Ауто билд признава че Шкода се представя по-добре от VW

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Ауто билд признава че Шкода се представя по-добре от VW

Мнениеот luciuz » Вто 11 май 2010 12:54

Вече и 7 степененните държат голям въртящ момент. В новия Мултиван е DSG7 на 400 Nm. Днес VW обявиха DSG7 за 2.0TSI и 2.0 TDI на Тигуан в комбинация 4Motion.

http://www.volkswagen.de/vwcms/master_p ... iguan.html

и дизайна на лоста е малко по различен вече:

Изображение

Потребителски аватар
sotef
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sotef » Вто 11 май 2010 15:57

http://www.netcarshow.com/volkswagen/20 ... tdi_5door/
http://www.netcarshow.com/skoda/2005-octavia/
Разгледайте линковете с картинките, има и снимки на интериора. Двете коли са на една и съща платформа. Аз избрах шкодата през 2008 когато си взех кола.
Поздрави!

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 11 май 2010 17:04

Самият факт, че Суперб се сравнява с Пасат СС, а не с прекият си аналог "само" Пасат, говори за неговите качества :) Да от СС не е по-добър, но спрямо обикновения Пасат на мен ми харесва повече :) Шкода страдат от същите проблеми, които се преписват и на Файтона т.е. снобарията (защо да си взема ФВ Файтон, като за тия пари ще си взема по-гъзарското Ауди, нищо че всички твърдят колко качествена изработка бил Файтона, та същото е при Шкода ... бившо соц возило с/у ФВ, да да).
Като кола и качества в никой случай не са по-лоши, като махнеш фасона (ламарината) всичко от долу е едно и също. Даже някои от моделите са повече Ауди от колкото ФВ :)
И за да бъда честен докрай си признвам, че новия екстериор на Шкода не ми допада, но интериора е по-красив от аналогичните ФВ-та. (Шкода няма аналог на СС, така че това сравнение не е коректно)

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Вто 11 май 2010 20:27

Ами аз пък не я харесвам тази прехвалена Шкода Супърб. Ходих, гледах, въртях се - евтиния от всякъде, пластмаса от евтината, отпред място като за джудже, за сметка на мястото отзад (о, не, те Шкода били създали "шофьорски" автомобил ;-)), а за багажника да не говорим - по-евтин мокет няма и на Илиенци...
Това е лично мнение и не искам да се съгласява някой с него. А тичането по писаници в разни списания - абе защо когато АутоБилд пише, че някой VW е най-добър, значи е пристрастен, и не му вярвате, ама като напишат, че Шкода е супер - мнооого са прави. Не мога да ви разбера, що карате VW, а не Шкоди? Вече ги има и за 3-4К лв.

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Сря 12 май 2010 14:09

Много ми е интересно,колко от хората които дават компетентни мнения и разсъждения са минали дори и 5км. със Суперб,Пасат,Октавия и т.н след 2007-8 година.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Сря 12 май 2010 14:42

mladvampirTDI написа:Ами аз пък не я харесвам тази прехвалена Шкода Супърб. Ходих, гледах, въртях се - евтиния от всякъде, пластмаса от евтината, отпред място като за джудже, за сметка на мястото отзад (о, не, те Шкода били създали "шофьорски" автомобил ;-)), а за багажника да не говорим - по-евтин мокет няма и на Илиенци...
че кого ще затваряш в багажника за да ти пука какъв е мокета?!? :Mr Green Fun багажникът е за багаж - дамаджани, картофи, мръФки ... и всеки ден ли обарваш пластмасата на таблото?
Точно списанията насаждат стереотипи от типа "меко-качествено, твърдо-калпаво" - Ако не скърца дреме ми колко е мека (е сигурно е гадно ако е твърда и това те дразни), тва да не е женско дупе та да го опипваш :beat_butt2 mhihi
Всяка жена трябва да прилича на кукла-Барби с поне половин литър силикон ...

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 12 май 2010 17:44

katcko написа:Много ми е интересно,колко от хората които дават компетентни мнения и разсъждения са минали дори и 5км. със Суперб,Пасат,Октавия и т.н след 2007-8 година.

:да:

Потребителски аватар
SkodaTeam
Автомобил: Skoda Octavia 1.8T
Двигател: AGU 2002

Мнениеот SkodaTeam » Чет 13 май 2010 15:28

Реално погледнато VW са една идея по добри откъм интериор, качество на материалите сравнени с същия клас Шкода например и същото ниво на оборудване. Шкодата обаче е доста по евтина и като цена/качество май няма друга марка пред нея. Това е предимството на чехите което се оценява най-вече от хората с по ограничен бюджет. Като например българите. :wink:

Raikov
Автомобил: Audi A4 B5 face quattro
Двигател: AJL Turbo 180 hp

Мнениеот Raikov » Чет 13 май 2010 22:45

restless написа:
Raikov написа:
restless написа:
Raikov написа:Карам служебен супърб 2009 1.8 тси и ........ пълна тоалетна е, не може да се сравни нито със пасат 6, нито със пасат цц.Толко евтина изработка за 60 000 лв и всеки месец съм в сервиза за ел.инсталация, за ремонти и или смяна на нещо по невероятната кутия дсг 7 степенна. Естественно да не забравяме и седалките че си работят когато искат,нз как това бичме ше е по добре от VW
Нали се сещаш че и ел. инсталацията, и ДСГ кутията, и седалките - всичките са 1към1 с използваните от Фолксваген :roll:

Дали има фв или ауди с 7 СТЕПЕННА КУТИЯ ДСГ,ПОНЕ АЗ НЗ ЗА ТАКОВА НЕЩО. В гаража на службата имаме и Супарб 3.6-260коня :shock и Пасат ЦЦ 3.6-300 коня, подтискащо нали? Седалката на Пасата е космическа сравнение с тази на Шкодето,нямат нищо общо. Карам тая ''С-КЛАСА''(Шкода) mhihi вече към 50 000 км и в сервиза съм ВИП инж. Миков е на линия винаги,случвало ми се е да изгасне и да неще да запали а ''нашия човек'' ми вика- откачете Батерията з 20 мин и кажете дали има промяна,ако не на репатрака.Пасата е друго нещо 1 датчик за абс и............. караш без яд вече 40 000 км, НО ШКОДЕТО Е МН ХУБАВА КОЛА!!! :applause:

Не бе Шкода сами са си разработили ДСГ кутиите :screwy
7-степенните DSG са със "сух" съединител, което дава по-добра икономия, но са ограничени откъм въртящ момент - по спомен докъм 200нм
Новите 6-степенните второ поколение са "мокри", но държат по-голям въртящ момент
At the start of 2008, another world first,[6] an additional 70 kg (150 lb) seven-speed DSG transaxle[6] (Volkswagen Group internal code: DQ200, parts code prefix: 0AM)[8][9][10] became available. It differs from the six-speed DSG, in that uses two single-plate dry clutches (of similar diameter).[10] This clutch pack was designed by LuK Clutch Systems, LLC.[11] This seven-speed DSG is used in smaller front-wheel drive cars with smaller displacement engines with lower torque outputs,[6][7][10] such as the latest Volkswagen Golf,[6][10] Volkswagen Polo Mk5,[10] and the new SEAT Ibiza,[7] due to it having a maximum torque handling capacity of 250 N·m (180 lb·ft).[6] It uses considerably less oil than the six-speed DQ250; this new DQ200 uses just 1.7 litres (0.37 imp gal; 0.45 US gal) of transmission fluid.

.

mladvampirTDI написа:Дали. Ходи го виж този прехвален Супърб - на две спирки с 5-цата ти е. Аз ходих - и не си купих.
Какво дали? Дали ФВ купиха Шкода? Купиха ги вервай ми :)
Ти и едни суперски Аудита гледа, ама не ги купи... щото арчели много бензин, а Пасат дизел по-скъп с 10 бона щял да ти спести пари от гориво :063:
Или ще спорим какви двигатели ползват Шкодите?
Или и ти ще ми напишеш че DSG кутиите в Шкодите не са на ФВ? :deal
Естествено че някои неща не са 1 към 1, в крайна сметка Шкода нямат претенции да правят "купе с 4 врати". :P

Абе странна работа, феновете на ФВ да си плюят по фирмата...
Никои не ти е твърдял че ДСГ е измислено от Шкода, не изопачавай написаното. Когато изкарах Шкодето от Еуратек миналата година, оня ми казаха че първата кола със 7 степенна ДСГ кутия са били 1.4 турбо и 1.8 турбо на Супърб.Много ясно че кутията е ФВ, но както казват в сервиза ''всичко ново се експериментира на ШКода и след изчистване на дефектите се монтира на на по -големите братя''.Сега може и да има на ФВ и Ауди 7 степенна,но едва ли дава тия проблеми като при Шкода поради простата причина , че са изчистени проблемите. Днес закарахме още една за дефект в скоростите за инфо имаме 10 СУпърба, 2 +моя за година правиха кутиите

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Пет 14 май 2010 8:42

Raikov написа:Когато изкарах Шкодето от Еуратек миналата година, оня ми казаха че първата кола със 7 степенна ДСГ кутия са били 1.4 турбо и 1.8 турбо на Супърб.Много ясно че кутията е ФВ, но както казват в сервиза ''всичко ново се експериментира на ШКода и след изчистване на дефектите се монтира на на по -големите братя''.Сега може и да има на ФВ и Ауди 7 степенна,но едва ли дава тия проблеми като при Шкода поради простата причина , че са изчистени проблемите.

Хвърлили са те на върбата. Седемстепенният DSG се появи първо на Golf 5 TSI 122 к.с. преди 2 години. А при Audi DSG7 e от година и половина поне (макар, че при тях се казва S Tronic) и го слагат на A3, A4, A5 и Q5, включително и на 6 цилиндровите 3.0 TDI и 3.0 TFSI (S4, S5)

Raikov
Автомобил: Audi A4 B5 face quattro
Двигател: AJL Turbo 180 hp

Мнениеот Raikov » Пет 14 май 2010 18:43

Сигурно е така не споря,не следя тия новини ,но факт е че не става. Чупат се мн 7 степенните докато 6 степенните са ок,казвам го от личен опит щото моята мина през сервиза за ремонт на кутията кутия,а през това време карах 3.6 ДСГ коята е минала 45000км и още не се е предала.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пон 17 май 2010 12:21

Raikov написа:Сигурно е така не споря,не следя тия новини ,но факт е че не става. Чупат се мн 7 степенните докато 6 степенните са ок,казвам го от личен опит щото моята мина през сервиза за ремонт на кутията кутия,а през това време карах 3.6 ДСГ коята е минала 45000км и още не се е предала.

Така е, руснаците в техните форуми също твърдят че 7-степенните са малко кекави - понеже там 90% от новите коли са с автоматик има много отзиви. Дотам, че на някои от популярните им автомобилни сайтове открито препоръчват Поло и Голф да не се купуват със 7-степенно ДСГ - в редица случаи още на 10-15000км давали дефекти.
Моето впечатление е че най-новите неща отиват при Ауди/ФВ и оттам надолу по веригата... и ДСГ (6ст) и комън рейл дизелите и DPF филтрите и новите климатици едва сега идват при Шкода/Сеат.
Между дрегото в последния бг-Аутобилд коментират, че Шкода е станала прекалено силен конкурент на ФВ, изкачвайки се над сегмента на евтините автомобили - и оставяйки го без съперници на Логаните - в резултат ФВ сменят директора на Шкода и планират от 2012 да преориентират Шкода като пряк конкурент на Логан - спират Супърб и ще въведат нов по-евтин от Фабиа модел ...

Потребителски аватар
coverdale
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот coverdale » Пон 17 май 2010 22:05

Колеги,айде малко уважение към Шкода,чак конкуренция с Дачия....,не е сериозно...! :не:

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Вто 18 май 2010 13:40

Ако ФВ решат, че нямат нужда от вътрешна конкуренция и бъдещето на Шкода е в най-евтиния сегмент - кой ще им попречи?

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 18 май 2010 14:05

restless написа:Ако ФВ решат, че нямат нужда от вътрешна конкуренция и бъдещето на Шкода е в най-евтиния сегмент - кой ще им попречи?

в последния автобилд даже я сравняват с дачия

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”