Въпрос за зумера за фаровете

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за зумера за фаровете

Мнениеот Mury » Пон 22 май 2006 17:41

Значи зумера не работи само от време на време измъчено измънква за 2-3 секунди и спира.Има ли някой представа от къде идва този проблем и сблъсквал ли се е някой с него.Аз мисля че не е от бутона на вратата защото и плафона и алармата си работят при сработването му :?: :?: :?:

Потребителски аватар
sardokar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sardokar » Пон 05 юни 2006 16:51

Принципно зумера прилича на реле и е вързан на три места: плафона на вратата, 12V през контактния ключ и 12-те волта, които захранват габаритите, ако някоя от тези връзки е хлабава, може да се получи такова немощно дрезгавене. Ако не е от връзките може да пробваш с друг зумер.

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Пет 09 юни 2006 0:28

Ма где се намира :?: :lol: :lol:

Потребителски аватар
sardokar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sardokar » Пет 09 юни 2006 9:47

би трябвало да е някъде в таблото откъм шофьорската страна, около панела с предпазителите и релетата ама къде точно :?:
Най-ще е лесно ако успееш да го накараш да "запее" макър и немощно и да го търсиш на слух.

hbnv

Обяснение

Мнениеот hbnv » Вто 11 юли 2006 22:20

Отваряш жабката под краката на водача и клякаш до вратата отстрани. Да края - отстрани има едни ограничители да не ти пада капака в краката.

Включваш лостчета за мигача или габарити и натискаш релетата над предпазителите с ръка.
Зумерът е едното от тях - надписано с номер с 2-3 см букви - на моето Поло са само 2-3 релета, не ми се рови сега да гледам, но най-лявото при мене.

Като натиснеш ще тръгне - зумерът е в корпуса на реле - ще чуеш звука и ще усетиш вибрацията .
Като тръгне и ако свири само при натискане извади го, почисти контактите и ги намажи с графитна смазка.

hbnv

пак аз

Мнениеот hbnv » Вто 11 юли 2006 22:24

Не спрей, а графитна смазка тънко

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Пон 17 юли 2006 10:09

Thanksss :wink: :wink: :wink:

saveman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saveman » Чет 20 юли 2006 7:23

че аз имам зумер в таблото. дето е пляснат при мк3. други зумери незнам да има из таз колца :) пък защо не свири не го знам сигурно е изгорял :0

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Пет 10 ное 2006 16:55

А бе хора досега съм се мъчил да го намеря и неможах,незнам как изглежда.Открих 4 релета зад бушоните но нито едно не изглежда да е здало багажа.Най-лявото което споменахте е за мигачите аз се съмнявам в най-дясното но незнам как да го проверя :?: :?: :?: А има ли някакъв надпис или номер на него защото има 2 релета с номера с големи бели цифри върху тях.Дали има разлика на тези със старото табло и тези с новото защото мойто е с новото.Моля ако някой наистина има представа къде е точно,как изглежда и дали има някакви цифри или букви на него нека сподели че с тези фарове през деня постоянно ги забравяме особено жената :evil: :evil:

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Нед 12 ное 2006 20:28

saveman,ами сложи си нов..моята кола нямаше зумер,но само за 1,50лв вече има :wink: :D

Потребителски аватар
ZEDYCUS
Автомобил: VW Sharan 1_9 TDI
Двигател: AUY 2001
Контакти:

Мнениеот ZEDYCUS » Нед 12 ное 2006 22:08

saveman,ами сложи си нов..моята кола нямаше зумер,но само за 1,50лв вече има Wink Very Happy
Сам ли си го монтира,и от къде го взе,че съм се замислил и аз да сложа на моето поло 2. :?: :)

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Пон 13 ное 2006 12:31

Купих го от Пасат Електроникс за 1,5лв с 2 кабелчета е..Единия край го вързах за клемата на бутона на лявата врата,където е свързана плафониерата,а другия за бутона на фаровете,Писука адски гадно,но нали за това е сложено..Отне ми 10 мин за монтажа и за да го скрия да не се вижда.. :wink:

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Пон 13 ное 2006 20:03

Ема аз искам първо да открия оригиналния и да разбера защо не работи :idea: :wink:

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Пет 24 ное 2006 19:22

Аре бре хораааа нема ли кой да помогне,никой ли не се е сблъсквал с тзои проблем-поне ми кажете кое е релето,или кой номер е/понеже там релетата имаха някакви номера/ :oops: :wink:Или някой да качи схема на бушоните и релетата с описание :wink:

Потребителски аватар
g_velev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g_velev » Сря 13 дек 2006 15:32

И аз на моето поло 2 си сложих сам зумер с две кабелчета да бръмчи като забравя фаровете. Аз го свързах директно на две клеми отзад на ключа на фаровете. Открих ги между всичките останали с мултицет! Пищи когато съм забравил фаровете при угасен двигател. Когато колата е оставена умишлено на габарити не пищи даже и при изключен двигател! Мисля че правилно съм го направил :)

P.S. Ще ми се да си намеря схема, която автоматично да включва фаровете при запален двигател и да ги изключва като угасиш двигателя. Дали някой има принципна схема на такова чудо?

Щото разни ги продават, ама тогава ще се лиша от удоволствието да си го направя сам!!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”