Таблото изпуши

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
tupalka
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMR

Таблото изпуши

Мнениеот tupalka » Пон 31 май 2010 20:22

Случи се на полото на жена ми (6н, 97-ма, 1.0). Докато си се движеше започна да излиза дим между пластмасите между волана и таблото. Веднага спрях и изгасих колата. Димът изчезна и свалих пластмасите около волана да видя какво става. Включих на контакт и след секунди запуши точно след волана. Предполагам има някоя хлабава връзка и от там грее. По буксите нямаше разтопено и видимо нищо не забелязах. Пак дадох на контакт, но всико си беше наред и си прибрах колата без проблеми. Ще трябва да сваля волана и да видя от вътре какво става, но лошото е, че има airbag а до сега не съм свалял такъв. Използвах търсачката и видях,че трябва да откача акумолатора първо. После двата шестограма от задната страна на волана ли се развиват? Помагайте!!!

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Re: Таблото изпуши

Мнениеот kaiser666 » Пон 31 май 2010 22:09

Мисля,че при голф 3 беше като се насъбере прах и почва да пуши от при лостчетата на чистачките. А еърбега му откачаш буксите,но не знам после като го събереш дали няма да ти светна лампата и да се наложи да ходиш да ти я гасят.

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Пон 31 май 2010 22:51

Няма проблеми с еър бега само махни клемите на акумолатора и развивай смело
след като го сложиш пак си бачка

Потребителски аватар
ivan.karadenizov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan.karadenizov » Вто 01 юни 2010 11:32

Тук съм писал какво се е случвало при мен - :link
Разбира се, твоя случай може да е друг.

Потребителски аватар
tupalka

Мнениеот tupalka » Вто 01 юни 2010 21:38

Днес карах колата със свалени пластмаси за да видя от къде ще изпуши. Щом дадох на контакт за 2 секунди излезе една ивичка дим и изчезна. Страх ме е да сваля волана заради аир-бега и да видя какво става. Пък и не можах да разбера коя е неговата букса от многото влизащи. Волана с двете шестограмни болтчета ли се сваля? :banghead:

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Съб 05 юни 2010 1:28

И при мене вчера стана същото.Веднага спрях и приготвих пожарогасителя, и ключ 10 да махна клемата на акумулатора.Явно това е слаб възел в повечето VW.Един приятел каза че на неговия голф 3 така е станало от ръчката на чистачките и като е разглобил били некви пластинки нагорели.Тези дни ще правя моето поло и ако незабрава ще снимам.

Потребителски аватар
tupalka

Мнениеот tupalka » Съб 05 юни 2010 17:04

направи снимки, ще са ми от полза. Благодаря!!!

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Нед 06 юни 2010 10:26

Gecatawe написа:И при мене вчера стана същото.Веднага спрях и приготвих пожарогасителя, и ключ 10 да махна клемата на акумулатора.Явно това е слаб възел в повечето VW.Един приятел каза че на неговия голф 3 така е станало от ръчката на чистачките и като е разглобил били некви пластинки нагорели.Тези дни ще правя моето поло и ако незабрава ще снимам.

Да колега, моля направи снимки, че тая сутрин същата работа и при мен!!! Изпуши на контакт, върнах контакта, повече не изпуши и след това установих, че не ми работят чистачките!? Хеееелп
На всичко отгоре и дросела се разтроил и ще трябва да ходя да го заучават на ваг-кома :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: еееех късмет.
Поздрави!

Потребителски аватар
tupalka

Мнениеот tupalka » Нед 20 юни 2010 17:30

Колеги какво стана, някои престраши ли се с разглабянето? Има ли снимков материал? :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Нед 20 юни 2010 19:02

Колеги несе прецаквайте да разглабяте.Свалих лостчето за мигачите и чистачките.Видимо от букстата на лоста за чистачките имаше 1 кабел опушен и го смених.Нищо друго неоткрих, само си разглобих половината кола и навсичкото отгоре като я събрах и ми изкара 10000 грешки(добре че имам диагностика).Според мене пуши защото вътре във въпросните лостчета има някаква смазваща паста и от годинките пастата се е преебала(позеленяла и гадна някак си седи) и се едно дава на късо, аз така си го обеснявам друга причина невиждам.Почистих кадето можах и сложих нова паста(контактна и смазваща).Като свалите въздушната възглавница и ако нямате диагностика НЕдавайте на контакт.Аз давах след като монтирах лостчетата,че да вида данеби да пуши пак и след това възглавниците ми небачкаха и нещо комютъра се беше побъркал и ми изкара още грешки.Проблема за сега неми го прави и признаци няма всичко работи, ама го наблюдавам постоянно че ако стане нещо да вида от къде точно е.
П.С: Лостчетата се свалят много лесно- махаме въздушната възглавница с шестограм, след това откачаме кабелчето и махаме гайката на волана(предварително го бележете с маркер при шлиците за да съвпадне след това) камък от гедория 24 и тресчотка.След свалянето на волана ни е необходима една права отверка и една кръстата.Махаме с кръстата отверка пластмасите около волана те са на 2 части с 2 болта се държат.С правата отверка отвиваме 3 болта които държат самите лостчета и след това махаме буксите и сме готови.Успех и да знаете че 4 часа си отиват без да ги усетите.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”