http://www.volkswagen.de/vwcms/master_p ... iguan.html
и дизайна на лоста е малко по различен вече:

че кого ще затваряш в багажника за да ти пука какъв е мокета?!?mladvampirTDI написа:Ами аз пък не я харесвам тази прехвалена Шкода Супърб. Ходих, гледах, въртях се - евтиния от всякъде, пластмаса от евтината, отпред място като за джудже, за сметка на мястото отзад (о, не, те Шкода били създали "шофьорски" автомобил), а за багажника да не говорим - по-евтин мокет няма и на Илиенци...
katcko написа:Много ми е интересно,колко от хората които дават компетентни мнения и разсъждения са минали дори и 5км. със Суперб,Пасат,Октавия и т.н след 2007-8 година.
Никои не ти е твърдял че ДСГ е измислено от Шкода, не изопачавай написаното. Когато изкарах Шкодето от Еуратек миналата година, оня ми казаха че първата кола със 7 степенна ДСГ кутия са били 1.4 турбо и 1.8 турбо на Супърб.Много ясно че кутията е ФВ, но както казват в сервиза ''всичко ново се експериментира на ШКода и след изчистване на дефектите се монтира на на по -големите братя''.Сега може и да има на ФВ и Ауди 7 степенна,но едва ли дава тия проблеми като при Шкода поради простата причина , че са изчистени проблемите. Днес закарахме още една за дефект в скоростите за инфо имаме 10 СУпърба, 2 +моя за година правиха кутиитеrestless написа:Raikov написа:restless написа:Нали се сещаш че и ел. инсталацията, и ДСГ кутията, и седалките - всичките са 1към1 с използваните от ФолксвагенRaikov написа:Карам служебен супърб 2009 1.8 тси и ........ пълна тоалетна е, не може да се сравни нито със пасат 6, нито със пасат цц.Толко евтина изработка за 60 000 лв и всеки месец съм в сервиза за ел.инсталация, за ремонти и или смяна на нещо по невероятната кутия дсг 7 степенна. Естественно да не забравяме и седалките че си работят когато искат,нз как това бичме ше е по добре от VW
Дали има фв или ауди с 7 СТЕПЕННА КУТИЯ ДСГ,ПОНЕ АЗ НЗ ЗА ТАКОВА НЕЩО. В гаража на службата имаме и Супарб 3.6-260коняи Пасат ЦЦ 3.6-300 коня, подтискащо нали? Седалката на Пасата е космическа сравнение с тази на Шкодето,нямат нищо общо. Карам тая ''С-КЛАСА''(Шкода)
вече към 50 000 км и в сервиза съм ВИП инж. Миков е на линия винаги,случвало ми се е да изгасне и да неще да запали а ''нашия човек'' ми вика- откачете Батерията з 20 мин и кажете дали има промяна,ако не на репатрака.Пасата е друго нещо 1 датчик за абс и............. караш без яд вече 40 000 км, НО ШКОДЕТО Е МН ХУБАВА КОЛА!!!
Не бе Шкода сами са си разработили ДСГ кутиите![]()
7-степенните DSG са със "сух" съединител, което дава по-добра икономия, но са ограничени откъм въртящ момент - по спомен докъм 200нм
Новите 6-степенните второ поколение са "мокри", но държат по-голям въртящ моментAt the start of 2008, another world first,[6] an additional 70 kg (150 lb) seven-speed DSG transaxle[6] (Volkswagen Group internal code: DQ200, parts code prefix: 0AM)[8][9][10] became available. It differs from the six-speed DSG, in that uses two single-plate dry clutches (of similar diameter).[10] This clutch pack was designed by LuK Clutch Systems, LLC.[11] This seven-speed DSG is used in smaller front-wheel drive cars with smaller displacement engines with lower torque outputs,[6][7][10] such as the latest Volkswagen Golf,[6][10] Volkswagen Polo Mk5,[10] and the new SEAT Ibiza,[7] due to it having a maximum torque handling capacity of 250 N·m (180 lb·ft).[6] It uses considerably less oil than the six-speed DQ250; this new DQ200 uses just 1.7 litres (0.37 imp gal; 0.45 US gal) of transmission fluid.
.Какво дали? Дали ФВ купиха Шкода? Купиха ги вервай миmladvampirTDI написа:Дали. Ходи го виж този прехвален Супърб - на две спирки с 5-цата ти е. Аз ходих - и не си купих.
Ти и едни суперски Аудита гледа, ама не ги купи... щото арчели много бензин, а Пасат дизел по-скъп с 10 бона щял да ти спести пари от гориво![]()
Или ще спорим какви двигатели ползват Шкодите?
Или и ти ще ми напишеш че DSG кутиите в Шкодите не са на ФВ?![]()
Естествено че някои неща не са 1 към 1, в крайна сметка Шкода нямат претенции да правят "купе с 4 врати".
Абе странна работа, феновете на ФВ да си плюят по фирмата...
Raikov написа:Когато изкарах Шкодето от Еуратек миналата година, оня ми казаха че първата кола със 7 степенна ДСГ кутия са били 1.4 турбо и 1.8 турбо на Супърб.Много ясно че кутията е ФВ, но както казват в сервиза ''всичко ново се експериментира на ШКода и след изчистване на дефектите се монтира на на по -големите братя''.Сега може и да има на ФВ и Ауди 7 степенна,но едва ли дава тия проблеми като при Шкода поради простата причина , че са изчистени проблемите.
Raikov написа:Сигурно е така не споря,не следя тия новини ,но факт е че не става. Чупат се мн 7 степенните докато 6 степенните са ок,казвам го от личен опит щото моята мина през сервиза за ремонт на кутията кутия,а през това време карах 3.6 ДСГ коята е минала 45000км и още не се е предала.
restless написа:Ако ФВ решат, че нямат нужда от вътрешна конкуренция и бъдещето на Шкода е в най-евтиния сегмент - кой ще им попречи?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 69 госта