Скоростна кутия за голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Скоростна кутия за голф 4

Мнениеот B_O_S_S_S » Нед 16 май 2010 20:39

добре, някой може ли да каже какви кутий мога да сложа на този двигател 1,6 16v AZD който да не се проблемни, ясно е че пак е на късмет но нали тези DUU & ERT били кахърни по рождение .. кажете тези който не са

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Нед 16 май 2010 20:47

Преди време тук един колега се кълнеше, че ERT не късали нитове, защото били по-дебели ... както и да е.
Нямаш алтернатива B_O_S_S_S. Това са кутиите. Истината е болтове. Още преди да се счупи. Ти сигурен ли си, че твоята вече не е направена така и няма да надживее купето.

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Нед 16 май 2010 20:50

ами къде са тия нитове точно, и при мен по-скоро проблема е че някой е счупил нещо и е наваряна самата кутия и тя от там почва да изяжда лагерите и на 1-вичната и на 2-ричната ос и на диференциала.... но все пак така или иначе ще търся кутия или поне корпус и е добре да знам къде са тия нитове

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Нед 16 май 2010 21:06

Нитовете са на короната на диференциала. Ремонтния кит е с болтове:
Изображение

Ако лагерите ти свършват, това е от маслото, а не от заварките. Заварките са защото като е скъсала един или повече нита, особено при висока скорост, те са излетяли през кожуха. Обикновено това става откъм съединителя.

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Нед 16 май 2010 21:11

ами .... маслото незнам аз мисля, че е от заварките тъй каот едната заварка е точно на леглото на лагера на пиньона и колкото и добре да е направена заварката тя винаги опъва малко или много кутията и се получава едно посукване .. аз поне така мисля (не твърдя, че съм 100% прав). И какво викаш тия нитове се късат така ли? колко струва този ремонтен комплект или просто се разпробиват на по-голям отвор и се слагат болтове ?

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Нед 16 май 2010 21:19

Някъде се споменаваше цифра от сорта на 150 кинта за комплекта болтове.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Нед 16 май 2010 21:21

Може ли да се разбере дали короната е заболтена без да се разглобява? Някакво прозорче? :?

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Нед 16 май 2010 21:24

е кви са тия болтове 150 кинта за 8 болта.. дори и да са високоякостни ... не повече от 30-40-50 кинта са в магазините за крепежни елементи ... или са някви специални

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Нед 16 май 2010 21:28

Колега, не става така... В магазините за крепежни елементи има и цели колички модел РК1, нови, произведени 2010 година, но с Голф 4 е по-различно, нали? :D Козата вероятно си иска пръч, защото иначе щеше да се знае, че става с крепежни болтове и нямаше да се продават някакви за 150 лв. Похвално е че си пестелив, но в случая не е оправдано. Това са под 20 лв за болт, колко мислиш че трябва да струва качествен такъв? Едно смешно китайско ножче е ~10 лв.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Нед 16 май 2010 21:32

Малко ми се видя засилена цената на скоростната кутия. Нямам време да обикалям по автоморгите да видя за колко се търгуват, обаче съм сигурен че преди време имаше обява на колега тук дето продаваше ЕРТ кутия за около 500 лв. Ако се сметне поне 100 кинта за сваляне/поставяне на скоростите, отваряне на скоростите и ремонт - поне 100 кинта, и комплекта 150 кинта, работата направо си отива да намериш една от морга, да я разцепите докато е време, да я огледате кое как е вътре и направо да я смените с тази която е на колата за 2-3 часа. И поне знаеш че ти е мирна главата после. Тва си е мое мнение обаче, не карам никой да мисли така.

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Нед 16 май 2010 21:38

не проблем с отварянето на кутията няма аз преди 3000-4000 км смених всички лагери на кутията така, че там проблем няма но просто ми е интересно кви са аджеба тия болтове 150 лв. Тъй като преди работих за една от големите фирми в БГ за крепежни елементи и горе долу съм наясно с тия неща ... ама 20 кинта за такъв малък болт е мноооого че за това питам...

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Нед 16 май 2010 21:40

Прав си, моята гледна точка обаче е, че колата е поне на 143 000 км (ако не е връщан километраж), тоест може в Италия Джузепе да ги е правил тези гимнастики, макар и да не е сменял много масло. :D Та може и да не стане. Втора кола имам, и то истинска, издъни ли се Голфи, ще чака евтина кутия. 8)

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Нед 16 май 2010 21:42

B_O_S_S_S написа:не проблем с отварянето на кутията няма аз преди 3000-4000 км смених всички лагери на кутията така, че там проблем няма но просто ми е интересно кви са аджеба тия болтове 150 лв. Тъй като преди работих за една от големите фирми в БГ за крепежни елементи и горе долу съм наясно с тия неща ... ама 20 кинта за такъв малък болт е мноооого че за това питам...

То не е само болт, ами и гайка. Аз преди време работих в една от фирмите в БГ за внос на минно и промишлено оборудване и според сплавта и технологичните процеси се постигат интересни цени. Има си например синтероване и т. н. death

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 17 май 2010 9:16

Ремонтния комплект струваше някъде около 40+ лева!46 мисля!Имаше го в някоя от предните теми за прословутите скорости!Колега беше купувал комплекта мисля че от ауто+!
Кви са тия 150лв за една шепа болтове и гайки!Аз за 150лв дет се вика друга кола ще си взема!

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 17 май 2010 11:54

Тия 150 лв /по точно сто четирисе и няколко/ съм ги чел в една подобна тема. Колеги бяха оставили и коордиантите на магазина от който са ги взели в София. Иначе пак в същата тема пишеше, че са търсили в аутоплюс и там изобщо не са знаели за какъв комплект става дума.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”