ABS мотор. Колко е нормалния разход на масло за 1000 км.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
slavcata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavcata » Вто 19 юни 2007 21:04

jerrry написа:Не ми се е налагало да доливам масло (за разлика от антифриза например :lol: ).Сипвам до максимума на защрихиваната част а при следваща смяна нивото е около половината на защрихованата част :dontknow: и смятам това за нормално.Не знам колко милилитра е разхода ,не съм го измервал.Чудно ми е все пак за какви литри разход говорите,пък и производителя си го е написал,имайки предвид че моя мотор не е първа младост (само той си знае километрите)-в какво състояние трябва да е този мотор който изгаря 1л./1000км. :dontknow:

п.с. а пък една моя позната с чистак новичка шкода октавия долива повече от една туба 4л.между смените,отишла в официалния сервиз и там и казали че това е нормално mhihi :dontknow:

Абе колега ти май изобщо не четеш какво ти е написал колегата joker.1 литър масло на 1000 километра може да ти изгори при екстремни натоварвания.Дай ми я на мен твоята кола да и насуча 1000 километра паък да видим дали няма да изгори 1 литър на 1000 километра.Вкарвай я яко в червенкото пък чакай,че няма да ти пипа маслото.Нищо лично спрямо теб но колегата joker страшно прав.Доста пъти съм се убейдавал в това.Хаиде със зраве

pmmihaylov
Автомобил:
Двигател:

re:

Мнениеот pmmihaylov » Вто 19 юни 2007 21:04

Колега аз не се сърдя. Но ти казвам че не е толкова трудно да се установи колко масло ти е изгорила колата,всеки знае че това се прави на студен мотор, най добре сутрин щото тогава температурата на мотора е най-ниска поне на моята, и другото което е наклона на пода в гаража ми не се променя или по не аз не съм забелязал.

pmmihaylov
Автомобил:
Двигател:

re:

Мнениеот pmmihaylov » Вто 19 юни 2007 21:19

то това е ясно че в червените може да ти гори и 5 кила на 10 000 ама аз си карам икономично ,все пак целта е да се напише на кой колко масло му гори колата при норамлно каране не в червените. Аз не я карам тая кола като за последно това си е моя работа,всеки си има стил на каране,при моя стил горим малко над 300 гр. на 10 000 в червените не мога да ви кажа колко ще гори, но все пак тоя мотор не е правен да се кара в червените,те и затова са червени.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: re:

Мнениеот joker » Вто 19 юни 2007 21:34

pmmihaylov написа:Колега аз не се сърдя. Но ти казвам че не е толкова трудно да се установи колко масло ти е изгорила колата,всеки знае че това се прави на студен мотор, най добре сутрин щото тогава температурата на мотора е най-ниска поне на моята, и другото което е наклона на пода в гаража ми не се променя или по не аз не съм забелязал.

Ама ти това никъде не си го написал бе приятелю!!!!Аз откога те провокирам да го напишеш.....ама защо чак сега го казваш???????????ами ти буквално ми цитираш предишните постинги....пък казваш,че се заяждам......нещо пак се обърках!Разшетай се из форума и ще видиш,че всичките препатили и уважавани дългогодишни собственици на 1.8 ABS ще ти кажат,че 1 л е обичайния разход на масло за 10 000 км за този ДВГ!!!!
Нали това е темата.....а това е отговора ...хайде стига ..край!!!!

Потребителски аватар
slavcata
Автомобил:
Двигател:

Re: re:

Мнениеот slavcata » Вто 19 юни 2007 21:41

joker написа:
pmmihaylov написа:Колега аз не се сърдя. Но ти казвам че не е толкова трудно да се установи колко масло ти е изгорила колата,всеки знае че това се прави на студен мотор, най добре сутрин щото тогава температурата на мотора е най-ниска поне на моята, и другото което е наклона на пода в гаража ми не се променя или по не аз не съм забелязал.

Ама ти това никъде не си го написал бе приятелю!!!!Аз откога те провокирам да го напишеш.....ама защо чак сега го казваш???????????ами ти буквално ми цитираш предишните постинги....пък казваш,че се заяждам......нещо пак се обърках!Разшетай се из форума и ще видиш,че всичките препатили и уважавани дългогодишни собственици на 1.8 ABS ще ти кажат,че 1 л е обичайния разход на масло за 10 000 км за този ДВГ!!!!
Нали това е темата.....а това е отговора ...хайде стига ..край!!!!
:да:

paradoxkc
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот paradoxkc » Съб 15 май 2010 17:30

pmmihaylov написа:Карал съм 40 000 в БГ но не мисля 4е това е толкова важно. Това че в България хората купуват по на 400 000 км италиански мърши и ги лъжат че са на 150 000 си е техен проблем аз кола от италия няма да си купя вече съм вкарал 7 8 коли от Герамния вярно че са малко по скъпи но никоя от тези дето съм продал не е имала проблеми и е била на реални км.

Абсолютно си прав колега колите от германия са малко по скъпи но са много по читави.От един познат знам лафа-от италия кола не си зимай щото те масло не сменят!
А относно разхода 0.2л на 1000км е нормалния разход на масло,това го дават в един сайт не си го измислям!

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Re: ABS мотор. Колко е нормалния разход на масло за 1000 км.

Мнениеот Zlobomir » Съб 15 май 2010 17:44

Линк? А за италиански/немски, има такава тенденция, но има и изключения от нея. Другото, в Германия страда ламарината, дори в Италия да страда механиката, а правенето на ламарини по моя преценка е много по-гадно, скъпо и с недоказан резултат. Защото един механик може да си види грешката и да я отстрани навреме, но бояджия - не.

paradoxkc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paradoxkc » Съб 15 май 2010 20:36

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 15 май 2010 21:07

зависи от състоянието на мотора- от над 7 години (и над 100хил км основно на газ) имам джета 1.8 моно РП, като я взех гореше 1л/2000км масло, смених гумичките и оттогава нищо :shock . Незнам как става, но дори при смяната и визуално не се хваща разлика в нивото, за доливане пък да не говоря. И натискане е виждала...
1л/1000км си е за ремонт :bishop
Колата не се продава уточнявам, нямам интерес да лъжа

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Съб 15 май 2010 21:15

Статията е хубава и полезна. :да: Както пише там, има прекалено много фактори, за да се създава стандарт за разход на масло. Не тече ли отнякъде и стига ли тубата за 10 000 км, без "Трабант-ефект" от ауспуха, всичко е наред.

П. С. Колега, Джетата я е правил Дявола. Моята 1.6 карб е внесена на 8 години, тук почти в деня на внасяне любопитен съсед на купувача (мой роднина) и чупи моркова на пръчката. Това докарва 14! години движение с 1 литър масло под минимума, да не кажа два литра. Хванах го чак като й намерих морков, няколко месеца след покупка. И след смяна на гарнитура на картера маслото заспа, не стигнах до клапаните! Вярно че е карана макс на 90 км/ч, ама все пак... :shock

Потребителски аватар
Layman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layman » Съб 15 май 2010 21:33

TURL написа:Някой знае ли колко е нормалния разход на масло за ABS мотор за 1000 км.

Поддържането и ползването на автомобил има и икономическа страна.
Абс-а събира 3.7-3.8 литра масло.
5 литра е стандартната туба масло - ако изкараш с нея от смяна до смяна си супер. Аз лично дори не бих ремонтирал мотор ако разхода на масло е с още литър отгоре - общо 6 литра. Ако се отваря заради друг проблем, тогава си струва да се направи и маслената профилактика.

Чел съм разни ръководства за други, доста нови мотори (работил съм в Тойота). Допустимият от производителя разход на масло, доста ме е изумявал понякога - едва ли не двутактова моторетка "Балкан"-че.
Така че за нашите мотори смятам е нормално да губят (горят+теч)до около 2 литра от смяна до смяна.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Re: Re:

Мнениеот rokera671 » Съб 15 май 2010 22:12

paradoxkc написа:
pmmihaylov написа:Карал съм 40 000 в БГ но не мисля 4е това е толкова важно. Това че в България хората купуват по на 400 000 км италиански мърши и ги лъжат че са на 150 000 си е техен проблем аз кола от италия няма да си купя вече съм вкарал 7 8 коли от Герамния вярно че са малко по скъпи но никоя от тези дето съм продал не е имала проблеми и е била на реални км.

Абсолютно си прав колега колите от германия са малко по скъпи но са много по читави.От един познат знам лафа-от италия кола не си зимай щото те масло не сменят!
А относно разхода 0.2л на 1000км е нормалния разход на масло,това го дават в един сайт не си го измислям!

С един колега заедно си купихме 3 ките.Тои взе от Германия а аз от Италия.Наизтина мотора му е огън ,но ела да сравним ламарините ,които след всяка година все повече гният.
Относно темата,повече от литър на 1000 км. не е нормално.Моето италианско АБУ на 10 000 пипа около 300 гр.Но много зависи от начина на каране.

Потребителски аватар
igi91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот igi91 » Нед 16 май 2010 9:49

сяка кола харчи масло! това харчене е до 8% от разхода на гориво за 100 км. демек ако колата ви харчи 10л на 100 км трябва да изгори 8 грама за тези 100 км. Така пишеше в учебника ми по ДВГ за 12 клас :D

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 17 май 2010 5:57

Пасата на баща ми е с такъв мотор и не харчи никакво масло - където го налея (10w40), там е и след 10 000. Голфа (PN) също харчи не повече от 100-200 грама и то при течаща гарнитура на капака.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот mufin » Пон 17 май 2010 7:05

TURL написа://///
значи при мен всичко е ок, защото за 2800км от мах на набраздената част е паднало средата на набраздената част!

Има голяма вероятност да си остане по средата до към 8000 км.
Доколкото си спомням при мен беше така - от 2мм под макс. пада до средата и там си остава
Дори и до мин да ти падне не е страшно - можеш просто да доливаш 500-600 грама , може и да смениш гумичките

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”