Каква кафемашина - избор

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Re: Каква кафемашина

Мнениеот theultimate » Чет 06 май 2010 0:48

В нас от 3 години имам ето това http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09009269. Взех я понеже беше най-евтината (70лв са доста малко за кафемашина), но се оказа че прави прекрасно кафе с каймак - по-добро рядко пия някъде. Няма повреди, освен една запушена цедка, понеже оригиналните са малко по-особени с някакво клапанче и сложих обикновенна.

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Чет 06 май 2010 13:56

Точно това клапанче прави каймака,мисля кремадиск се води mhihi

theultimate

Мнениеот theultimate » Чет 06 май 2010 14:32

Наистина със старата цедка имаше плътен каймак, който седеше докато не го изпия, докато сега като си разбъркам кафето и започва да изчезва. Колко приблизително струва такава цедка?

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Чет 06 май 2010 16:25

Взех Saeco накрая, но като начало съм малко разочарован. Първите 2 кафета станаха почти бистра вода. Третото го докарах по- както трябва, но ми се струва че не беше достатъчно горещо. Малко по-топла вода.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Съб 08 май 2010 10:14

Един написа:Взех Saeco накрая, но като начало съм малко разочарован. Първите 2 кафета станаха почти бистра вода. Третото го докарах по- както трябва, но ми се струва че не беше достатъчно горещо. Малко по-топла вода.
Машината е добра.И аз съм с такава.Ако ти замирише на химикал,кафето или на нещо от рода на пластмаса,от резорвара за вода е!Сменя се по гаранцията.За около 200 лв.няма по добро от предложенията описани по горе.Благодаря на мода,за бързата намеса!Ше се окаже,че разбираме повече от кафемашини,от колкото коли. :bowdown

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Съб 08 май 2010 15:06

ОК. А за температурата може ли да кажеш нещо - нормално ли е или има начин да се усилва?

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Съб 08 май 2010 15:35

Когато светне втората лампичка значи че машината е готова.При мен си е горещо.Е не е вряла водата но е добре.Ако можеш измери на каква температура излиза от цедките.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 08 май 2010 15:42

При мен водата си е направо вряла.Колега спомням си че при първото пускане на машината имаше обезвъздушаване с врътката от страни.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 08 май 2010 16:25

KirilGeorgiev написа:При мен водата си е направо вряла.Колега спомням си че при първото пускане на машината имаше обезвъздушаване с врътката от страни.

Ако кафемашината на колегата Един, не е обезвъздушена, няма как да прави хубаво кафе! Това е задължение на хората от който копува кафе машината да го направят! А самата операция е доста проста! Оставя се кафе машината да позагрее малко, взима се една чаша вода, пълни се догоре чашата, изкарва се резервоарчето на кафемашина та и там се поставя чашата за да може когато смуче машината да не засмуче въздух! Щом почне да мига 2-рата лампа, се пуска топла вода, или направо излиза под пара! И кафе машината е готова за ползване!

п,п До колегата Един, приятел, изчакфай кафемашината да позагрява сутрин или когато не е ползвана повече от 1 час! Все пак това не е професионална машина! Ако искаше такава аз ти писах в предната страница! Бразилията но там цената си е цифра ( що се вика на цената на Голф 2-ка е mhihi ) Но изборът ти е чудесен!

Потребителски аватар
Dessi
русият голф
Автомобил: VW Golf 2002
Двигател: 1.9 TDI ASZ
Контакти:

Мнениеот Dessi » Съб 08 май 2010 20:36

golfer написа:
kakadu написа:SAECO :да:

това е. :да:

:да:

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 09 май 2010 13:30

:да: :bowdown

Това е марката... :012:

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Пет 14 май 2010 18:06

theultimate написа:Наистина със старата цедка имаше плътен каймак, който седеше докато не го изпия, докато сега като си разбъркам кафето и започва да изчезва. Колко приблизително струва такава цедка?

На Делонгито ни беше 12 кинта мисля и твойта да е някъде там

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Съб 15 май 2010 1:07

Сега остава и някакво кафе да препоръчате. Имам една лаваца в червена опаковка, нормално на вкус, но доста силно. С нормалната доза ме заболява главата направо.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 15 май 2010 7:09

Един написа:Сега остава и някакво кафе да препоръчате. Имам една лаваца в червена опаковка, нормално на вкус, но доста силно. С нормалната доза ме заболява главата направо.

Колега доста силничко ти го прави кафето, хубаво е да го разреждаш с вода! Иначе аз си правя Нова Бразилия, човека ми го меле точно за машината (и той има същата) и нямам ядове! На много други места ме цакат със номера на мляното кафе и после филма е голям! Кафето го повръща от цедката и избива ръкохфадката!
Иначе аз пия повече 3 в 1. Зависи какво кафе харесфаш че те в БГ- то са различни ментета mhihi

theultimate

Мнениеот theultimate » Съб 15 май 2010 9:50

Нова Бразилия.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”