предница пасат B4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Re: предница пасат B4

Мнениеот vladtod® » Сря 12 май 2010 7:19

rim написа:И аз почвам да си мисля че може да е от спирачният апарат.Защото лично аз не съм го пипал.

Е аз да те успокоя,снощи сменях дискове и накладки,апарата е "бетон" и като тръгвам тази сутрин за работа ПУК ........ mhihi .Ся ме хвана "гъдела "дали няма пукнатини "магарето" :Mr Green Fun

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 12 май 2010 13:32

Дискове и накладки не пречат на апарата да продължи да задържа, нали се сещаш? Има там едни водачи дето се чистят и се смазват, както и едни гумички и пръстени (те са си ремонтен комплект) дето се сменят, чисти се буталото и цилиндъра ако има ръжда и гняс, такива неща. Не казвам че 100% е това де, но и да не оставаш с впечатлението, че си направил пълна профилактика на спирачната система mhihi .
Ако е от апаратите, изтропването е глухо и се усеща и във волана.

Потребителски аватар
vladtod®
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Сря 12 май 2010 13:58

Е да ама аз направих пълна профилактика на апарата,всичко което си описал.Не е това проблема.

Потребителски аватар
Profesionalista
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Profesionalista » Сря 12 май 2010 22:19

Колеги и аз имам абсолютно същия проблем само че при мен се чува отляво като си в колата :roll:

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Чет 13 май 2010 10:48

И при мен го има този шум, все едно нещо са намества или удар от чук :( ! Другата седмица ще сменям тампоните и лагерчетата на Макферсона и ще видя тогава какво ще стане...

Потребителски аватар
vladtod®
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 13 май 2010 11:00

vpetrovbg написа:И при мен го има този шум, все едно нещо са намества или удар от чук :( ! Другата седмица ще сменям тампоните и лагерчетата на Макферсона и ще видя тогава какво ще стане...

Нищо
ivanveltchev написа:При мене като смених тампоните на макферсоните и лагерчетата пак го има това пукане при тръгване от време на време и е супер дразнещо и немога да разбера от къде е.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 13 май 2010 11:22

Добре, като стъпка по разследването може да се провери примерно дали е свързано с мотора и скоростите или е само по окачването. Например тръгването назад с навит волан да стане с бутане, а не на скорост (някой да бутне). Ако пак изтраква, значи е по окачването, ако не, нещо свързано с мотора/скоростите - например за тампон на мотора се сещам аз, ако предния е разбит, мотора си скача точно при потрегляне най-силно, но то това много по просто може да се провери де.

Потребителски аватар
Nikolai Roev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikolai Roev » Чет 13 май 2010 11:52

Проверете тампоните на гредите на които лежи колата нз точно как се наричат аз имах подобен проблем оказаха се тези тампони не са скъпи по 15лв мисля беше единия те отзаде са 2ва, но се разкача цялата кола отдолу...Дано съм помогнал....

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Чет 13 май 2010 12:29

Имах и аз такъв проблем със старата кола ПЕЖО 309: Напред - няма нищо - Назад - чука лявото колело, също като на колегата.
След голямо търсене, установих, че причината е в накладките, или по-точно в "противотракащите мустаци" - едни телчета за обиране на луфта. Когато са омекнали или неправилно монтирани, накладките се местят леко и при смяна на посоката , увлечени от диска си променят положението в супорта , при което, за момент стискат /заклинват/ и пускат диска. При това се получава нещо като удар, който се предава по цялото окачване. При мен това се виждаше като се вдигне колата на крик и леко се върти колелото напред - назад. При натягане / изкривяване/ на "мустаците" чукането изчезва , докато омекнат пак /може би ментета :roll: / П.П. спирачните апарати бяха "ГИРЛИНГ"

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Чет 13 май 2010 21:51

Днес за пръв път ми пукна като завивах на ляво! явно има развитие и си мисля че е каре, но може и хлабаво магаре или пукнато не знам вече, трябва да я огледам на канал ....

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Пет 14 май 2010 6:57

dj_tuhla написа:Добре, като стъпка по разследването може да се провери примерно дали е свързано с мотора и скоростите или е само по окачването. Например тръгването назад с навит волан да стане с бутане, а не на скорост (някой да бутне). Ако пак изтраква, значи е по окачването, ако не, нещо свързано с мотора/скоростите - например за тампон на мотора се сещам аз, ако предния е разбит, мотора си скача точно при потрегляне най-силно, но то това много по просто може да се провери де.

Това съм го пробвал, по наклон като пусна без да е на скорост и пак го има, т.е. нещо по окачването е... :banghead: , но по окачването всичко е наред, като изключим тези тампони на Макферсона!

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Пет 14 май 2010 8:55

Да си призная и при мен се получава това чукане при пълен ляв напред.
Прави ми впечатление,че при полу-съединител и ненавит докрай волан,няма чукане.
Сменяван е тампона на скоростите.Според мен е свързано с каре(вътрешно,защото външното съм сменявал)или тампон двигател,или магаре(което също съм сменявал)

Потребителски аватар
Profesionalista
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Profesionalista » Пет 14 май 2010 11:02

Колеги дали не може да е от пружината целя проблем някой сменял ли е да каже :roll:

Потребителски аватар
vladtod®
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пет 14 май 2010 12:10

Profesionalista написа:...

Може при първоначален монтаж докато се намести,в последствие ако се счупи.Иначе не,между другото вчера обстойно гледах "магарето " за пукнатини и разхлабени болтове ,не видях но не се знае дали няма пукнатини от горе.Пак между другото имам някакво скърцане отпред от доста време ,но все си мисля ,че е лещата на ауспуха там където се съединява колектора с генерацията,та тя скърца ли ?Без мека връзка съм :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Nikolai Roev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikolai Roev » Пет 14 май 2010 12:15

vladtod® написа:
Profesionalista написа:...

Може при първоначален монтаж докато се намести,в последствие ако се счупи.Иначе не,между другото вчера обстойно гледах "магарето " за пукнатини и разхлабени болтове ,не видях но не се знае дали няма пукнатини от горе.Пак между другото имам някакво скърцане отпред от доста време ,но все си мисля ,че е лещата на ауспуха там където се съединява колектора с генерацията,та тя скърца ли ?Без мека връзка съм :Mr Green Fun

Там има гарнитури аз там имам 4 гарнитури по отделно за всеки колектор да скърца едва ли но бучи ако са заминали гарнитурите аз дори там имах скъсан болт...

Върни се в “Passat”