Бебешка количка

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
golf2949
Автомобил: Хюндай Туксон 4х4
Двигател: 2000 CRDI 2005г

Re: Бебешка количка

Мнениеот golf2949 » Пон 10 май 2010 19:12

А колега знаеш ли,че сега има такива модели,които се водят класически и струват 1400 лева :screwy

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 10 май 2010 19:52

Че то и аз съм бил в такава. По-мината година я изхвърлих на купището. И сестрите ми са минали през нея. Класика в жанра. :да:

Потребителски аватар
golf2949

Мнениеот golf2949 » Пон 10 май 2010 20:08

То всички сме минали от там,ама сега е по лесно да си избереш лека кола отколкото бебешка :D .По добре да са като едно време един модел и толкова.Да не се чуди човек какво да взема :screwy

Потребителски аватар
yori
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот yori » Вто 11 май 2010 10:22

колега не се занимавай с глупости! тази количка бутна ли я жена ти? 13 кила, багаж, бебо 5-6 и така все нагоре! ако имаш път към Варна ми пиши едно лично да ти обясня къде да дойдеш и да ти покажа някой работи! търси по - лек вариант, и според мен с 4 колелета! и задължително мериш в багажника!

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Вто 11 май 2010 10:52

+ съвет от мен: колегата ме изпревари с меренето в багажника:

гледай да не е с помпещи гуми. (4 колела са по добре от 3)
с цяла дръжка е по удобно отколкото 2(рога)
Гледайте в комплекта да има чанта и чадърче - в тон с количката. (най вероятно се продават поотделно като аксесоари)
За дъждобран- взимаш обикновен.
Хубаво е да разпиташ дали може да се разглобява на съставни части и да се пере. Малките мишоци цапат по всевъзможен начин.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 11 май 2010 11:07

golf2949 написа:А колега знаеш ли,че сега има такива модели,които се водят класически и струват 1400 лева :screwy

Аз мисля, че мойта още седи на село, мнооого запазена, тънко я давам - 1000 лв mhihi

Иначе - защо с 4 колела? 2 семейства ми хвалят 3колките срещу 4, били по-маневрени.. Отделно бутах една 3колка, катери си се по бордюри, минава си отвсякъде...
Тая беше хем с рога, хем с цяла дръжка, много готина. Ама не знам марка/модел :oops:
Сега питах за цена, 960 лв :shock

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Вто 11 май 2010 11:14

Защо съм за 4 колела а не за 3:
Първо да кажа, че и аз съм управлявал "триколка"
Малко логика, дано не оплескам само на колегата темата:
Ако количката е с 3 колела, опорна точка отпред е само 1, т.е. при качване на бордюр(незнам дали така се пише) опората ще е само на 1 колело, което води до повече усилия от страна на водача да запази равновесие на количката.
И обратно при слизане от бордюр.
Поне аз така си представям нещата.

Последна промяна от vesellin на Вто 11 май 2010 11:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Вто 11 май 2010 11:14

Аз започвам да реставрирам старата количка,само да не е на вторични mhihi Иначе за моя мишок бях взел една от склада на тсм в Пловдив,само за 70лв,с всички екстри,е без чадърчета и тем подобни глезотии,имаше покривало,кошче,сменяше се позицията на детето,в смисъл дали да е пред теб или обратно,с тр колела,голями,с не много голям багажник,проблема и беше че е преоценена стока,или по точния проблем че нитовете бяха заминали,е до близкия магазин до нас за строителни и ел материали в квартал тракия,имаха точния модел болчета и така избих всички нитове и ги замених с тези болчета,стана все едно е излезнало от завода.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Вто 11 май 2010 11:26

vesellin написа:Защо съм за 4 колела а не за 3:...

И още нещо, което според мен е важно - слизане и качване в/от подлези, ако е с релсите/коловозите, а не с целите платформи, разбира се.
+ наистина е цялата дръжка.

Потребителски аватар
yori
Контакти:

Мнениеот yori » Вто 11 май 2010 12:18

колега я кажи колко пари си предвидил за количка?

Потребителски аватар
Roberta
Официален говорител
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Roberta » Вто 11 май 2010 13:19

Колега, не се изхвърляйте на скъпа количка, защото има един фактор, който досега не беше споменат от никой, а именно бебето.
Ние бяхме с количка от 1000лв., а детето не искаше да се вози в нея, пищеше. :shock
Докато не проходи изкарахме с най-обикновена количка за 100лв. от кварталния магазин :)

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Вто 11 май 2010 13:39

Roberta написа:Колега, не се изхвърляйте на скъпа количка, защото има един фактор, който досега не беше споменат от никой, а именно бебето.
Ние бяхме с количка от 1000лв., а детето не искаше да се вози в нея, пищеше. :shock
Докато не проходи изкарахме с най-обикновена количка за 100лв. от кварталния магазин :)

Извинявам се за спама,но какви екстри имаше тази количка?Ако когато купувах за моя такава,ще искам да може да пере,чисти и да готви,а да не забравя и да сменя памперсите mhihi

Потребителски аватар
golf2949

Мнениеот golf2949 » Вто 11 май 2010 17:15

Уау колеги направо ме убихте.Отговарям по ред.
към колегата yori: жената я избра след като я бута.като е празна не се усещат тези 13 килограма.мойта женичка е малка на ръст и двамата мислим,че ще се спрявя с количката.приготвил съм около 300-350 лв максимум.само в багажника не съм я мерил още :banghead:
към колегата vesellin: не е с помпещи гуми-те са по скъпи мисля.количката е с цяла дръжка,защото и ние се убедихме,че е по удобно от 2 дръжки.мисля че дават към количката и чанта.ние живеем на 1 етаж в кооперация,така че няма да имаме проблеми с качването и свалянето на количката освен това имам и гараж който е свързан с къщата направо.
към колегата blinder: тука в нашия малък град нямаме подлези и не мисля,че ще имаме голям проблем с това
към колежката Roberta: аз карам кола за 1000 лв и не мога да си позволя бебешка на тази цена :D .наистина за бебето няма значение колко струва количката.родителите избират според джоба.за тези пари мисля,че сме се спрели на що годе добър вариант.единствения проблем е,че търсим червена и за това е цялата патаклама :D
благодаря на всички за съветите.за сега продължавам търсенето. :beer

Потребителски аватар
yori
Контакти:

Мнениеот yori » Вто 11 май 2010 19:10

колега утре ще звънна на вносителите! до обяд ще имаш отговор! имам едно червено Chipolino Pookey ако те интересува пиши!

Потребителски аватар
olele39
Автомобил: Sharan
Двигател: AUY 4motion

Мнениеот olele39 » Вто 11 май 2010 20:17

Яворчо, :lol: , доста правилно си преценил оптималната стойност на бебешка количка. В тази връзка ти препоръчвам да преразгледате с жена ти предложението на Васстоп от първата страница.
А, и още един пенсионерски съвет: не прибързвай да купуваш преди да се роди бебето :012: От нашето бързане преди сто години дъщеря ми я возехме в синя количка. :Mr Green Fun

Върни се в “ОФФ-Топик - други”