Смяна на катализатор
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на катализатор
Да точно така става, ламбда сондата при ман стои до катализатора и махне ли се той компа ще се побърка. Ще дава грешки и става мазало. Намерих им адреса на крафт, и на околовръстното ги има.
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
а колко струва нов катализатор, сигур не е малко 

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Ама колега, чакай сега малко, аз не те навивах за нов катализатор ами да си махнеш стария културно, 2000+лв вярвам няма да дадеш а и наистина няма смисъл. Идеята е да си сложиш някакво предвидено за целта гърне заместител, а не просто права тръба и да го направят хора които знаят за кво става въпрос, а не бай арабел у гаража "ауспух праи". Между другото какъв е мотора на Пасата закойто говорим
. Айде като го направиш да се похвалиш как е станало.

- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
да ясно ми че няма да го сменям. само за инфо питам за новия. като го оправя ще пиша.това сигурно няма да е веднага защото имам още неща за смяна - масло, филтри и т.н. Катализатора може още да кара но до половин година ще е за смяна. Двигателя е 1,8 20V, 125 к.с.
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Dj_tuhla 
ето пиша го тука , за пред всички, сори още един път за обърквацията на личните
. Все пак, ако не си съгласен с мен, напиши го тук 

Колега нещо не съм съгласен с теб, за разхода и тем подобни ,че компа щял да се сбърка. Нали аз карам с избушен катализатор. Никакъв проблем. Нито разхода ми се е качил и колата си върви много добре.Не се чува и по-голям шум.И преглед минах без проблем- нормално, не по втория начин.А другата история, ако не избушиш здръстения катализатор, има вероятност да се простиш с турбината на колата
. Мойта беше замината и поради тази причина.Защото се задържат изгорелите газове и част се върщат навътре
- все едно да сложил картоф в ауспуха и да настъпваш
. Махай го тоя катализатор и не му мисли. И сега пасатчето не пуши дори и грам , дори когато го настъпя докаря , хем е дизел
. Не съм преполагал че върви толкова тая колица
.

ето пиша го тука , за пред всички, сори още един път за обърквацията на личните

Колега нещо не съм съгласен с теб, за разхода и тем подобни ,че компа щял да се сбърка. Нали аз карам с избушен катализатор. Никакъв проблем. Нито разхода ми се е качил и колата си върви много добре.Не се чува и по-голям шум.И преглед минах без проблем- нормално, не по втория начин.А другата история, ако не избушиш здръстения катализатор, има вероятност да се простиш с турбината на колата

- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
колега нямам турбина, аз съм само 1,8 а не 1,8Т (ufxjf e 150 к.с. ако не се лъжа). При всички положения ще отида в KRAFT, да видим кво ще кажат там.
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Да да , аз разбрах при теб е друга работата , но просто написах това , без искам на колегата на лични , че викам да го пусна тук, все пак не искам да иглеждам като мишок
, може да ми е грешно мнението , ама реших да си го пусна 

- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
ок няма проблем, приемам всички съвети 

- Nikolai Roev
- Автомобил:
- Двигател:
За пръв път чувам че компа щял да се обърка пълна простотия на толкова пасати съм гледал махането и после закачането на комп и меренето на изгорели газове както и разхода, айде да не казвам кой е сулю и пулю че взех да се дразня от разбирачи ... така е малко по твърд става звука...а и разбирач дето говореше то катализатора като го изчистиш няма ли да стане права тръба ве мозък кво гурне може да сложиш там...майко мила...
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
Nikolai Roev написа:За пръв път чувам че компа щял да се обърка пълна простотия на толкова пасати съм гледал махането и после закачането на комп и меренето на изгорели газове както и разхода, айде да не казвам кой е сулю и пулю че взех да се дразня от разбирачи ... така е малко по твърд става звука...а и разбирач дето говореше то катализатора като го изчистиш няма ли да стане права тръба ве мозък кво гурне може да сложиш там...майко мила...
естествено че го бърка, но не става за ден и два ако има запис от момента на сваляне и след 1 година със сигурност ще се изненадаш това на пук на представите ти е интелигентна самообучаваща се ситема

- Nikolai Roev
- Автомобил:
- Двигател:
alexx написа:Nikolai Roev написа:За пръв път чувам че компа щял да се обърка пълна простотия на толкова пасати съм гледал махането и после закачането на комп и меренето на изгорели газове както и разхода, айде да не казвам кой е сулю и пулю че взех да се дразня от разбирачи ... така е малко по твърд става звука...а и разбирач дето говореше то катализатора като го изчистиш няма ли да стане права тръба ве мозък кво гурне може да сложиш там...майко мила...
естествено че го бърка, но не става за ден и два ако има запис от момента на сваляне и след 1 година със сигурност ще се изненадаш това на пук на представите ти е интелигентна самообучаваща се ситема
Ами моя го няма вече 7-8 месеца не виждам разлика в разхода...
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
колеги,
днес бях при един майстор да ми допълни фреона на климатика и се разговорихме за катализатора. Той подразбрал, че от догодина катаджиите щяли да имат мобилни уреди с които да мерят газовете. Ако няма катализатор можело да спират коли от движение
Звучи ми малко пресилено, но знае ли човек. Някой чувал ли е такива неща или си е пак нашенски слух
днес бях при един майстор да ми допълни фреона на климатика и се разговорихме за катализатора. Той подразбрал, че от догодина катаджиите щяли да имат мобилни уреди с които да мерят газовете. Ако няма катализатор можело да спират коли от движение

Звучи ми малко пресилено, но знае ли човек. Някой чувал ли е такива неща или си е пак нашенски слух

- sweetboy
- Автомобил:
- Двигател:
ами колега ако това се случи, което хич ама хич не ми се вярва, то означава, че поне 60% от колите в БГ ще ги спрат от движение
, ти на това вярваш ли! Те депутатите вярно, че не са стока ама чак пък толкова да не им сече не ми се вярва. Това по-скоро е някакъв махленски слух според мен и нищо друго, а и за първи път тук го чувам. 

- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Да дано е така, че иначе 

- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател: