Смяна на катализатор

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на катализатор

Мнениеот vladobg78 » Сря 05 май 2010 7:20

Да точно така става, ламбда сондата при ман стои до катализатора и махне ли се той компа ще се побърка. Ще дава грешки и става мазало. Намерих им адреса на крафт, и на околовръстното ги има.

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Сря 05 май 2010 7:42

а колко струва нов катализатор, сигур не е малко :063:

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 05 май 2010 7:59

Ама колега, чакай сега малко, аз не те навивах за нов катализатор ами да си махнеш стария културно, 2000+лв вярвам няма да дадеш а и наистина няма смисъл. Идеята е да си сложиш някакво предвидено за целта гърне заместител, а не просто права тръба и да го направят хора които знаят за кво става въпрос, а не бай арабел у гаража "ауспух праи". Между другото какъв е мотора на Пасата закойто говорим ;) . Айде като го направиш да се похвалиш как е станало.

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Сря 05 май 2010 8:48

да ясно ми че няма да го сменям. само за инфо питам за новия. като го оправя ще пиша.това сигурно няма да е веднага защото имам още неща за смяна - масло, филтри и т.н. Катализатора може още да кара но до половин година ще е за смяна. Двигателя е 1,8 20V, 125 к.с.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Сря 05 май 2010 12:45

Dj_tuhla :)
ето пиша го тука , за пред всички, сори още един път за обърквацията на личните ;). Все пак, ако не си съгласен с мен, напиши го тук :)

:)

Колега нещо не съм съгласен с теб, за разхода и тем подобни ,че компа щял да се сбърка. Нали аз карам с избушен катализатор. Никакъв проблем. Нито разхода ми се е качил и колата си върви много добре.Не се чува и по-голям шум.И преглед минах без проблем- нормално, не по втория начин.А другата история, ако не избушиш здръстения катализатор, има вероятност да се простиш с турбината на колата ;). Мойта беше замината и поради тази причина.Защото се задържат изгорелите газове и част се върщат навътре ;) - все едно да сложил картоф в ауспуха и да настъпваш ;). Махай го тоя катализатор и не му мисли. И сега пасатчето не пуши дори и грам , дори когато го настъпя докаря , хем е дизел ;). Не съм преполагал че върви толкова тая колица ;).

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Сря 05 май 2010 13:50

колега нямам турбина, аз съм само 1,8 а не 1,8Т (ufxjf e 150 к.с. ако не се лъжа). При всички положения ще отида в KRAFT, да видим кво ще кажат там.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Сря 05 май 2010 14:04

Да да , аз разбрах при теб е друга работата , но просто написах това , без искам на колегата на лични , че викам да го пусна тук, все пак не искам да иглеждам като мишок ;) , може да ми е грешно мнението , ама реших да си го пусна ;)

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Сря 05 май 2010 15:22

ок няма проблем, приемам всички съвети :да:

Потребителски аватар
Nikolai Roev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikolai Roev » Чет 06 май 2010 10:58

За пръв път чувам че компа щял да се обърка пълна простотия на толкова пасати съм гледал махането и после закачането на комп и меренето на изгорели газове както и разхода, айде да не казвам кой е сулю и пулю че взех да се дразня от разбирачи ... така е малко по твърд става звука...а и разбирач дето говореше то катализатора като го изчистиш няма ли да стане права тръба ве мозък кво гурне може да сложиш там...майко мила...

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Чет 06 май 2010 11:15

Nikolai Roev написа:За пръв път чувам че компа щял да се обърка пълна простотия на толкова пасати съм гледал махането и после закачането на комп и меренето на изгорели газове както и разхода, айде да не казвам кой е сулю и пулю че взех да се дразня от разбирачи ... така е малко по твърд става звука...а и разбирач дето говореше то катализатора като го изчистиш няма ли да стане права тръба ве мозък кво гурне може да сложиш там...майко мила...

естествено че го бърка, но не става за ден и два ако има запис от момента на сваляне и след 1 година със сигурност ще се изненадаш това на пук на представите ти е интелигентна самообучаваща се ситема :wink:

Потребителски аватар
Nikolai Roev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikolai Roev » Чет 06 май 2010 11:19

alexx написа:
Nikolai Roev написа:За пръв път чувам че компа щял да се обърка пълна простотия на толкова пасати съм гледал махането и после закачането на комп и меренето на изгорели газове както и разхода, айде да не казвам кой е сулю и пулю че взех да се дразня от разбирачи ... така е малко по твърд става звука...а и разбирач дето говореше то катализатора като го изчистиш няма ли да стане права тръба ве мозък кво гурне може да сложиш там...майко мила...

естествено че го бърка, но не става за ден и два ако има запис от момента на сваляне и след 1 година със сигурност ще се изненадаш това на пук на представите ти е интелигентна самообучаваща се ситема :wink:

Ами моя го няма вече 7-8 месеца не виждам разлика в разхода...

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Пет 07 май 2010 17:28

колеги,

днес бях при един майстор да ми допълни фреона на климатика и се разговорихме за катализатора. Той подразбрал, че от догодина катаджиите щяли да имат мобилни уреди с които да мерят газовете. Ако няма катализатор можело да спират коли от движение :Mr Green Fun
Звучи ми малко пресилено, но знае ли човек. Някой чувал ли е такива неща или си е пак нашенски слух mhihi

Потребителски аватар
sweetboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sweetboy » Съб 08 май 2010 11:10

ами колега ако това се случи, което хич ама хич не ми се вярва, то означава, че поне 60% от колите в БГ ще ги спрат от движение :horror: :horror: , ти на това вярваш ли! Те депутатите вярно, че не са стока ама чак пък толкова да не им сече не ми се вярва. Това по-скоро е някакъв махленски слух според мен и нищо друго, а и за първи път тук го чувам. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Съб 08 май 2010 17:32

Да дано е така, че иначе :banghead:

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Съб 08 май 2010 23:12

:) Колега малко ми е много съмнително , как ги виждаш да се гъзят и да бутат разни машинарии в ауспуха ;).Особено на мойта както е заврян под бронята, той и твоя е така май ;). Т'ва са глупости. Освен ако въпросния майстор , е искал да те постресне и зариби да си купиш нов катализатор ;) от някой негов авер. Има ги всякакви шарлатани, поне на това съм се нагледал - гледат да те стреснат, че да дадеш лев ;). Пък да ти кажа чесно, ако искат да ти спрат колата от движение - това е най лесното ;). Дори една пръскалка на чистачките да не ти работи - могат да я спрат от движение. Не ги слушай тея глупости. Те първо пътищата да оправят. А пък в Бг. нали си чул че имаме излишък на емисии ;) дето искаха да ги продават. Така че споко , това нещо няма да се случи в бликите 20 години ;).

Върни се в “Passat”