проблем с голф 2 1.3i NZ
- velizar19791979
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с голф 2 1.3i NZ
колеги проблема е следният,след като запаля започва едно колебание на оборотите за около 5-6 секунди и след това се нормализират това е при всяко запалване на загрял мотор,същият проблем се получава и при изключване от скорост,моля помагайте че това е страшно дразнещо иначе колата не ми гасне 

- surgula
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с голф 2 1.3i NZ
Колега и аз имам същият проблем. Ходих питах майстори и различни всезнайковци и свестен отговор не намерих най-често ми казваха "то тези карбуратори са такива пък и до кога ще я караш тази кола, че да я оправяме" и в общи лининии не намерих решение. Дано някой по-компетентен може да даде някаква насока поне.
П.С. - Става въпрос за Golf 2 PN 1.6 + Pierburg 2EE.
П.С. - Става въпрос за Golf 2 PN 1.6 + Pierburg 2EE.
5-6 секунди си е времето за автоматичния смукач, бих се насочил натам. Аз съм със същия карб, капризен е и към нивото на охладителна течност, съответно при течове, дори понякога не пали, доливам и пали веднага. 2ЕЕ компютър ли е, защото аз съм със сферата.
- surgula
- Автомобил:
- Двигател:
@Zlobomir да 2ЕЕ е с "компютър" . Колкото до охладителната течност нямам проблеми не гори, не губи и течове няма.
@velizar19791979 извинявай, че ти се намесих в темата чак сега видях, че си с инжекция и моите писаници не са за нея.
@velizar19791979 извинявай, че ти се намесих в темата чак сега видях, че си с инжекция и моите писаници не са за нея.
- velizar19791979
- Автомобил:
- Двигател:
нямa проблеми 
- mirko.86
- Автомобил: vw golf
- Двигател: ABF
аз съм с такъв мотор и ми прави сащия номер.гледал съм и други коли с такъв мотор и те са така.просто системата за празния ход е калпава и бавно се адаптира.при мен дори като си пусна форовете и ми падат оборотите.
- velizar19791979
- Автомобил:
- Двигател:
относно проблема с фаровете и той е налице и аз го имам 

отдолу под всмукателния колектор има един клапан за стабилизиране на празния ход - виж му почисти буксата или със спрей за почистване на карбуратори напръскай дебитомера откъм входа (входа от филтъра)при работещ двигател.прави се за почистване на температурния датчик на входящ въздух.иначе може да има и други причини:
-наранени писти на дебитомера
-грешно отчитащ темп датчик на охл течност
-замърсена дроселова клапа(чисти се със спрея)
-поема малко въздух от някъде
-износени писти на ТПС и т.н.
-грешно отчитащ темп датчик на охл течност
-поема малко въздух от някъде
- surgula
- Автомобил:
- Двигател:
Колега тези дни чета стари теми и попаднах на нещо което може да ти свърши работа http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=45805
rudoni написа:отдолу под всмукателния колектор има един клапан за стабилизиране на празния ход - виж му почисти буксата или със спрей за почистване на карбуратори напръскай дебитомера откъм входа (входа от филтъра)при работещ двигател.прави се за почистване на температурния датчик на входящ въздух.иначе може да има и други причини:
- грешно отчитащ темп датчик на охл течност
- поема малко въздух от някъде
следвай това което ти пише rudoni
минах по този път .... трябва да се проверят едно по едно (горепосочените в синьо ги смених) накрая като уплътних тръбопроводите всичко си дойде на мястото
не трябва да има достъп на допълнителен въздух
-- Относно оборотите при включени фарове го има при всички от този модел - аз стигнах до този извод

- velizar19791979
- Автомобил:
- Двигател:
колеги вакума на делкото ми не работи,може ли причината да е от него
По принцип забелязан проблем се отстранява, за най-лесно и евтино в дългосрочен план. Може да има общо, и то много.
- velizar19791979
- Автомобил:
- Двигател:
днес разбрах от момчето от което взех колата,че преди около една година е сменял датчика на Хол и майсторът който го е сменял е счупил някаква бакелитова част в самото делко и след като я сменил с нова я е обърнал на обратно и сега вместо да пали на първи цилиндър,пали на четвърти но му казал,че това нямало значение но мен ме съмнява да е така
Зарежи тази работа, редът на цилиндрите си е от огромно значение. Друг въпрос, че много ме съмнява всичко, защото като почва от 4-ти, просто да се завъртят кабелите на делкото и воала... Защото да се подава искра на друг цилиндър, който не е в ГМТ с горивна смес, означава двигателят да работи на черна магия. Моторът всъщност трябва да е HZ, ето някаква схема:
Едит: Воала от италиански. Потърси, в една тема бях снимал няколко странички от книжката как се настройва.
Едит: Воала от италиански. Потърси, в една тема бях снимал няколко странички от книжката как се настройва.
Последна промяна от Zlobomir на Сря 19 май 2010 18:19, променено общо 2 пъти.
- velizar19791979
- Автомобил:
- Двигател:
имаш впредвид да разменя кабелите,амо под воал за какво става на въпрос,че не ми е ясно това
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”