Проблем на бензин голф 2 1.8RP

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Black-White
Автомобил:
Двигател:

Проблем на бензин голф 2 1.8RP

Мнениеот Black-White » Сря 05 май 2010 21:40

Колеги голфчето ми прави проблеми на бензин нещо.Колата има и газ и си я карам на газ предимно,но и бензин си слагам и си я карам и на бензин(по-рядко).Преди няколко дни сложих бензин и в началото глъхнеше,като и подам газ се давеше нещо и гаснеше на сфетофари... реших ,че е от газта и след около 5-10 мин каране се оправи и вървеше много добре без проблеми и вчера пак я цъкнах на бензин и пак почна да гасне и да се дави покарах я пак и този път не се оправи днес цял ден на газ и пак няма ефект.Можете ли да ми помогнете аз предполагам,че иска центровка,но пък преди си работеше супер.
Поздрави

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем на бензин голф 2 1.8RP

Мнениеот Zlobomir » Сря 05 май 2010 22:11

Откъде сипа този бензин? Пробвай с двойна доза от ОМВ например.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Чет 06 май 2010 9:03

колега и при мен е така, но като махна плочката на газта коренна разлика и във вървенето на колата,няма придърпване глъхнене,когато съсм с плочката и карам на бензин и е вкарам малко в оборот някъде около 3500 4000 има едно заглъхване и изведнъж се отпушва,ако махна плочката не е така предполагам че си с плочка пробваи като махнеш плочката как ше е,само не разбрах с карб ли е колета

Потребителски аватар
Black-White
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Black-White » Чет 06 май 2010 11:40

не колата е моноинжекция,бензина съм го сложил от ЕКО (мислех ,че е качествен)ще пробвам и с махането на плочката както казваш колега.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Чет 06 май 2010 11:53

Провери си и свещите, бобина, запалителната система, горивен филтър, помпа итн :)

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 06 май 2010 11:57

Само за протокола,че бензина изветрява от дълго неизползване.Ако примерно сложиш 10лв и го гориш за 2-3месеца ,то след първият месец горивото ще почне да губи качествата си.Аз затува си го имам като закон да успявам да изгарям 10лв/месец :) И винаги слагам 100 октанов или с добавки,уж да е по-дълготраен и с по-голямо октаново число

Потребителски аватар
Black-White
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Black-White » Чет 06 май 2010 16:06

mupk0 написа:Само за протокола,че бензина изветрява от дълго неизползване.Ако примерно сложиш 10лв и го гориш за 2-3месеца ,то след първият месец горивото ще почне да губи качествата си.Аз затува си го имам като закон да успявам да изгарям 10лв/месец :) И винаги слагам 100 октанов или с добавки,уж да е по-дълготраен и с по-голямо октаново число

да това го знам колега,но аз съм сипал преди 2-3 дена.

chi4i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chi4i » Пет 07 май 2010 20:33

От карането на газ в моното се натрупват едни гадости.Развий капака за въздуха на моното и го продухай с помпата на колата.И аз съм със същият мотор и отвреме на време го продухвам.А е възможно и бензиновите помпи да заминават и да не подават достатъчно налягане.

Потребителски аватар
Black-White
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Black-White » Вто 11 май 2010 18:56

Колеги днес бях до един сервиз за центровка.Там ми казаха,че проблема може да е в моното,електрониката,в компа.Искат ми 50-60лв.само да намерят проблема и отделно след това не се знае колко ще излезне.Какво да правя :?: :?:

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Вто 11 май 2010 19:37

По същата логика баба ми можеше да ти каже, че проблемът ти е в двигателя :screwy :screwy и за 100лв. ще се помъчи да отгатне къде точно... mhihi
Има вероятност да ти се е запушила дюзата на моното - иска отпушване на ултразвук - ако решиш, пиши ЛС да ти кажа къде да отидеш да ти я изчистят. Това е много полезно, не вреди и е препоръчително да се прави, особено на газови коли. Струва 10лв. и става перфектно за 10 мин!
Втори вариант е от неползването редовно на бензиновата помпа, тя да е тръгнала да си ходи. Замерва й се дебит и налягане в BOSCH-а на Кукленско (търсиш Рацата - кара бял Голф 3 и ги разбира). Струва 10лв.
Трети - да е запушена цедката на помпата в резервоара или горивния филтър. Сваля се и се чисти.

Затова по принцип колите се правят да палят на бензин и след 2000 оборота да минават на газ... ;)

Не би следвало да е проблем с тоците или въздуха, щом на газ не го прави - остава да е само с бензина.

П.С. Баба хвърля боб и каза, че е за дюзата mhihi mhihi heavy metal zork

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”