Ауто билд признава че Шкода се представя по-добре от VW

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Wizi
Автомобил:
Двигател:

Re: Ауто билд признава че Шкода се представя по-добре от VW

Мнениеот Wizi » Пон 10 май 2010 14:41

Съгласен съм, но не напълно. За мен еФтините пластмаси в Шкодата ми са 1:1 с тези в Гоуф 5ца :wink:

Друго ако имаш да се сетиш като основна критика - давай :D

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пон 10 май 2010 15:08

Въпреки, че темата, както винаги малко се е изместила по същество, и аз ще споделя мнение.

1-во
В доста от случаите списанията обслужват определени интереси, в зависимост от продажбите на съответните марки към момента и това кой какъв рекламодател е!
Това го зная на 100%, практикува се от печатните авто издания както в БГ, така и в Европа, като Ауто Билд не е изключение.

2-ро
На мнение съм, че няма толкова много оплаквания от Шкода, поради факта, че отношението на собствениците на тази марка към тези на VW e сигурно 1 към 10! Иначе положението надали щеше да е такова, каквото е описано.

3-то
Качеството на новите Шкоди съперничи успешно на VW, но успоредно с цената!
Ако са по-евтини, е за сметка на по-ниско ниво на оборудване! mhihi

4-то
Който успорва, с изключение на последните 7-8год., че качеството на производните на VW марки Сеат, Шкода и т.н. е същото, просто гледа пристрастно на въпроса! :012:

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пон 10 май 2010 15:33

mladvampirTDI написа:АутоБилд е немско и осножните им коментари са от там. В Германия VW е най-продаваната марка, за сметка на Шкода, която е представена доста по-малко. При еднакъв процент на дефектирали автомобили, при голямата разлика в броя продадени автомобили е нормално броя на дефектиралите да е голям, а от там и писмата с оплаквания.
Колкото до тестовете на Аутобилд - виж Тигуан къде е. Това е последния тестван Фолксваген...

Не че съм фен на Шкода, но Аутобилд поне твърдят, че оплакванията при Шкода са по-малко като процент.
Миналата година имаше един брой, където бяха разписали марка по марка - брой оплаквания на 100 продадени коли, субективна оценка на собствениците биха ли си купили от същата марка и т.н.
За шкода оценката беше "оплаквания под средния % с леко увеличение спрямо предната година", за ФВ и Ауди "над средното, намаление спрямо предната" , за Сеат... даже и намаление нямаше :?
Също в последния брой, коментират и факта, че на вторичния пазар в Германия, загубата на стойност на Шкодите е по-малка %-но, отколкото при ФВ и на едно ниво с Ауди.
Колкото до интериор и изпълнение, що ли си мисля че Шкода Лорен&Клемент ще е с по-качествени материали от Голф трендлайн? И обратно пасат хайлайн ще е пъти по-добър от базова Фабия?
Недейте сравнява бяло вино с червено :)

И да добавя един аргумент защо може би, субективно качестовто на Шкодите е по-високо оценявано.
Въпреки че са на една база с ФВ аналозите, новите модели се "разминават" и като екстри и като база.
Новите екстри се пускат първо при ФВ - оттам неизбежни детски бъгове, когато след 1-2 години същото нещо се пусне при Шкода, част от проблемите вече са изчистени.
Също, Шкода по-често се купува (в Германия) с малко екстри - оттам по-малко неща за повреждане и по-малки очаквания за "безпроблемност".

Потребителски аватар
MiLaNoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MiLaNoTo » Пон 10 май 2010 17:34

restless написа:
mladvampirTDI написа:Колкото до интериор и изпълнение, що ли си мисля че Шкода Лорен&Клемент ще е с по-качествени материали от Голф трендлайн? И обратно пасат хайлайн ще е пъти по-добър от базова Фабия?
Недейте сравнява бяло вино с червено :)

без коментар.

Последна промяна от MiLaNoTo на Пон 10 май 2010 21:19, променено общо 1 път.

Raikov
Автомобил: Audi A4 B5 face quattro
Двигател: AJL Turbo 180 hp

Мнениеот Raikov » Пон 10 май 2010 17:47

Карам служебен супърб 2009 1.8 тси и ........ пълна тоалетна е, не може да се сравни нито със пасат 6, нито със пасат цц.Толко евтина изработка за 60 000 лв и всеки месец съм в сервиза за ел.инсталация, за ремонти и или смяна на нещо по невероятната кутия дсг 7 степенна. Естественно да не забравяме и седалките че си работят когато искат,нз как това бичме ше е по добре от VW

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 10 май 2010 17:50

^
Сравняваш голф и фабия - WTF?, а след това и двигателите на vw и skoda, които ми се струва че са 100% еднакви???

Потребителски аватар
MiLaNoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MiLaNoTo » Пон 10 май 2010 17:58

chefito написа:^
Сравняваш голф и фабия - WTF?, а след това и двигателите на vw и skoda, които ми се струва че са 100% еднакви???

аре със здраве $%^

Последна промяна от MiLaNoTo на Пон 10 май 2010 21:19, променено общо 1 път.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пон 10 май 2010 18:18

Raikov написа:Карам служебен супърб 2009 1.8 тси и ........ пълна тоалетна е, не може да се сравни нито със пасат 6, нито със пасат цц.Толко евтина изработка за 60 000 лв и всеки месец съм в сервиза за ел.инсталация, за ремонти и или смяна на нещо по невероятната кутия дсг 7 степенна. Естественно да не забравяме и седалките че си работят когато искат,нз как това бичме ше е по добре от VW
Нали се сещаш че и ел. инсталацията, и ДСГ кутията, и седалките - всичките са 1към1 с използваните от Фолксваген :roll:

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Пон 10 май 2010 18:47

restless написа:
Raikov написа:Карам служебен супърб 2009 1.8 тси и ........ пълна тоалетна е, не може да се сравни нито със пасат 6, нито със пасат цц.Толко евтина изработка за 60 000 лв и всеки месец съм в сервиза за ел.инсталация, за ремонти и или смяна на нещо по невероятната кутия дсг 7 степенна. Естественно да не забравяме и седалките че си работят когато искат,нз как това бичме ше е по добре от VW
Нали се сещаш че и ел. инсталацията, и ДСГ кутията, и седалките - всичките са 1към1 с използваните от Фолксваген :roll:

Дали. Ходи го виж този прехвален Супърб - на две спирки с 5-цата ти е. Аз ходих - и не си купих.

milanoto написа:

А голфа по размери в коя категория попада, на Октавия ли???

Леле, хайде не се изказвай неподготвен.... ХАХАХАХАХА, неееее, прочети малко, моля те.

Raikov
Автомобил: Audi A4 B5 face quattro
Двигател: AJL Turbo 180 hp

Мнениеот Raikov » Пон 10 май 2010 19:13

restless написа:

Дали има фв или ауди с 7 СТЕПЕННА КУТИЯ ДСГ,ПОНЕ АЗ НЗ ЗА ТАКОВА НЕЩО. В гаража на службата имаме и Супарб 3.6-260коня :shock и Пасат ЦЦ 3.6-300 коня, подтискащо нали? Седалката на Пасата е космическа сравнение с тази на Шкодето,нямат нищо общо. Карам тая ''С-КЛАСА''(Шкода) mhihi вече към 50 000 км и в сервиза съм ВИП инж. Миков е на линия винаги,случвало ми се е да изгасне и да неще да запали а ''нашия човек'' ми вика- откачете Батерията з 20 мин и кажете дали има промяна,ако не на репатрака.Пасата е друго нещо 1 датчик за абс и............. караш без яд вече 40 000 км, НО ШКОДЕТО Е МН ХУБАВА КОЛА!!! :applause:

Потребителски аватар
Nikolai Roev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikolai Roev » Пон 10 май 2010 22:51

Двигателите може и да са еднакви ама купе, каросерия , окачване, ламарини и тем подобни отделно от двигателя нямат нищо общо с VW , така че може да са една фирма но имат доста разлика ,все пак едното е чешко а другото германско...

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Вто 11 май 2010 8:21

Nikolai Roev написа:Двигателите може и да са еднакви ама купе, каросерия , окачване, ламарини и тем подобни отделно от двигателя нямат нищо общо с VW , така че може да са една фирма но имат доста разлика ,все пак едното е чешко а другото германско...

Точно обратното - двигатели, платформа, скоростни кутии, навигация и пр. е еднакво. Дори съм изненадан, че XDS ползват и двете vRS (2.0 TFSI и CR170), докато при Голф е само в GTI.

Ако сравняваш с Audi, тогава разликите са повече, докато при VW-Seat-Skoda не са толкова.

Потребителски аватар
Nikolai Roev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikolai Roev » Вто 11 май 2010 12:15

luciuz написа:
Nikolai Roev написа:Двигателите може и да са еднакви ама купе, каросерия , окачване, ламарини и тем подобни отделно от двигателя нямат нищо общо с VW , така че може да са една фирма но имат доста разлика ,все пак едното е чешко а другото германско...

Точно обратното - двигатели, платформа, скоростни кутии, навигация и пр. е еднакво. Дори съм изненадан, че XDS ползват и двете vRS (2.0 TFSI и CR170), докато при Голф е само в GTI.

Ако сравняваш с Audi, тогава разликите са повече, докато при VW-Seat-Skoda не са толкова.

Нали и аз това казвам че двигателя го правят VW чети малко :wink:

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Вто 11 май 2010 12:36

Nikolai Roev написа:
Нали и аз това казвам че двигателя го правят VW чети малко :wink:

е да де, и аз в тази връзка казвам, че на практика разликата е в ламарини, пластмаси и емблема.:) Всичко останало е еднакво.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Вто 11 май 2010 12:42

Raikov написа:
restless написа:

Дали има фв или ауди с 7 СТЕПЕННА КУТИЯ ДСГ,ПОНЕ АЗ НЗ ЗА ТАКОВА НЕЩО. В гаража на службата имаме и Супарб 3.6-260коня :shock и Пасат ЦЦ 3.6-300 коня, подтискащо нали? Седалката на Пасата е космическа сравнение с тази на Шкодето,нямат нищо общо. Карам тая ''С-КЛАСА''(Шкода) mhihi вече към 50 000 км и в сервиза съм ВИП инж. Миков е на линия винаги,случвало ми се е да изгасне и да неще да запали а ''нашия човек'' ми вика- откачете Батерията з 20 мин и кажете дали има промяна,ако не на репатрака.Пасата е друго нещо 1 датчик за абс и............. караш без яд вече 40 000 км, НО ШКОДЕТО Е МН ХУБАВА КОЛА!!! :applause:

Не бе Шкода сами са си разработили ДСГ кутиите :screwy
7-степенните DSG са със "сух" съединител, което дава по-добра икономия, но са ограничени откъм въртящ момент - по спомен докъм 200нм
Новите 6-степенните второ поколение са "мокри", но държат по-голям въртящ момент
At the start of 2008, another world first,[6] an additional 70 kg (150 lb) seven-speed DSG transaxle[6] (Volkswagen Group internal code: DQ200, parts code prefix: 0AM)[8][9][10] became available. It differs from the six-speed DSG, in that uses two single-plate dry clutches (of similar diameter).[10] This clutch pack was designed by LuK Clutch Systems, LLC.[11] This seven-speed DSG is used in smaller front-wheel drive cars with smaller displacement engines with lower torque outputs,[6][7][10] such as the latest Volkswagen Golf,[6][10] Volkswagen Polo Mk5,[10] and the new SEAT Ibiza,[7] due to it having a maximum torque handling capacity of 250 N·m (180 lb·ft).[6] It uses considerably less oil than the six-speed DQ250; this new DQ200 uses just 1.7 litres (0.37 imp gal; 0.45 US gal) of transmission fluid.

.

mladvampirTDI написа:Дали. Ходи го виж този прехвален Супърб - на две спирки с 5-цата ти е. Аз ходих - и не си купих.
Какво дали? Дали ФВ купиха Шкода? Купиха ги вервай ми :)
Ти и едни суперски Аудита гледа, ама не ги купи... щото арчели много бензин, а Пасат дизел по-скъп с 10 бона щял да ти спести пари от гориво :063:
Или ще спорим какви двигатели ползват Шкодите?
Или и ти ще ми напишеш че DSG кутиите в Шкодите не са на ФВ? :deal
Естествено че някои неща не са 1 към 1, в крайна сметка Шкода нямат претенции да правят "купе с 4 врати". :P

Абе странна работа, феновете на ФВ да си плюят по фирмата...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”