път и кръстовище и се разглежда като такова. Казуса е доста интересен. Общината в Пловдив е и първата осъдена за дупка на пътя. Чудя се защо беше еднократно
е за друга тема, която също би трябвало да е интересна. Не е нормално.
Не трябва ли КАТ да напише акт на общината за липса на табели ?
Нали по конституция сме равни пред закона?
А другарите от мобиле.бг се притесняват, че нямало как да си видят точките онлайн.
-
Symptom
- Автомобил:
- Двигател:

leavon написа:http://www.spik-bg.org/doc/articles/roundabouts_traffic_man1.pdf
колега това е колелото на панаира в пловдив нали ? и кои тарикат би тругнал да завива наляво от дясна лента това правилно ли е? някои по долу е писал като няма знаци важи основата за радцки и извънградцко а основата каква е от краина дясна да завиеш на ляво ли ? няакои да отговори че тва явно съм го испуснал
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
Следя с интерес темата, понеже казуса е доста оплетен. Ако става въпрос за колелото на Панаира, то обозначителните знаци са достатъчно и сложени на място. Още повече от всяка една страна при влизане в кръговото си има стрелки (едва ли е останало много от тях) коя лента за къде е. Лява - завой наляво, средна - движение направо, дясна - завой надясно. При това положение приятеля ти е бил в нарушение като не е спазил указанието за завой надясно. Друг е въпроса кой спазва тези обозначения. Ако не се лъжа (трябва да мина оттам тия дни, за да се убедя) има също и указателни знаци преди влизането в кръговото които обозначават коя лента за къде е. Като жител на града винаги и при всяка възможност се стремя да избягвам това кръгово движение, понеже то е едно от най - рисковите и натоварени места тук.
Бих казала
на инструктора на pepo. Ако всички учеха на това, нямаше всеки ден да се изнервям от шофьори, обикалящи цялото кръгово в дясната лента. Това, от къде да се включиш и къде да се престроиш на кръгово движение си е въпрос на елементарна логика и усет. Оправдавам само хора, които не са от съответното населено място,не са наясно къде точно ще излизат от кръговото и то, ако липсват указателни табели и маркировка.
на инструктора на pepo. Ако всички учеха на това, нямаше всеки ден да се изнервям от шофьори, обикалящи цялото кръгово в дясната лента. Това, от къде да се включиш и къде да се престроиш на кръгово движение си е въпрос на елементарна логика и усет. Оправдавам само хора, които не са от съответното населено място,не са наясно къде точно ще излизат от кръговото и то, ако липсват указателни табели и маркировка.-
kiril_bulgaria
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”