Високо налягане в резервоара Голф 3??? Решено
Re: Високо налягане в резервоара Голф 3???
имах същия проблем на голф2 пробих отвор 2мм ха капачката ха резервоара и сега всичко е ок.
- jordancho
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AGZ 1999
При мен това клапанче до въздушния филтър отваря веднага след като запаля, но не съм го мерил до кога остава отворено. Според мен когато двигателя не работи клапана е затворен и бензиновите пари си стоят в резервоара (не е редно да излизат през капачката, защоте в крайна сметка ще ти се изпари бензина), а като запалиш, клапана се отваря и бензиновите пари през него отиват до дроселовата клапа от където чрез входящия въздух попадат в цилиндрите и се изгарят, като по този начин се изплзват за вървенето на колата, а не се изхвърлят навън. Не съм сигурен, но мисля че това е правилната логика.
- plamen032
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Високо налягане в резервоара Голф 3??? Решено
Проблема си го реших като маркуча на бензиновите пари , които влиза в клапанчето го пуснах във въздушния филтър. Така клапанчето си работи, няма дерт с компа и парите си отиват там където им мястото - в двигателя
- jordancho
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AGZ 1999
Хубаво, че проблема ти е изчезнал колега, но така дали няма някой път да си гръмнеш филтъра. Бензиновте пари след клапана горе-долу там отиват, но ако не е имало нужда от клапан, дали в завода на VW щяха да се набутват излишно като го слагат на всяка кола. Според мен ще е по-добре, ако си оправиш клапана (ако нещо се e позапушил) или с една жица и реле да го свържеш с контакта (в случай че ти се губят тоците до клапана). На моето Vento до този клапан идва постоянен "+", и като запаля идва и "-".
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
това клапанче си църка мисля постоянно/като щурче/,то изравнява налягането с резервоара след като помпата гълта бензин за да не се създава вакуум в него.Още първия път когато ми се наложи да си правя диагностика на колата ми показа на компа че не работи т.е. клеясало беше изчистих и промих със спирт и си заработи.Друг е въпроса дали стига напрежение на самите клейми на ел.магнита му ,ако не работи след промивка.jordancho написа:При мен това клапанче до въздушния филтър отваря веднага след като запаля, но не съм го мерил до кога остава отворено. Според мен когато двигателя не работи клапана е затворен и бензиновите пари си стоят в резервоара (не е редно да излизат през капачката, защоте в крайна сметка ще ти се изпари бензина), а като запалиш, клапана се отваря и бензиновите пари през него отиват до дроселовата клапа от където чрез входящия въздух попадат в цилиндрите и се изгарят, като по този начин се изплзват за вървенето на колата, а не се изхвърлят навън. Не съм сигурен, но мисля че това е правилната логика.

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
M_a_X написа:Така ли трябва да работи?
.
Да,всичко е в ред-ако при отвъртане на капачката на резервоара в жегите чуваш (силно)изсъскване тогава може би клапана не е в ред.Ако си ценител направи си пробна лампа със светодиод и ще си сигурен и за напрежението което му се подава.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”