Машинка централно проблем

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
mishkiii
Автомобил:
Двигател:

Машинка централно проблем

Мнениеот mishkiii » Пон 22 фев 2010 14:38

здравейте,проблемът е следният.КОла VW Polo 98 г. Влизало е през задният стоп вода и ми е намокрило машинката на централното и я е окислило.почистих проверихме с един приятел тока по платката и се оказа че само може да заключва а не отключва.някадето по платката нещата не са добре ,и то само за отключването.Можете ли да ми кажете може ли да се оправи или да си купя машинка втора употреба.благодаря предварително

berty123
Автомобил:
Двигател:

Re: Машинка централно проблем

Мнениеот berty123 » Пон 22 фев 2010 15:33

брат на мен ми стана същото отнесох я на майстор взе ми 18лв. и след 1 месец пак ми се прецака нервирах се и започнах да си турсия втора рука намерих си за 20лв. в перфектно състояние
ако искаш пиши лс и мога да ти намерия и на теб за 20лв.
перфектно

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Пон 22 фев 2010 19:53

И след като сложиш новата машинка-погледни над нея минава маркуча за пръскалото на задната чистачка.Най-често този маркуч се пука има една извика и мокри машинката.

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Съб 27 фев 2010 17:42

berty123 написа:брат на мен ми стана същото отнесох я на майстор взе ми 18лв. и след 1 месец пак ми се прецака нервирах се и започнах да си турсия втора рука намерих си за 20лв. в перфектно състояние
ако искаш пиши лс и мога да ти намерия и на теб за 20лв.
перфектно

ако я имаш колега най вероятно я купувам :D

Потребителски аватар
mishkiii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mishkiii » Вто 09 мар 2010 23:24

Благодаря за помоща колеги,обаче взех та я оправих.три писти на платката бяха изгоряли от водата която е текла върху нея.Но за маркуча това не го знаех ще проверя задължително.Благодаря ви отново.

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Сря 10 мар 2010 14:34

Колега понеже имах абс. същия проблем заради този теч от стопа...да не забравиш да свалиш и уплътниш стопа защото пак ще се случи...напр. със силикон :да:

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Чет 25 мар 2010 18:14

ммдаа понеже мислех че съм оправил моята...ето че днес отново даде фира и не се чува да работи вече. Ако някой има излишна да ми пише...Явно тези машинки се прецакват бързо :(

ditronix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ditronix » Сря 07 апр 2010 21:05

Здравейте.Поводът да се регистрирам във вашият форум е подобен проблем с колата на мой приятел.ПОЛО 98 год.,1,0 л. бензин.Заключва нормално,но не може да отключи.Бърз преглед на компресорчето не показва никакви отклонения или външни влияния,за които споменавате тук в темата.Няма мокрено,компресорът си потегля и на заключване,и на отключване.Само че на отключване не може да избута пироните.Работи около 45 сек. и спира.Измъкнах шлаухата,която отива до машинките и с пръст затиснах изходният щуцер на компресора и в двата режима-когато го запуша, компресорът веднага спира-от натоварването-и в режим заключване и в режим отключване.Това ме води на мисълта,че има пропуск някъде в системата,но възможно ли е този проблем да се появява само в режим на отключване?Ако има пукнат шлаух,възможно ли е това да пречи само когато компресорът надуе системата,за да отключи?Не ми се иска да разковавам цялата тапицерия и да действам на сляпо.Моля,ако някой се е сблъсквал с този проблем и има решение за него да сподели.

ANTONI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ANTONI » Сря 14 апр 2010 18:03

моето решение беше да си купя 2 ел.маш. за вратите,да отрежа вакума и даги монтирам.Вакума ми заключва само багажника и капачката на резервоара. Та така в момента имам и ел. и вакумно заключвчне.

Venelin Dimov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Venelin Dimov » Пет 16 апр 2010 15:01

Това е едно от слабите места на "половера", колеги.
Аз моя го купих с повредено централно и от колега от форума си купих ново управление. Радвах му се няколко седмици. Естествено сега, като започна да вали, влезе вода и изгоря и то :evil: Вече много се изнервих и взех това, с което бях купил колата и го разкостих вкъщи. Естествено беше много окислено от попадналата вода и имаше 2 прекъснати писти. След като го почистих и оправих пистите с поялника - работи перфектно. Така направих и с това управление, което купих от колегата - сега и то работи. След това, като монтирах управлението обратно в багажника, го качих нависоко (там където съм сигурен, че няма откъде да се намокри) и подпрях с дунапрени (за да не мърда и да не тропка). За колегите със сходен проблем - моя съвет е след като предприемат ремонт на управлението (или го заменят с ново), да решат проблема с теча на вода, за да нямат ядове отново.
Дано да съм помогнал на някой и поздрави!

Stoyanovl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stoyanovl » Нед 09 май 2010 20:26

колеги,от две седмици имам VW Поло 1.6, но още в самото начало установих,че шофьорската брава при заключване и отключване няма фиксирано положение,при което ключът се връща и вади от бравата.От сервиз за аларми ми предложиха да монтират аларма и дистанционно отваряне/затваряне общо за 120лв или едно от две упоменати с по-малка сума.Скъпо ли , удачно ли е или по-добре да помисля за нова брава от някоя морга.Моля за спешно отношение по въпроса-утре отивам за монтаж.Благодаря Ви предварително.

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Нед 09 май 2010 21:32

120лв за свясна аларма е добра цена, съветвам те да си сложиш заради централното, не толкова заради алармата ;)
А брава когато можеш и когато намериш :да:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”