Golf MK4 - Проблеми с централното заключване
- toman44o
- Автомобил: VW VENTO
- Двигател: ABS
Re: Централното си отключва и заключва когато му падне на Г4
ако го знаеш любо-тока от карлово ходи при него аз сам доволен от него, или при едни момчета дето имат работилница точно на гърба на дапа те ги разбират тия централни и аларми сигурно ще ти помогнат 

Re: Централното си отключва и заключва когато му падне на Г4
Най честия проблем е в самата брава на шофйорската врата! Там има платка с микро ключета ,чиито спойки се напукват и започва да си прави каквото си иска(трябва да се разглоби цялата врата и много внимателно бравата да се раздели на две,след което се отваря само часта с платката),мойта се отключваше и заключваше сама.Заключвам , тръгвам на някаде и тя сама се отключва , после пак сама си сваля прозорците ...много неприятно се получаваше.Но понякога дори и да се презапои(почисти или смаже)..пак проблема не се решава...а ако не се чува зумерчето при отворена врата проблема е пак в едно микро ключе седящо точно на палеца на бравата(механичната част) ..трябва да се разглоби и почисти(просто понякога заяжда самото ключе).Аз реших проблема ,като оставих само алармата да командва и прекъснах кабелите на бравата..НО не всички !!! Само тези които подават сигнала от бравата към комфорт модула!!!Тоест сега с алармата заключвам и отключвам всички врати, но от шофорската врата с ключ мога само нея да заключа.Ако искам да заключа централно с ключ трябва да го направя от другата врата. Надявам се да съм бил полезен
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Golf MK4 - Проблеми с централното заключване
Когато заключвам колата от бутона, който на шофьорската врата всички врати щракват, но задна лява веднага се отключва. Трябва да натисна още веднъж или 2 пъти. Същото се получава, когато заключвам с ключа.
Any Ideas?
Any Ideas?
- giotto
- Автомобил: VW Passat B7 Variant
- Двигател: CFFB
Re: Нов проблем с централното, Голф 4
Колега имах същия проблем, само че на задна дясна врата. Проблема е в платката с микроключето на бравата. На мойта платка се бяха напукали пистите. Трябва сваляне на бравата, разглобяване и презапояване на пистите на платката. Успех 

- egoist_ok
- Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
- Двигател: ARL 2002
Re: Нов проблем с централното, Голф 4
viewtopic.php?f=6&t=23478 Колега виж тази тема - това е за пасат ама на голф 4 е почти същото /има само малки разлики в захващането на декоративната кора, другото е еднакво/
- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
Задна дясна врата не се заключва голф 4
Задната врата при заклюване на централното се отключва,при отключване се заключва.От какво може да е?Един майстор ми даде жокер за някакви микроключета на самата брава 

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Задна дясна врата не се заключва голф 4
Зависи дали е с вакуум или ел. Ако е с вакуум може да се е развалил някъде, но не знам дали не се прецаква изцяло заключването. Ако е ел - да, някоя жичка.
- mirogti1983
- Автомобил:
- Двигател:
колега GOLF 4 е с ток не е с вакуум . и наи вероятно като се ОТВОРИ кората на врата ще стане ясно . така да гадаем и да пищем врели не кипели не става

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Не знаех, че при четворките няма въздух.
- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
добре а тези микроключета?Вратата се заключва и отключва обратно на централното,явно нещо го бърка сигнала... 

- VW Golf VR6
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз имам същия проблем. И до сега съм открил че като откача комфорт модула се заключва от раз а с нега на 50 пъти се заключва веднъж... Незнам на какво се дължи...?
- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
Ако изключа комфорт модула ще се оправи ли? 

- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако изключиш комфорт модула,няма да имаш централно заключване(а и още доста неща)но пък няма да го имаш и проблема 

- VW Golf VR6
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vladko написа:Ако изключиш комфорт модула,няма да имаш централно заключване(а и още доста неща)но пък няма да го имаш и проблема
Следователно проблема в комфорт модула ли е или във вратата... И ако е във вратата на какво се дължи....
- giotto
- Автомобил: VW Passat B7 Variant
- Двигател: CFFB
Проблема е в микроключето в бравата на вратата или по-вероятно както беше при мен-имаше студени спойки и напукани писти на платката, която е в бравата. Разглобява се бравата, презапояват се пистите и всичко е ОК. Погледни тук: http://forums.vwvortex.com/showthread.php?1542461-MKIV-door-locks-explained-why-you-re-having-problems!!!-%28&highlight=microswitch
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”