Passat G60-Turbo conversion

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
iv0_bs90
Автомобил: VW Golf Mk3
Двигател: AAA

Re: Passat G60-Turbo conversion

Мнениеот iv0_bs90 » Чет 13 май 2010 23:50

много се радвам че в Бургас се праят такива бегачки, дано да я видя в действие някой ден.... успех :да:

kolev.golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kolev.golf » Нед 16 май 2010 19:18

супер е пасата колега успех с проекта и дано този път всичко да е наред с турбото

Потребителски аватар
S.Raikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S.Raikov » Пон 17 май 2010 17:50

Изображение
Изображение
Изображение

Днес оправиха даунпайпа,затегнахме всичко утре стискайте палци да успеем да я запалим!Смятам че този маркуч ще стигне за мазането :D

ioshi_s_golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ioshi_s_golf » Пон 17 май 2010 21:53

Абе ще запали няма къде да ходи. Айде чакаме резултатите :) и незабравай клип, че иначе :director

Потребителски аватар
S.Raikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S.Raikov » Вто 18 май 2010 17:07

Запали ,но не работи както трябва дави се и неможе да се изфорсира както трябва,давам газ и направо спира,на 1-2-ра забива муцуната и спира,даже се задави и угасна,ще пробвам да намаля бенз регулатора на 3бара,сега е на почти 4....!
Тази турбина по-трудно се развърта от предната по-голяма е,с предната на едно място правише 0,5 с тази неможе,и от там сега май се бъркат нещата,ще опитам с бенз регулатора ако не утре отивам за настройка нз нз.....

http://www.youtube.com/watch?v=7ualkdOX9Tk - :D:D:D

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 18 май 2010 17:25

А тоя бенз регулатор с каква цел е? Има ли смисъл от него? Щото според мен няма

Потребителски аватар
S.Raikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S.Raikov » Вто 18 май 2010 18:19

намалих регулатора ,никакъв ефект пак задържа оборотите и тръгва да угасва при пълна газ на свободна скорост

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 18 май 2010 22:54

Виж дали си закачил всичко .. я ТПСи я някой вакумен маркуч..

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Сря 19 май 2010 9:54

Дросела не е с TPS!!! Не се вкарвай в такива филми. Перките въртят ли се нормално? Да не играе "тапа" тая турбина?

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 19 май 2010 9:59

Дросела Е с TPS (throttle position sensor) или ключета както искаш така им викай :) Просто не е потенциометричен. При Г60 това е full throttle switch и чак тогава пуска бууст картата и прави корекцията по мап и обороти.. или греша?
Ако имаш блоуоф няма да можеш да си направиш колата на смеси. Или поне не докато не му кажеш, че в налягане трябва да ти пуска масата. Което може да се направи значително по-лесно с един ценеров диод или с един мап сензор като му кажеш, че като мине (примерно при 200кпа) 2,7 волта да пуска масата на ключето.. и всичко е наред с блоуофа тогава. Мога да дам и схема (благодаря на zmej за което). Дори е с потенциометърче mhihi

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Сря 19 май 2010 13:38

За тоя тип дросели се използва понятието WOT-Switch (Wide Opened Trottle-Switch). А за използването на разтоварващия клапан мога доста да поспоря, тъй като когато не е натиснат ключа за положение на максимално отворен дросел сместа се държи в оптимално съотношение, а чак когато се натисне ще има обогатяване на сместа спрямо съответното налягане, което да доведе до най-добро ускорение.

А тоя филм с мап-сензорите... има и много по-прост начин със замяна на ключа с пресостат, ама защо да е просто като може и да е сложно???

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 19 май 2010 14:27

Между другото ключа се натиска когато дросела е затворен, а когато богатее сместа няма да доведе до най-добро ускорение, а точно обратното. Най-добро ускорение и най-много мощност ще имаш при бедна смес, но е и най-опасно. Примерно аз имам 70 коня на колелата при 10.05 смес и 95 коня при 11,2 смес, а при 14-ска смес ще имам 120 коня на колелата примерно, но нямам няколко двигателя да си експериментирам.

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Сря 19 май 2010 15:22

Между другото - ключовете са 2 - един за напълно затворен и един за напълно отворен дросел. А за това при какви смеси какво получаваме - знам че си любител на книжките, сам си го казвал, та... прочети какво получаваме при 14.5 и при 11.5.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 19 май 2010 16:06

Аз знам какво при кое пише :) и знам как трябва да се направи също така.. виж на какви смеси и защо се карат колите с принудително пълнене и на какви се карат атмосферните. Я сега разгледай при 14,7 турбо кола колко коня вади и при 11 колко вади. Аз мога да ти кажа.. АГУ на 14-ски вади 150 коня.. на 11 и малко вади 140.

П.П. карай си колата на 14-ски смеси аз ще си я карам на 11-ски

От твойта тема в polog40 форума написа:But you might also need to use that bit of the map when you're not on full-throttle, when the additional full-throttle fuelling will not be applied, so under partial throttle you end up being too lean!

Или с две думи.. половин дросел.. имаш налягане.. затворен блоуоф.. беднее зверски..

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Чет 20 май 2010 7:11

Не знам на теб кво ти беднее, ама явно много се отклоняваш от темата, щото проблема всъщност е, че колата работи на прекалено богата смес. Ай сега кажи пак, че е от разтоварващия клапан.

Тия извадки, дето ми ги вадиш от английските форуми извън контекста могат да се разбират по 100 начина, а точно в тоя случай тва не означава, че някой ще си потроши колата.

А за тва кой на кви смеси кара - аз със сигурност съм намерил начин да ги коригирам адекватно, и то доста преди теб.

А за тия стада от коне дето разправяш - така и не можах да разбера колко пряк показател са те за ускорението.

Чакам колегата да каже проверил ли е нещата, които снощи коментирахме.

Върни се в “Силов тунинг”