Бебешка количка
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- golf2949
- Автомобил: Хюндай Туксон 4х4
- Двигател: 2000 CRDI 2005г
Re: Бебешка количка
А колега знаеш ли,че сега има такива модели,които се водят класически и струват 1400 лева 

- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Че то и аз съм бил в такава. По-мината година я изхвърлих на купището. И сестрите ми са минали през нея. Класика в жанра. 

- golf2949
То всички сме минали от там,ама сега е по лесно да си избереш лека кола отколкото бебешка
.По добре да са като едно време един модел и толкова.Да не се чуди човек какво да взема 

- yori
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
колега не се занимавай с глупости! тази количка бутна ли я жена ти? 13 кила, багаж, бебо 5-6 и така все нагоре! ако имаш път към Варна ми пиши едно лично да ти обясня къде да дойдеш и да ти покажа някой работи! търси по - лек вариант, и според мен с 4 колелета! и задължително мериш в багажника!
- vesellin
- Автомобил: Mitsubishi ASX
- Двигател: 4N14
- Контакти:
+ съвет от мен: колегата ме изпревари с меренето в багажника:
гледай да не е с помпещи гуми. (4 колела са по добре от 3)
с цяла дръжка е по удобно отколкото 2(рога)
Гледайте в комплекта да има чанта и чадърче - в тон с количката. (най вероятно се продават поотделно като аксесоари)
За дъждобран- взимаш обикновен.
Хубаво е да разпиташ дали може да се разглобява на съставни части и да се пере. Малките мишоци цапат по всевъзможен начин.
гледай да не е с помпещи гуми. (4 колела са по добре от 3)
с цяла дръжка е по удобно отколкото 2(рога)
Гледайте в комплекта да има чанта и чадърче - в тон с количката. (най вероятно се продават поотделно като аксесоари)
За дъждобран- взимаш обикновен.
Хубаво е да разпиташ дали може да се разглобява на съставни части и да се пере. Малките мишоци цапат по всевъзможен начин.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
golf2949 написа:А колега знаеш ли,че сега има такива модели,които се водят класически и струват 1400 лева
Аз мисля, че мойта още седи на село, мнооого запазена, тънко я давам - 1000 лв

Иначе - защо с 4 колела? 2 семейства ми хвалят 3колките срещу 4, били по-маневрени.. Отделно бутах една 3колка, катери си се по бордюри, минава си отвсякъде...
Тая беше хем с рога, хем с цяла дръжка, много готина. Ама не знам марка/модел

Сега питах за цена, 960 лв

- vesellin
- Автомобил: Mitsubishi ASX
- Двигател: 4N14
- Контакти:
Защо съм за 4 колела а не за 3:
Първо да кажа, че и аз съм управлявал "триколка"
Малко логика, дано не оплескам само на колегата темата:
Ако количката е с 3 колела, опорна точка отпред е само 1, т.е. при качване на бордюр(незнам дали така се пише) опората ще е само на 1 колело, което води до повече усилия от страна на водача да запази равновесие на количката.
И обратно при слизане от бордюр.
Поне аз така си представям нещата.
Първо да кажа, че и аз съм управлявал "триколка"
Малко логика, дано не оплескам само на колегата темата:
Ако количката е с 3 колела, опорна точка отпред е само 1, т.е. при качване на бордюр(незнам дали така се пише) опората ще е само на 1 колело, което води до повече усилия от страна на водача да запази равновесие на количката.
И обратно при слизане от бордюр.
Поне аз така си представям нещата.
Последна промяна от vesellin на Вто 11 май 2010 11:15, променено общо 1 път.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Аз започвам да реставрирам старата количка,само да не е на вторични
Иначе за моя мишок бях взел една от склада на тсм в Пловдив,само за 70лв,с всички екстри,е без чадърчета и тем подобни глезотии,имаше покривало,кошче,сменяше се позицията на детето,в смисъл дали да е пред теб или обратно,с тр колела,голями,с не много голям багажник,проблема и беше че е преоценена стока,или по точния проблем че нитовете бяха заминали,е до близкия магазин до нас за строителни и ел материали в квартал тракия,имаха точния модел болчета и така избих всички нитове и ги замених с тези болчета,стана все едно е излезнало от завода.

vesellin написа:Защо съм за 4 колела а не за 3:...
И още нещо, което според мен е важно - слизане и качване в/от подлези, ако е с релсите/коловозите, а не с целите платформи, разбира се.
+ наистина е цялата дръжка.
- yori
- Контакти:
колега я кажи колко пари си предвидил за количка?
- Roberta
- Официален говорител
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, не се изхвърляйте на скъпа количка, защото има един фактор, който досега не беше споменат от никой, а именно бебето.
Ние бяхме с количка от 1000лв., а детето не искаше да се вози в нея, пищеше.
Докато не проходи изкарахме с най-обикновена количка за 100лв. от кварталния магазин
Ние бяхме с количка от 1000лв., а детето не искаше да се вози в нея, пищеше.

Докато не проходи изкарахме с най-обикновена количка за 100лв. от кварталния магазин

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Roberta написа:Колега, не се изхвърляйте на скъпа количка, защото има един фактор, който досега не беше споменат от никой, а именно бебето.
Ние бяхме с количка от 1000лв., а детето не искаше да се вози в нея, пищеше.![]()
Извинявам се за спама,но какви екстри имаше тази количка?Ако когато купувах за моя такава,ще искам да може да пере,чисти и да готви,а да не забравя и да сменя памперсите

- golf2949
Уау колеги направо ме убихте.Отговарям по ред.
към колегата yori: жената я избра след като я бута.като е празна не се усещат тези 13 килограма.мойта женичка е малка на ръст и двамата мислим,че ще се спрявя с количката.приготвил съм около 300-350 лв максимум.само в багажника не съм я мерил още
към колегата vesellin: не е с помпещи гуми-те са по скъпи мисля.количката е с цяла дръжка,защото и ние се убедихме,че е по удобно от 2 дръжки.мисля че дават към количката и чанта.ние живеем на 1 етаж в кооперация,така че няма да имаме проблеми с качването и свалянето на количката освен това имам и гараж който е свързан с къщата направо.
към колегата blinder: тука в нашия малък град нямаме подлези и не мисля,че ще имаме голям проблем с това
към колежката Roberta: аз карам кола за 1000 лв и не мога да си позволя бебешка на тази цена
.наистина за бебето няма значение колко струва количката.родителите избират според джоба.за тези пари мисля,че сме се спрели на що годе добър вариант.единствения проблем е,че търсим червена и за това е цялата патаклама
благодаря на всички за съветите.за сега продължавам търсенето.
към колегата yori: жената я избра след като я бута.като е празна не се усещат тези 13 килограма.мойта женичка е малка на ръст и двамата мислим,че ще се спрявя с количката.приготвил съм около 300-350 лв максимум.само в багажника не съм я мерил още

към колегата vesellin: не е с помпещи гуми-те са по скъпи мисля.количката е с цяла дръжка,защото и ние се убедихме,че е по удобно от 2 дръжки.мисля че дават към количката и чанта.ние живеем на 1 етаж в кооперация,така че няма да имаме проблеми с качването и свалянето на количката освен това имам и гараж който е свързан с къщата направо.
към колегата blinder: тука в нашия малък град нямаме подлези и не мисля,че ще имаме голям проблем с това
към колежката Roberta: аз карам кола за 1000 лв и не мога да си позволя бебешка на тази цена

благодаря на всички за съветите.за сега продължавам търсенето.

- yori
- Контакти:
колега утре ще звънна на вносителите! до обяд ще имаш отговор! имам едно червено Chipolino Pookey ако те интересува пиши!
- olele39
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AUY 4motion
Яворчо,
, доста правилно си преценил оптималната стойност на бебешка количка. В тази връзка ти препоръчвам да преразгледате с жена ти предложението на Васстоп от първата страница.
А, и още един пенсионерски съвет: не прибързвай да купуваш преди да се роди бебето
От нашето бързане преди сто години дъщеря ми я возехме в синя количка. 

А, и още един пенсионерски съвет: не прибързвай да купуваш преди да се роди бебето

Върни се в “ОФФ-Топик - други”