Passat G60-Turbo conversion
- iv0_bs90
- Автомобил: VW Golf Mk3
- Двигател: AAA
Re: Passat G60-Turbo conversion
много се радвам че в Бургас се праят такива бегачки, дано да я видя в действие някой ден.... успех 

-
- Автомобил:
- Двигател:
супер е пасата колега успех с проекта и дано този път всичко да е наред с турбото
-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе ще запали няма къде да ходи. Айде чакаме резултатите
и незабравай клип, че иначе 

Запали ,но не работи както трябва дави се и неможе да се изфорсира както трябва,давам газ и направо спира,на 1-2-ра забива муцуната и спира,даже се задави и угасна,ще пробвам да намаля бенз регулатора на 3бара,сега е на почти 4....!
Тази турбина по-трудно се развърта от предната по-голяма е,с предната на едно място правише 0,5 с тази неможе,и от там сега май се бъркат нещата,ще опитам с бенз регулатора ако не утре отивам за настройка нз нз.....
http://www.youtube.com/watch?v=7ualkdOX9Tk -
:D:D
Тази турбина по-трудно се развърта от предната по-голяма е,с предната на едно място правише 0,5 с тази неможе,и от там сега май се бъркат нещата,ще опитам с бенз регулатора ако не утре отивам за настройка нз нз.....
http://www.youtube.com/watch?v=7ualkdOX9Tk -

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
А тоя бенз регулатор с каква цел е? Има ли смисъл от него? Щото според мен няма
намалих регулатора ,никакъв ефект пак задържа оборотите и тръгва да угасва при пълна газ на свободна скорост
- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
Виж дали си закачил всичко .. я ТПСи я някой вакумен маркуч..
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дросела не е с TPS!!! Не се вкарвай в такива филми. Перките въртят ли се нормално? Да не играе "тапа" тая турбина?
- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
Дросела Е с TPS (throttle position sensor) или ключета както искаш така им викай
Просто не е потенциометричен. При Г60 това е full throttle switch и чак тогава пуска бууст картата и прави корекцията по мап и обороти.. или греша?
Ако имаш блоуоф няма да можеш да си направиш колата на смеси. Или поне не докато не му кажеш, че в налягане трябва да ти пуска масата. Което може да се направи значително по-лесно с един ценеров диод или с един мап сензор като му кажеш, че като мине (примерно при 200кпа) 2,7 волта да пуска масата на ключето.. и всичко е наред с блоуофа тогава. Мога да дам и схема (благодаря на zmej за което). Дори е с потенциометърче

Ако имаш блоуоф няма да можеш да си направиш колата на смеси. Или поне не докато не му кажеш, че в налягане трябва да ти пуска масата. Което може да се направи значително по-лесно с един ценеров диод или с един мап сензор като му кажеш, че като мине (примерно при 200кпа) 2,7 волта да пуска масата на ключето.. и всичко е наред с блоуофа тогава. Мога да дам и схема (благодаря на zmej за което). Дори е с потенциометърче

- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За тоя тип дросели се използва понятието WOT-Switch (Wide Opened Trottle-Switch). А за използването на разтоварващия клапан мога доста да поспоря, тъй като когато не е натиснат ключа за положение на максимално отворен дросел сместа се държи в оптимално съотношение, а чак когато се натисне ще има обогатяване на сместа спрямо съответното налягане, което да доведе до най-добро ускорение.
А тоя филм с мап-сензорите... има и много по-прост начин със замяна на ключа с пресостат, ама защо да е просто като може и да е сложно???
А тоя филм с мап-сензорите... има и много по-прост начин със замяна на ключа с пресостат, ама защо да е просто като може и да е сложно???
- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
Между другото ключа се натиска когато дросела е затворен, а когато богатее сместа няма да доведе до най-добро ускорение, а точно обратното. Най-добро ускорение и най-много мощност ще имаш при бедна смес, но е и най-опасно. Примерно аз имам 70 коня на колелата при 10.05 смес и 95 коня при 11,2 смес, а при 14-ска смес ще имам 120 коня на колелата примерно, но нямам няколко двигателя да си експериментирам.
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Между другото - ключовете са 2 - един за напълно затворен и един за напълно отворен дросел. А за това при какви смеси какво получаваме - знам че си любител на книжките, сам си го казвал, та... прочети какво получаваме при 14.5 и при 11.5.
- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
Аз знам какво при кое пише
и знам как трябва да се направи също така.. виж на какви смеси и защо се карат колите с принудително пълнене и на какви се карат атмосферните. Я сега разгледай при 14,7 турбо кола колко коня вади и при 11 колко вади. Аз мога да ти кажа.. АГУ на 14-ски вади 150 коня.. на 11 и малко вади 140.
П.П. карай си колата на 14-ски смеси аз ще си я карам на 11-ски
Или с две думи.. половин дросел.. имаш налягане.. затворен блоуоф.. беднее зверски..

П.П. карай си колата на 14-ски смеси аз ще си я карам на 11-ски
От твойта тема в polog40 форума написа:But you might also need to use that bit of the map when you're not on full-throttle, when the additional full-throttle fuelling will not be applied, so under partial throttle you end up being too lean!
Или с две думи.. половин дросел.. имаш налягане.. затворен блоуоф.. беднее зверски..
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не знам на теб кво ти беднее, ама явно много се отклоняваш от темата, щото проблема всъщност е, че колата работи на прекалено богата смес. Ай сега кажи пак, че е от разтоварващия клапан.
Тия извадки, дето ми ги вадиш от английските форуми извън контекста могат да се разбират по 100 начина, а точно в тоя случай тва не означава, че някой ще си потроши колата.
А за тва кой на кви смеси кара - аз със сигурност съм намерил начин да ги коригирам адекватно, и то доста преди теб.
А за тия стада от коне дето разправяш - така и не можах да разбера колко пряк показател са те за ускорението.
Чакам колегата да каже проверил ли е нещата, които снощи коментирахме.
Тия извадки, дето ми ги вадиш от английските форуми извън контекста могат да се разбират по 100 начина, а точно в тоя случай тва не означава, че някой ще си потроши колата.
А за тва кой на кви смеси кара - аз със сигурност съм намерил начин да ги коригирам адекватно, и то доста преди теб.
А за тия стада от коне дето разправяш - така и не можах да разбера колко пряк показател са те за ускорението.
Чакам колегата да каже проверил ли е нещата, които снощи коментирахме.