Гърнета от punto на golf 2?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
marto_vw
Автомобил:
Двигател:

Гърнета от punto на golf 2?

Мнениеот marto_vw » Пон 24 май 2010 18:36

Тъй като не съм много в час с гърнетата, искам да се допитам до вас. :) Значи тука ми попадна цяла генерация от фиат пунто мк1.И понеже моите гърнета са чуват кат москвич(не съм видял кое точно е пробито, но със сигурност има) дали ще стане да се сложат от фиата?Може въпроса ми да е малко смешен, но пак казвам, че от гърнета не разбирам :oops: Какво трябва точно да измеря за да видя дали ще стане?Ф-то на тръбите и дали ще пасне на самото място?Също така не ми е ясно дали трябва някакви технически параметри да се гледат.... :? Ако може някой така добър да ми обясни тези неща и дали въобще може да стане или е голяма играчка.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Гърнета от punto на golf 2?

Мнениеот ktamen » Пон 24 май 2010 18:50

Стават всякакви гърнета, ама с много преправяне. По-добре не се опитвай. Дори да имаш оригинални гърнета смяната в домашни условия е доста трудна.

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Пон 24 май 2010 19:57

трудна работа,на фиат-а гърнетата минават от друго място не като на голфа през средата

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 24 май 2010 19:58

Има и голямо значение Фи-то на трабата, на Голф-а и на Фиата са различни, има значение и какви двигатели са! Ако на голфа двигателя е 1,8 а на фиат-а 1,2 няма как да станат! Всичко е измислено. ПО-добре си оправи твойто гърне или си вземи такова ново, чиста работа и спестяване на време и нерви! Ако искаш да разбереш може да пробваш! Едва ли тук някой си е правил такъв експеримент!

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пон 24 май 2010 21:12

IceHeart написа:Има и голямо значение Фи-то на трабата, на Голф-а и на Фиата са различни, има значение и какви двигатели са! Ако на голфа двигателя е 1,8 а на фиат-а 1,2 няма как да станат! Всичко е измислено. ПО-добре си оправи твойто гърне или си вземи такова ново, чиста работа и спестяване на време и нерви! Ако искаш да разбереш може да пробваш! Едва ли тук някой си е правил такъв експеримент!

подкрепям колегата,всичко е изчислено дори и гърнетата какви трябва да са

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 24 май 2010 22:45

Съмнявам се някой майстор да си играе да напасне гърнетата за нормална цена, по-ниска от това да смениш едно пробито гърне с ново. А е голяма вероятността да има спад в мощността заради неподходящо гърне.

Потребителски аватар
marto_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marto_vw » Пон 24 май 2010 23:14

Ясно...значи ще се взема оригинално гърне...аз бях длъжен все пак да попитам, защото и без това ми попаднаха тези фиатови гърнета, но явно няма да стане номера.
Благодаря ви на всички за отговорите :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”