Говорим си за оръжие!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Говорим си за оръжие!

Мнениеот parno » Пет 07 май 2010 13:46

hatsan mod 80 grizzly 230 м.с.
е напълно достатъчна за да си плякаш по кутийки и т.н.
тия от 350 са си направо извращение а и от отката след време се пукат телата им (ако са от пластмаса)
мога да ти покажа снимка на мишената ни на работа която е 20 мм дебело пдч да видиш дупки от малкия модел :shock

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 07 май 2010 22:00

parno написа:hatsan mod 80 grizzly 230 м.с.
е напълно достатъчна за да си плякаш по кутийки и т.н.
тия от 350 са си направо извращение а и от отката след време се пукат телата им (ако са от пластмаса)
мога да ти покажа снимка на мишената ни на работа която е 20 мм дебело пдч да видиш дупки от малкия модел :shock

Колега,каква е цената на тая?Поне 300 м. с. ,мисля ,че трябва да бъде.
Там някакви се цепят ,защо ги убиват животинките!!Ами такива поразии ми прави една котка ,че вече не издържам!!Влиза в къщи и прави големи поразии!!Не ми се говори ,как хвърлям вече няколко пъти цялото ядене и стоим гладни!И е толкова хитра ,че не може и да бъде!
ПП.Аз също обичам животните ,ама си има някаква граница.

mravka s drelka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mravka s drelka » Съб 08 май 2010 0:07

240, 250м/с са достатъчни да уплаши котка та и куче, за да не се върнат скоро там където си ги стрелял. Поне един приятел така разправя за неговата пушка китайска въздухарка. Мога да кажа че са си много точни, поне с неговият от 25м нацелвам капачка от 0,5л минерална вода. Но всеки сам решава дали и с какво да стреля по животни. Той стреля с едни "тъпи" сачми, които според него не нанасят трайни вреди по животното.

За калашника да кажа две думи. Не бях много точен с него. Стрелял съм над 500 патрона сигурно. При мен точността варираше. Когато стрелях през деня нямах много попадения. Но при нощни стрелби работата се променяше, понеже се прицелвахме с прибор за нощно виждане, който тежи около 4 кг. Сами знаете колко тежък става автомата с този прибор (мисля беше Универсален Прибор За Нощна Стрелба, ако не се лъжа). И при тази тежест автомата има откат колкото една въздушна пушка, демек нищо. И за това си мисля че Калашника си е доста точна пушка, стига да имаш яки ръце да не шава много много.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 08 май 2010 7:19

Колега ,не да се хваля,но винаги съм имал отличен!Дори още първият път като хванах Калашника.Ама имахме и такива дето не им идваше и след доста стрелби.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 08 май 2010 7:46

около 150-160 лв
ама гледам в интернет сайтовете за търговия ги има и по-евтини
230 ти е напълно достатъчна колега
половината от колегите дето гърмят на работа с нея едвам я зареждат mhihi
а относно дали става за сплашване на куче....коня като го изпънеш в гъза направо го изправяш на 2 крака :screwy
а ако има настървени улични псета покрай вас , продават се едни оловни сачми със стоманени топчета на върховете :twisted:
ама котето по-добре го хвани в чувал и го засили надалеч няма смисъл да го трепеш

Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Пон 10 май 2010 12:38

rokera671 написа:...
Там някакви се цепят ,защо ги убиват животинките!!
...

Колега, нека спазваме добрия тон.
rokera671 написа:...
Влиза в къщи и прави големи поразии!!
...

Като има как да влиза ще влиза. И да застрелящ една друга ще дойде. Да ги трепеш не работи.

И въпроса беше съвсем друг: Защо трябва да си тестваш пушката по животно? Ей така за спорта. Тва не го разбирам аз.

Айде пак OFF TOPIC...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 10 май 2010 15:52

Темата се казва 'Говорим си за оръжие!'
Ясно е, че с едно оръжие може да се убива.
Нека не засягаме и въпроси, свързани с морала, с ценноста на живота на всяка мравка и котка и с ценноста на живота като Вселенско поятие, моля!
Има си достатъчно теми за природозащитници в този 'автомобилен' форум.

fear
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fear » Сря 12 май 2010 9:13

Никой не съди ловците, и те убиват невинни животинки ...
Хатсан 80 е добър избор откъм цена и сила. Въздушна пушка ХАТСАН Мод 80 SAS 5.5 . Особенно ако човек я взима да стреля с нея два-три пъти в годината. Няма смисъл да се дават повече пари за по-скъпа пушка.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Сря 12 май 2010 10:34

Аз мисля дали да взема картечен газов пистолет. Чух че бързо се скапвали. Някой има ли впечатления?

red_fire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red_fire » Сря 12 май 2010 13:23

не колеги хътсън 125 със система сас за откат си вземете..ку4е на 40-50м с патрон4е метрих му пръска главата,става за лов на дребен дивеч. малко е тежка и трудно се зарежда от по-слаботелесни... ама как стреля.
прави дупка в преден джам на кола от 10 м. пробива знак на 15м.
ако някои не знае какво дизел ефект ще му напиша как от 305м/с да ч направи на 400м/с.
и ще сложа снимки аз какво съм отстрелял.

Последна промяна от red_fire на Сря 12 май 2010 15:04, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 12 май 2010 14:24

red_fire написа:не колеги хътсън 125 с систена сас за откат си вземете.....ку4е на 40-50м с патрон4е метрих му пруска главата,става за лов на дребен дивеч. малко е тежка и трудно се зарежда от по-слаботелесни ама как стреля.
прави дупка в преден джам на кола от 10 м. пробива знак на 15м.
ако някои незнае какво дизел ефект ще му напиша как от 305м/с да ч направи на 400м/с.
и ще сложа снимки аз какво съм отстрелял.

:неграмотно

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 14 май 2010 23:37

Целта е да си помагаме а не да се образоваме!!Колега ,ще си купя точно такава пушка и ти благодаря за мнението!И аз много мразя когато се пише на латиница !Но мисля ,че целта не е такава !!
Ние сме едни от саитовете ,които са наи грамотни!!но ето ,че вече си намираме кусури !Мен са ме учили на български 11 години ,и едва ли ще стана някога по грамотен.
ПП.От сега се застраховам ,че имам много грешки и се извинявам ,ама тава е изтината.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 15 май 2010 12:31

rokera671 написа:Целта е да си помагаме а не да се образоваме!!Колега ,ще си купя точно такава пушка и ти благодаря за мнението!И аз много мразя когато се пише на латиница !Но мисля ,че целта не е такава !!
Ние сме едни от саитовете ,които са наи грамотни!!но ето ,че вече си намираме кусури !Мен са ме учили на български 11 години ,и едва ли ще стана някога по грамотен.
ПП.От сега се застраховам ,че имам много грешки и се извинявам ,ама тава е изтината.

:неграмотно
Ни най-малко не искам да образовам някой... Просто е неуважение към четящите. Като не можеш да пишеш - не пиши :idea: И без това, дори да напишеш нещо полезно, като е неграмотно, не бих го взел в предвид... То тук се очаква хората да имат някакво ниво... Поне 8-ми клас ама не с преписване... Все пак не сме аграрен форум, нали ?!
А това, че щом до сега не си се научил да пишеш, не е защото е невъзможно, а защото нямаш желание.
Така че за да не съм офф топик изцяло, ще ти кажа, че няма как да те имам за капацитет на тема оръжие, щом 5 реда не можеш да напишеш без грешки. и то твоите грешки не са от бързане, ясно е... Та какво да си говорим за балистични таблици, траектории и коефициенти тогава ?!?! Ти си знаеш, че АК е номер 1 и това е. Без обосновка, без да си виждал друго, без да си чел. Та с хора като теб полезна дискусия не се получава, защото просто няма какво ново да науча от теб.
Айде поздрави по село.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 15 май 2010 18:59

Не изкам ,да се заяждам ,но имам средно образование и то в училище с престиж.И ако изкаш да знаеш тук се научих да пиша на кирилица.Това не означава ,че нямам желание да се науча.Но вие се хващате за дребни грешки.И никога не съм казал ,че АК то е върховното оръжие.В интерес на изтината не съм виждал друго ,понеже нямаше .
Аиде поздрави и на твоето село!! :beer
пп.Напълно съм се разделил с латиницата ,а има хора ,дори и тук които по принуда пишат и при първият удобен случаи минават на латиница.На тях мисля ,че трябва да обясниш за какво става дума.
:D Напомни ми за другарката Коджабашева!!

fear
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fear » Пон 17 май 2010 14:47

MMX написа:Аз мисля дали да взема картечен газов пистолет. Чух че бързо се скапвали. Някой има ли впечатления?

Сигурно се скапват бързо, защото са лапат много патрони :wink: Защо не си вземеш полуавтоматичен, каквито са повечето? За автоматичен ще ти трябва завод за патрони да имаш :D

Върни се в “ОФФ-Топик - други”