Въпрос за зумера за фаровете
Въпрос за зумера за фаровете
Значи зумера не работи само от време на време измъчено измънква за 2-3 секунди и спира.Има ли някой представа от къде идва този проблем и сблъсквал ли се е някой с него.Аз мисля че не е от бутона на вратата защото и плафона и алармата си работят при сработването му

-
hbnv
Обяснение
Отваряш жабката под краката на водача и клякаш до вратата отстрани. Да края - отстрани има едни ограничители да не ти пада капака в краката.
Включваш лостчета за мигача или габарити и натискаш релетата над предпазителите с ръка.
Зумерът е едното от тях - надписано с номер с 2-3 см букви - на моето Поло са само 2-3 релета, не ми се рови сега да гледам, но най-лявото при мене.
Като натиснеш ще тръгне - зумерът е в корпуса на реле - ще чуеш звука и ще усетиш вибрацията .
Като тръгне и ако свири само при натискане извади го, почисти контактите и ги намажи с графитна смазка.
Включваш лостчета за мигача или габарити и натискаш релетата над предпазителите с ръка.
Зумерът е едното от тях - надписано с номер с 2-3 см букви - на моето Поло са само 2-3 релета, не ми се рови сега да гледам, но най-лявото при мене.
Като натиснеш ще тръгне - зумерът е в корпуса на реле - ще чуеш звука и ще усетиш вибрацията .
Като тръгне и ако свири само при натискане извади го, почисти контактите и ги намажи с графитна смазка.
А бе хора досега съм се мъчил да го намеря и неможах,незнам как изглежда.Открих 4 релета зад бушоните но нито едно не изглежда да е здало багажа.Най-лявото което споменахте е за мигачите аз се съмнявам в най-дясното но незнам как да го проверя
А има ли някакъв надпис или номер на него защото има 2 релета с номера с големи бели цифри върху тях.Дали има разлика на тези със старото табло и тези с новото защото мойто е с новото.Моля ако някой наистина има представа къде е точно,как изглежда и дали има някакви цифри или букви на него нека сподели че с тези фарове през деня постоянно ги забравяме особено жената

- g_velev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз на моето поло 2 си сложих сам зумер с две кабелчета да бръмчи като забравя фаровете. Аз го свързах директно на две клеми отзад на ключа на фаровете. Открих ги между всичките останали с мултицет! Пищи когато съм забравил фаровете при угасен двигател. Когато колата е оставена умишлено на габарити не пищи даже и при изключен двигател! Мисля че правилно съм го направил
P.S. Ще ми се да си намеря схема, която автоматично да включва фаровете при запален двигател и да ги изключва като угасиш двигателя. Дали някой има принципна схема на такова чудо?
Щото разни ги продават, ама тогава ще се лиша от удоволствието да си го направя сам!!
P.S. Ще ми се да си намеря схема, която автоматично да включва фаровете при запален двигател и да ги изключва като угасиш двигателя. Дали някой има принципна схема на такова чудо?
Щото разни ги продават, ама тогава ще се лиша от удоволствието да си го направя сам!!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”