Колеги голфчето ми прави проблеми на бензин нещо.Колата има и газ и си я карам на газ предимно,но и бензин си слагам и си я карам и на бензин(по-рядко).Преди няколко дни сложих бензин и в началото глъхнеше,като и подам газ се давеше нещо и гаснеше на сфетофари... реших ,че е от газта и след около 5-10 мин каране се оправи и вървеше много добре без проблеми и вчера пак я цъкнах на бензин и пак почна да гасне и да се дави покарах я пак и този път не се оправи днес цял ден на газ и пак няма ефект.Можете ли да ми помогнете аз предполагам,че иска центровка,но пък преди си работеше супер.
Поздрави
Проблем на бензин голф 2 1.8RP
- Black-White
- Автомобил:
- Двигател:
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем на бензин голф 2 1.8RP
колега и при мен е така, но като махна плочката на газта коренна разлика и във вървенето на колата,няма придърпване глъхнене,когато съсм с плочката и карам на бензин и е вкарам малко в оборот някъде около 3500 4000 има едно заглъхване и изведнъж се отпушва,ако махна плочката не е така предполагам че си с плочка пробваи като махнеш плочката как ше е,само не разбрах с карб ли е колета
- Black-White
- Автомобил:
- Двигател:
не колата е моноинжекция,бензина съм го сложил от ЕКО (мислех ,че е качествен)ще пробвам и с махането на плочката както казваш колега.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Провери си и свещите, бобина, запалителната система, горивен филтър, помпа итн 
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Само за протокола,че бензина изветрява от дълго неизползване.Ако примерно сложиш 10лв и го гориш за 2-3месеца ,то след първият месец горивото ще почне да губи качествата си.Аз затува си го имам като закон да успявам да изгарям 10лв/месец
И винаги слагам 100 октанов или с добавки,уж да е по-дълготраен и с по-голямо октаново число
- Black-White
- Автомобил:
- Двигател:
mupk0 написа:Само за протокола,че бензина изветрява от дълго неизползване.Ако примерно сложиш 10лв и го гориш за 2-3месеца ,то след първият месец горивото ще почне да губи качествата си.Аз затува си го имам като закон да успявам да изгарям 10лв/месецИ винаги слагам 100 октанов или с добавки,уж да е по-дълготраен и с по-голямо октаново число
да това го знам колега,но аз съм сипал преди 2-3 дена.
От карането на газ в моното се натрупват едни гадости.Развий капака за въздуха на моното и го продухай с помпата на колата.И аз съм със същият мотор и отвреме на време го продухвам.А е възможно и бензиновите помпи да заминават и да не подават достатъчно налягане.
- Black-White
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги днес бях до един сервиз за центровка.Там ми казаха,че проблема може да е в моното,електрониката,в компа.Искат ми 50-60лв.само да намерят проблема и отделно след това не се знае колко ще излезне.Какво да правя

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
По същата логика баба ми можеше да ти каже, че проблемът ти е в двигателя
и за 100лв. ще се помъчи да отгатне къде точно...
Има вероятност да ти се е запушила дюзата на моното - иска отпушване на ултразвук - ако решиш, пиши ЛС да ти кажа къде да отидеш да ти я изчистят. Това е много полезно, не вреди и е препоръчително да се прави, особено на газови коли. Струва 10лв. и става перфектно за 10 мин!
Втори вариант е от неползването редовно на бензиновата помпа, тя да е тръгнала да си ходи. Замерва й се дебит и налягане в BOSCH-а на Кукленско (търсиш Рацата - кара бял Голф 3 и ги разбира). Струва 10лв.
Трети - да е запушена цедката на помпата в резервоара или горивния филтър. Сваля се и се чисти.
Затова по принцип колите се правят да палят на бензин и след 2000 оборота да минават на газ...
Не би следвало да е проблем с тоците или въздуха, щом на газ не го прави - остава да е само с бензина.
П.С. Баба хвърля боб и каза, че е за дюзата

и за 100лв. ще се помъчи да отгатне къде точно...
Има вероятност да ти се е запушила дюзата на моното - иска отпушване на ултразвук - ако решиш, пиши ЛС да ти кажа къде да отидеш да ти я изчистят. Това е много полезно, не вреди и е препоръчително да се прави, особено на газови коли. Струва 10лв. и става перфектно за 10 мин!
Втори вариант е от неползването редовно на бензиновата помпа, тя да е тръгнала да си ходи. Замерва й се дебит и налягане в BOSCH-а на Кукленско (търсиш Рацата - кара бял Голф 3 и ги разбира). Струва 10лв.
Трети - да е запушена цедката на помпата в резервоара или горивния филтър. Сваля се и се чисти.
Затова по принцип колите се правят да палят на бензин и след 2000 оборота да минават на газ...
Не би следвало да е проблем с тоците или въздуха, щом на газ не го прави - остава да е само с бензина.
П.С. Баба хвърля боб и каза, че е за дюзата

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”