разбито турбо тди 130кс

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Re: разбито турбо тди 130кс

Мнениеот Marto_VN » Чет 13 май 2010 10:51

А пък ,който не е съгласен с това , негов си проблем, като се набута 2-3 пъти като мен ще разбере, добре че имах възможност да върна двете турбини втора употреба ,които бях купил и си взех парите обратно. Сега с новата турбина колата е самолет. На 60 от 4-та ме залепя на седалката ;).И писах това на колегата с проблема за да помогна доколкото мога , а не да се заяждам ;), но като има разбирачи, нека те да помогнат, аз просто си споделям , това което ми е минало през главата.
Колега а ти сменял ли си турбина???

Потребителски аватар
nasttii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasttii » Чет 13 май 2010 11:01

колега имам доста хора с втора ръка турбини и си карат без проблем това,че ти си бил взел скапани турбини се вижда колко разбираш нека човека сам да си реши да иде с някои който разбира от турбини и да си намери някоя здрава

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Чет 13 май 2010 11:02

Добре , нека си търси ;), няма да давам "акъли" гледам ,че има специалисти тука. А турбините не бяха скапани ,които бях купил. Можеха да ми ги сложат ,но предпочитам да не експериментирам с двигателя. Който както си прецени. Турбината има живот 100000 км. Ти примерно знаеш ли колко километра са минали с тая която е Втора употреба, ако са били примерно едни 70000км.
Смятам че е по-добре , новата част, отколкото Втора употеба - евтиното понякога излиза по-скъпо ;)

""""ето колега виж това http://diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=1534""""
Може би искаш това да се продаде ;), да не би да ти е познат, и да му правиш рекламка???Гледам ,че не изказваш мнение , а направо предлагаш. Явно е това
;)

Няма повече да пиша, не ми се занимава с глупости да споря. Всеки си преценява ;)

Потребителски аватар
nasttii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasttii » Чет 13 май 2010 11:55

не ми е никакъв познат просто помагам затова е този форум а пък това от де го измисли ,че турбото издържа 100000 незнам как имам познат с пасат който е на 450000 и нищо не е сменяно споед твойта логика е трябвало да семени 4 турбини :mrgreen:

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 13 май 2010 12:07

Ако имаш човек който ходи до Истанбул мога да ти дам адрес на магазин от където можеш да си купиш ново турбо за 650-700$

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Чет 13 май 2010 12:10

Мойта е на 258 000 турбинка и да не чуе дявола е супер!

Потребителски аватар
kode
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kode » Чет 13 май 2010 17:19

здравеи те колеги.днес намерих вапростното турбо и 4акам да миго донесат до час с оговорката да го заведа на моят маистор до го погледне та да видим.а отностно лувта трябва ли да има малко или изопшто.

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Чет 13 май 2010 19:58

Искушвал съм се да проверя за луфт на чисто нова турбина.ДА има луфт. :wink:

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Чет 13 май 2010 20:05

Ludiq написа:Искушвал съм се да проверя за луфт на чисто нова турбина.ДА има луфт. :wink:

:да:

А колегата Marto_VN че не е барал нови турбини е ясно, ами поне да не подвежда колегите, че току виж някой отишъл до Франция за рекламация на Гарет. mhihi
Явно не е чувал за температурни разширения при металите. Има в нета даже инфо може да потърси, колко е луфта на различните турбини.

п.с. и ако същите тези майстори дето са ти казали че нова турбина няма луфт и че издържа 100к км им свалям шапка. :applause:

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Чет 13 май 2010 20:44

Така , сигурно има разлика от луфт 0,1 или 0,2 мм до луфт 0,5 или 1 мм. То все е луфт нали, зависи колко. Ако на 0,1 или 0,2 мм. му викаш луфт съм съгласен ,че има ама явно не ти е ясно устройството на машинен лагер.

И айде професорите да прочетат малко тая тема , какво казват хората, щом само аз мисля така според вас

http://cs.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=158371

Ако някой си мисли ,че като сложи стара турбина ще спести много нека я слага ;). А не искам да правя основен ремонт на колата си и препочитам да сложа нова. Преполагам знаеш колко струва основен ремонт на пасата ;) само едната дюза струва 1500 лева. Не благодаря не си правя експерименти, с луфт без луфт новто си е ново. А колкото до разширяването на материала при висока температура съм съгласен , но да не забравяме ,че това не е сирене, а е метал. колко според теб ще се разшири 2 сантиметра ли???. Повече от няколко микро-милиметра забрави да се разшири. Прочети някой учебник по техническа механника , а не статии и постове в нета ;).
Спирам да спроя защото е глупаво. Всеки си има мнение.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 14 май 2010 11:46

Marto_VN написа:Така , сигурно има разлика от луфт 0,1 или 0,2 мм до луфт 0,5 или 1 мм. То все е луфт нали, зависи колко. Ако на 0,1 или 0,2 мм. му викаш луфт съм съгласен ,че има ама явно не ти е ясно устройството на машинен лагер.

И айде професорите да прочетат малко тая тема , какво казват хората, щом само аз мисля така според вас

http://cs.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=158371

Ако някой си мисли ,че като сложи стара турбина ще спести много нека я слага ;). А не искам да правя основен ремонт на колата си и препочитам да сложа нова. Преполагам знаеш колко струва основен ремонт на пасата ;) само едната дюза струва 1500 лева. Не благодаря не си правя експерименти, с луфт без луфт новто си е ново. А колкото до разширяването на материала при висока температура съм съгласен , но да не забравяме ,че това не е сирене, а е метал. колко според теб ще се разшири 2 сантиметра ли???. Повече от няколко микро-милиметра забрави да се разшири. Прочети някой учебник по техническа механника , а не статии и постове в нета ;).
Спирам да спроя защото е глупаво. Всеки си има мнение.

Пич спориш с един от наистина разбиращите и опитни хора в тоя клуб ;) Иначе си има луфт новата, току виж се заварила ако няма mhihi

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 14 май 2010 12:05

Е, сега..... дюзата може и да е 1500лв. ма и новата тубина е някъде там. Счупено турбо не е равно на основен ремонт. Божа работа.

От новото по-хубаво няма, ма не е по джоба на всеки :) .

Потребителски аватар
joro^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro^ » Пет 14 май 2010 21:08

До автора::> Колега, ако мислиш да я рециклираш ,разбрах че в Дупница са започнали, добре да ги правят ,давали 6 месеца гаранция, ако решиш пиши да те опътя или да видя телефон нещо да намеря.
П.с някой да не се изцепи сега, че правя реклама, понеже няма да се учудя, просто споделям информация, която може да е полезна на колегата.

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Пет 14 май 2010 22:12

Ludiq написа:Искушвал съм се да проверя за луфт на чисто нова турбина.ДА има луфт. :wink:

Да и какво става като се захрани с масло - ауууу уплътнява и луфта, който на пръв поглед е много го няма :Mr Green Fun Едните имат малко луфт, другите, които са на умиралака имат повече :D

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пет 14 май 2010 22:54

Ново турбо не би трябвало да има "луфт"т.е.трябва да е като ново!И тази думичка "барал"почва да дразни...

Върни се в “Дизелови агрегати”