Passat B5 - кои са най-качествените носачи?

Техническа и сервизна информация за Passat
brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Re: B5- кои са най качествените носачи?

Мнениеот brum » Съб 22 май 2010 6:01

ChimeyJimmey написа:
brum написа:Meyle HD-то е с 4 години гаранция. Ако стане проблем с тях директно ще го изпратя на тези от meyle. Да има други носачи за който да има толкова гаранция?

A бе, това препращане напред-назад до Германия и обратно (обратното не ме притеснява толкоз, всъщност) хич не ми се нрави, особено като знам какви са цените и качеството на услугите на българските пощи и куриери...

А, няма да ги пратя към германия в смисъла на пратка. През дистрибутора тук от който съм ги купил. Ако се опънат няколко писма до немеца да го стегне и така.

ChimeyJimmey написа:
brum написа:А за износването на носачите. Я се замислете като не са ви балансирани гумите как играе волана. А самата гума играе още по-злобно. Сещате ли се кой го отнася това?

Такова нещо при мен няма!
При всеки монтаж на гумите с джантите (летни и зимни поотделно) ги минавам на баланс.

Аз и междинно ги минавам :) . През около 5000км до 10 000км - баланс. Зависи кога почне да се усеща.

ChimeyJimmey написа:
brum написа:А относно неправилния монтаж - той води до разкъсване на вътрешния тампон, не на шарнирната връзка. А вътрешният тампон е сменяем. И горните, и долните.

Т.е. ти така процедираш?
Сваляш носач и му пренабиваш само тампона, така ли?
И каква ти е рекапитулацията за тази процедура? Ще споделиш ли източник на тампоните?
На какъв интервал я правиш тая процедура?
Скептичен съм, признавам...

Не съм го правил, просто споделям. Щото повечето народ не го знае това. Meyle продават и само тампони. Точно от HD серията и не са никак скъпи. Има ги на сайта им.

А колко карат - за сега са минали някакви километри - около 10 000. А са понесли зверско издевателстване. Все още ни хлоп, ни троп. Ще мога обаче да коментирам след поне още 2 пъти по толкова. До тогава предполагам какъвто и да е носач ще се справя.

Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Мнениеот fichtenweg » Съб 22 май 2010 10:03

hanibal написа:Не ме разбирайте погрешно.Просто посочвам че , комплеката на Myele HD е около два пъти по-скъп от "обикновените".Този PDF с "брошурки" не е никакво доказателство за по-високо качество.А и относно гаранцията и на комплекта NK който съм взел ,но не съм монтирал още, по пликовете на носачите пише 3г. гаранция(май беше) е и какво?Всеки сам решава какво да сложи.Аз лично раших да взема от "скапаните" носачи въз основа на коментари във форума на Audi.И 50000км. да изкарат за мен е оправдано предвид цената.Пък и не даваш една тораба пари.

Колега hanibal,
а как точно искаш да бъдеш разбран "правилно". Не искате да давате една торба пари (макар че не е нужно) и от желание да минете най-тънко си плащате 370 лв днес, утре може и 430 за да получите ето това:

http://cgi.ebay.de/QUERLENKER-SATZ-VW-P ... 230749cde7

Така ако към този комплект добавя транспорт (да речем 35 лв), виждам разлика поне 120 лв. (При положение, че се поръча един комплект)
Това е просто пример, за да си сметнете колко ви излиза "най-евтиното"

Понеже виждам че не си правите труда да четете темата от началото, ще постна още веднъж отговора който получих преди време от един онлайн магазин:

http://atp-autoteile.de

=====================
Предлаганите от нас части са точно копие на оригиналните и се произвеждат от наше име в Италия. Получавате от нас качеството на оригинала, като за всички предлагани от нас части ви даваме 2 години гаранция, а що се отнася до ремонтния комплект носачи, дори 3 години гаранция. (За пример е посочен линк към ремонтен комплект подходящ за 3B5 Passat 96-00)

Транспортните разходи до България са на стойност 19.90 EUR, независимо колко артикула поръчате при нас.

Поздрави
Anette Macahan
=====================

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Съб 22 май 2010 11:16

Колеги, моля ви, нека не превръщаме темата в безкрайна препирня "Моето пък е най-добро!", в опит да се оправдаят дадените пари.
Това може да стане само с факти - кой колко е изкарал с дадената марка при правилен монтаж.

Аз съм дал немалко пари, но не съм убеден в качеството за платената цена. Просто всичко е ялово с тая световна консумативна политика...
Чак като ги изкарам на колата, тогава ще се убедя.
Ако съм се прецакал - ще си призная, за да не се подлъжат и други.

Спирам да пиша тук, докато не получа преки впечатления от тия "кокали". :041:

hanibal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hanibal » Съб 22 май 2010 15:08

fichtenweg написа:
hanibal написа:Не ме разбирайте погрешно.Просто посочвам че , комплеката на Myele HD е около два пъти по-скъп от "обикновените".Този PDF с "брошурки" не е никакво доказателство за по-високо качество.А и относно гаранцията и на комплекта NK който съм взел ,но не съм монтирал още, по пликовете на носачите пише 3г. гаранция(май беше) е и какво?Всеки сам решава какво да сложи.Аз лично раших да взема от "скапаните" носачи въз основа на коментари във форума на Audi.И 50000км. да изкарат за мен е оправдано предвид цената.Пък и не даваш една тораба пари.

Колега hanibal,
а как точно искаш да бъдеш разбран "правилно". Не искате да давате една торба пари (макар че не е нужно) и от желание да минете най-тънко си плащате 370 лв днес, утре може и 430 за да получите ето това:

http://cgi.ebay.de/QUERLENKER-SATZ-VW-P ... 230749cde7

Така ако към този комплект добавя транспорт (да речем 35 лв), виждам разлика поне 120 лв. (При положение, че се поръча един комплект)
Това е просто пример, за да си сметнете колко ви излиза "най-евтиното"

Понеже виждам че не си правите труда да четете темата от началото, ще постна още веднъж отговора който получих преди време от един онлайн магазин:

http://atp-autoteile.de

=====================
Предлаганите от нас части са точно копие на оригиналните и се произвеждат от наше име в Италия. Получавате от нас качеството на оригинала, като за всички предлагани от нас части ви даваме 2 години гаранция, а що се отнася до ремонтния комплект носачи, дори 3 години гаранция. (За пример е посочен линк към ремонтен комплект подходящ за 3B5 Passat 96-00)

Транспортните разходи до България са на стойност 19.90 EUR, независимо колко артикула поръчате при нас.

Поздрави
Anette Macahan
=====================

Е то е ясно че, като ги вземеш тук от някой ,този някой си слага печалба.Това твойто е предположение, и не знаеш със сигурност колко ги взема човека ,нали?А разликата от тези които си дал и Meyle е още по-голяма.Прегледал ли си форума на Audi и как реват от TRW,Lemforder и т.н. че, се скапват за по 20 000км. колкото и скапаните и то го казват хора които са слагали и от двата вида.

kundak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kundak » Съб 22 май 2010 19:09

колеги чувал сам че като тропне нешто се сменя всичко само да са нови нямя значение от марка защото като сменим само разваленото после започва да отдава следващата по слабост част но в БГ е така(тия пусти пари) а на запад се сменя всичко

Потребителски аватар
fichtenweg
Двигател: AHH

Мнениеот fichtenweg » Съб 22 май 2010 20:31

hanibal написа:Е то е ясно че, като ги вземеш тук от някой ,този някой си слага печалба.Това твойто е предположение, и не знаеш със сигурност колко ги взема човека ,нали?А разликата от тези които си дал и Meyle е още по-голяма.Прегледал ли си форума на Audi и как реват от TRW,Lemforder и т.н. че, се скапват за по 20 000км. колкото и скапаните и то го казват хора които са слагали и от двата вида.

Не е необходимо да предполагам каквото и да е било. Примерът има за цел да покаже, че печалбата върху такива комплекти е по-голяма или в най-лошия случай равна на стойността на която идват от доставчика (това като че ли е повече от достатъчнo). Разликата в стойността между Meyle и въпросното окачване е приблизително печалбата върху "евтините". За продаваните в бг TRW и Lemförder (LMO) дума да не става.

Все пак обаче нека не затлачваме темата с излишни спорове. Ако сравняваме окачване (както съм писал и преди в темата) то нека това да става с възможно най-пълна и конкретна информация за изминати километри и условия на експлоатация, за да имаме наистина обективна представа за различните комплекти.

Потребителски аватар
kondzhagyulo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kondzhagyulo » Нед 23 май 2010 8:56

Здравейте, колеги! Аз пуснах тази тема и смятам, че е редно да споделя и моя опит до тук. Значи, след споделените мнения и впечетления, и най-вече според финансовото ми благосъстояние, аз си взех от колегата muftal4o от AudiForum-а (той е от Габрово). Марката им бе "CST" или "SCT" и ги монтирах на 14-ти ноември 2009г. До сега съм изминал 10000км и всеки ден яко дупки и нямам никакви оплаквания. След мен доста колеги си купиха от muftal40, като се има в предвит и цената им - 370 лв., а в момента един от последните колеги, които свързах да си вземат носачи, казаха че цената вече е 320 лв. От там си вземат и хора, които работят и в "Ауто+"

p.s. При мен пролема с похлопването от време на време отпред отдясно, който имах преди да сменя целия комплект носачи си остана и сега хЛОПА ама мноо яко. Диагностиката е вътрешен накрайник на рейката.

Монк
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Монк » Вто 25 май 2010 18:01

Колега как бих могъл да се свържа с "muftal4o"?

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 25 май 2010 19:04

Би трябвало да е това : 0885340847 - Дидо
Ако съм в грешка поправете ме.

Потребителски аватар
kondzhagyulo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kondzhagyulo » Вто 25 май 2010 19:59

Потребителски аватар
feikot
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 25 май 2010 20:14

Herzog за 400 лв ?

Ka6iKa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ka6iKa » Вто 25 май 2010 20:21

AmW написа:Хора аз намерих ли лемфьордер за 250тина паунда комплекта? Намерих... за кво гледате боклуците в ибей?

А ти защо си мислиш че тези са истински но докато има балъци ще има и тарикати mhihi за 100евро в Китай ще ги докарат и Порше

Последна промяна от Ka6iKa на Вто 25 май 2010 21:14, променено общо 1 път.

Ka6iKa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ka6iKa » Вто 25 май 2010 20:43

Току що говорих с фирма представител на ТОПРАН за България и ми дадоха цена за поръчка за форума за 8носача-2накрайника и 2биелетки=350лева в София.Който иска да казва.

Последна промяна от Ka6iKa на Вто 25 май 2010 21:14, променено общо 1 път.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 25 май 2010 20:47

Тоя Топран ако знаеш от къде идва няма да си го купиш никога.

Ka6iKa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ka6iKa » Вто 25 май 2010 20:56

KirilGeorgiev написа:Тоя Топран ако знаеш от къде идва няма да си го купиш никога.

Ами идва от Германия както и другите МАРКИ колега проверено е с ТЮФ сертификат mhihi

Последна промяна от Ka6iKa на Вто 25 май 2010 21:15, променено общо 1 път.

Върни се в “Passat”