Уред за налягане на масло
- S.Nikolaev
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Уред за налягане на масло
Значи имам уред за налягане на маслото, но незнам точно къде трябва да го вържа на кр-а. +, - са ясни, но третия кабел..... Има едно голямо G на клемата му и пробвах на двата кабела които излизат отгоре на масления филтър, но на нито едно от двете не работи. на някое от тях ли трябва да е или има отделен датчик се чудя?
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Re: Уред за налягане на масло
абе ти освен уреда взе ли и датчика за налягане?!
- S.Nikolaev
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Аз уреда го имам от доста време, но отделен датчик нямам. За това питам какво трябва да имам и къде трябва да го вържа за да проработи 

- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
И мен също ме интересува, взех уреди от Ауди, но къде да вържа маслото. Имам борд компютър и на стойката на масления филтър има 3 датчика.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де, има уред, ама връзваш с кабел на датчика - никаква логика, па и никаква свършена работа!!! Тоя "уред" трябва да има и негов си датчик, дето да туриш на мястото на стария, ако искаш да мериш нялагане! Иначе какво правиш, ако старият датчик е заминал?
- pe6kata
- VW експерт
За съжаление окомплектовката ви е наполовина. Уредите трябва да са със съответните датчици. Това което имаме на конзолите на масления филтър са ключове за налягане(pressure switch), има само две положения при които лампата за маслото свети или не свети, все едно да искаш датчика в радиатора за управление на перката да мери и температура.
Уреди се намират, ама датчиците за масло са кът и са скъпи.
Ако уредите са на вдо(за аудито са такива) отивайте в ауди форума.
Отчитайте също, че ако скалата на уреда е до 5бара, трябва ви и датчик за 5 бара, щото има за 3, 5, 7, 10 бара.
Температурният датчик също е различен, нашите са до 150 градуса, на ауди е 170. Ако се ползва нашия датчик, уреда на ауди работи, но с грешка. Не става и да закачите едновременно уреда и температурата от борд комп. на нашия датчик, тогава изчезва показанието на борд компютъра.
Единственото успокояващо нещо е че резбата на датчиците на ауди е еднаква с нашите, не се налага да се правят преходници.
Уреди се намират, ама датчиците за масло са кът и са скъпи.
Ако уредите са на вдо(за аудито са такива) отивайте в ауди форума.
Отчитайте също, че ако скалата на уреда е до 5бара, трябва ви и датчик за 5 бара, щото има за 3, 5, 7, 10 бара.
Температурният датчик също е различен, нашите са до 150 градуса, на ауди е 170. Ако се ползва нашия датчик, уреда на ауди работи, но с грешка. Не става и да закачите едновременно уреда и температурата от борд комп. на нашия датчик, тогава изчезва показанието на борд компютъра.
Единственото успокояващо нещо е че резбата на датчиците на ауди е еднаква с нашите, не се налага да се правят преходници.
- S.Nikolaev
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
pe6kata Благодаря ти за изчерпателния отговор
да на вдо е моя до 10 бара значи трябва от ауди до 10 бара да търся. Благодаря пак 

- pe6kata
- VW експерт
важното да е датчика да е 10 баров на вдо. Успех 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”