Шум може би в предницата - съвет!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Шум може би в предницата - съвет!

Мнениеот slav » Сря 24 май 2006 18:14

Дайте съвет какво още да проверявам, и дали да се занимавам въобще.
Проблема е че имам шум някъде отпред. Шума се чува нещо средно между виене и фучене но не е много силно и натрапчиво /като силен вятър който свири/. Усеща се ако се позаслушаш и е по тихо в колата. Най-ясно се чува около 30-40 км/ч и по инерция, особено ако се намаля плавно само със спирачките. Звука не е непрекъснат а се чува накъсано, както когато има нещо залепено на гумата как си сменя за момент звука. Колата съм я карал 7-8 хил.км. и мисля че откак я купих все си е така но като че ли не обръщах много внимание, че предната ми кола издаваше мнго звуци :wink:
До момента проверих маслото в скоростната кутия - има си и според сервиза за смяна на масла си е добро /ако може да им се вярва на гледането на пръста/. Не съм го сменял, а и скоростите си влизат много добре дори и зимата.
Отхвърлих съмненията за звука от гуми щото ги смених и четирите с приятел само за проба - разлика няма, звука си остана.
Вдигах на крик всяко колело и го завъртах - задните се въртят доста лесно и успявах да ги завъртя с повечко обороти /е все пак на ръка/ и не издават абсолютно никакъв шум и няма луфт като разклатя колелото. Предните се въртят общо взето лесно но не както задните и спират малко след като си махна ръката - там шумовете са различни но то с колелото се въртят и още неща /пък и дискове и накладки смених скоро/, но като че ли и там не мога да хвана нещо особено.
Дайте съвет какво и къде още да проверя. По ме притеснява колко опасно е това / че си возя в нея семейството, а и жената я кара/ и колко време мога да си карам така преди да увисна някъде по-далечко. Да си карам ли така или да се занимавам по-сериозно с това.
Или да не се заслушвам толкова а ..... :)

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Сря 24 май 2006 20:49

да не чуваш перката на вентилатора-все пак е топло и се включва по често.

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Сря 24 май 2006 22:45

Майтап ли си правиш. Мислиш ли че може да ми се включи перката на 300 метра от вкъщи след като я изкарам от гаража колкото и да е топло. Па и да не се сетя а ....

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Пет 26 май 2006 6:04

Малко вероятно , но все пак провери си километража,ако не е вкарано хубаво жилото стрелката играе и издава подобен на виене шум,пък и шума се определя от скороста,при мен от няколко дена ходих на майстор да ми прави таблото и не знам тоя майстор как е вкарвал жилото ама сега до към 100 км стрелката играе казачок и издава отвратителен шум,аман от майстори едно направят две развалят.......! :x :x :x

tipo1.4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tipo1.4 » Пет 26 май 2006 7:23

провери си полуоските да не са се разхлабили:)(от към ск.кутия)

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пет 26 май 2006 21:31

Лагери на главините...
Засилва/намалява ли се шумът при завъртане на волана? Има ли го шумът когато вървиш по инерция с изключен двигател?

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Пет 26 май 2006 21:51

Пробвах с каране на зиг-заг плавно но според мен не се променя звука, или поне не осезаемо. Виж това с изгасянето на двигателя не съм се сетил да го направя, макар че според мен няма зависимост от двигателя, а по-скоро от въртенето на гумите и свързаните с това неща след като се чува и на свободна.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”