Голф3 - Въпрос за клаксон и огледало

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Kris_22
Автомобил:
Двигател:

Голф3 - Въпрос за клаксон и огледало

Мнениеот Kris_22 » Чет 27 май 2010 19:25

Здравейте колеги,
може ли да ми помогнете относно два въпроса:
1.Как да сваля вътрешното огледало,защото искам да залепя фолио
2.Как да сменя стария клаксон с нов
Прикачени файлове
Изобр004.jpg
Изобр005.jpg
Това е буксата на стария клаксон
Изобр006.jpg
Това е новия клаксон

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за клаксон и огледало

Мнениеот zdravko_jett » Чет 27 май 2010 19:48

колега за огледалото не знам,обаче тов ана първата снимка до колкото с ами казвали е тромба(и аз мислех че е клаксон)та за нея май ще имаш нужда от реле понеже е по голям консуматор,но не съм 100%сигурен, некя и някой друг се изкаже дали ще е проблем или не,иначе имам оригинален клаксон от голф2 за продан ако те интересува драсни едно ЛС, а какво му е на твоя та искаш да го сменяш?

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Чет 27 май 2010 19:50

колега за огледалото се сваля със завъртане на самото стебло от огледалото до стъклото на ляво или дясно но на стъклото остава основата за която се закрепва стеблото трябва да изрежеш дупка на фолиото.Успех :да:

Kris_22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kris_22 » Чет 27 май 2010 20:02

zdravko_jett написа:колега за огледалото не знам,обаче тов ана първата снимка до колкото с ами казвали е тромба(и аз мислех че е клаксон)та за нея май ще имаш нужда от реле понеже е по голям консуматор,но не съм 100%сигурен, некя и някой друг се изкаже дали ще е проблем или не,иначе имам оригинален клаксон от голф2 за продан ако те интересува драсни едно ЛС, а какво му е на твоя та искаш да го сменяш?

Той моя си работи обаче искам да си сложа по силен клаксон.

Потребителски аватар
BOCOO
Автомобил: golf3
Двигател: AEE 1996

Мнениеот BOCOO » Съб 29 май 2010 8:37

и аз съм навит за такъв клаксон(тромба) и трябва да се сложи реле но незнам къде и какво реле моля компетентните за помощ извинявам се че се намесвам в темата

Потребителски аватар
BOCOO

Мнениеот BOCOO » Съб 29 май 2010 9:12

сега видях че имам реле 53 това означава ли че няма проблем да си сложа 2 клаксона(тромби) като на снимката по горе

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Съб 29 май 2010 9:43

BOCOO написа:сега видях че имам реле 53 това означава ли че няма проблем да си сложа 2 клаксона(тромби) като на снимката по горе

ако наистина трябва реле нали за което не съм 100% сигурен та връзването му е елементарно,на 2та извода за бобонката подавш + и- демек изводите за клаксона който си е на колата+са мисля че е постоянен а минуса минава през волана прекъсвача,после вземаш+от акумулатора през едно бушончеи го подаваш на контакта на релето от другия му краи отива към тромбата,подаваш и още един-на тромбвата и си бипкаш горе доло при налични материяли работа за 20тина минути

Потребителски аватар
BOCOO

Мнениеот BOCOO » Съб 29 май 2010 9:56

а аз си мислех че щом имам реле си купувам свирките махам старите и си слагам новите и си свиркам

Потребителски аватар
BOCOO

Мнениеот BOCOO » Нед 30 май 2010 8:34

някой може ли да мо отговори

Kris_22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kris_22 » Нед 30 май 2010 12:48

BOCOO написа:а аз си мислех че щом имам реле си купувам свирките махам старите и си слагам новите и си свиркам

Здравей колега.При мене не стана така защото клемите които са на тромбата са по широки и не искат да влезнат.А аз имам питане относно сенника как е по добре да го направя с фолио или има едни които са пръскани и също така ме интересуват какви са цените ще съм ви много благодарен ако ми отговорите.

Потребителски аватар
marto_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marto_vw » Нед 30 май 2010 19:21

Колега и аз като ти видях темата чак сега се светнах какъв беше при мен проблема.Миналата седмица реших да си сменя оригиналния клаксон с почти същия като твоя, но явно това не се води клаксон, ами както колегата по-горе каза тромба...та аз тогава незнаех и вързах тромбата на мястото на клаксона, но щом натисках от волана за да свирне се чуваше само пукане...Та наистина ще трябва да вземеш 12v от акумулатора и да вържеш едно реле на стария кабел за клаксона за управление.За съжаление нямах уред тогава да измеря колко волта дава на клаксона и не съм си купил подходящо реле, но утре ще го правя и аз :mrgreen:

Kris_22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kris_22 » Сря 28 мар 2012 20:24

Колеги, вчера си поиграх малко и относно до тромбите не ми трябваше реле.Свързах ги с кабели и стана.Сега обаче трябва да сложа "обувки" и нещо като изолация за да не стане късо.Ако някой се интересува мога да кача снимки като го направя и да му кажа модела на клаксона (тромбата). :) :)

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Сря 28 мар 2012 23:33

kriso_495 написа:Колеги, вчера си поиграх малко и относно до тромбите не ми трябваше реле.Свързах ги с кабели и стана.Сега обаче трябва да сложа "обувки" и нещо като изолация за да не стане късо.Ако някой се интересува мога да кача снимки като го направя и да му кажа модела на клаксона (тромбата). :) :)

И сега с тромбата по-силен ли е звука? Какво? Каква е целта? Сериозно питам.

Kris_22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kris_22 » Чет 29 мар 2012 11:19

dushanov написа:
kriso_495 написа:Колеги, вчера си поиграх малко и относно до тромбите не ми трябваше реле.Свързах ги с кабели и стана.Сега обаче трябва да сложа "обувки" и нещо като изолация за да не стане късо.Ако някой се интересува мога да кача снимки като го направя и да му кажа модела на клаксона (тромбата). :) :)

И сега с тромбата по-силен ли е звука? Какво? Каква е целта? Сериозно питам.

Да звука е по-силен отколкото на оригиналния клаксон на VW.Тези които купих са два в комплекта по-силен и по-слаб.

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Re: Голф3 - Въпрос за клаксон и огледало

Мнениеот zloby3400 » Чет 29 мар 2012 11:24

Ако имаш познат във фирма за автостъкла го питай как свалят огледалото. Като ми сменяха предното стъкло нямах възможност да наблюдавам, ама момчетата свалиха огледалото и всички стикери от предното стъкло и ги сложиха обратно на новото.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”