Давене/накъсване

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Давене/накъсване

Мнениеот radotom » Вто 01 юни 2010 23:54

iCE-dOGG написа: ABF'ите нямат MAF тоест дебитомер, а си имат MAP което е в ECU'то.

:oops: Ъъъъ... прав си!
Имаха вакуум от смукателния колектор и MAP-а им беше в контролера. Преди този вакуум има датчик за температурата на засмуквания въздух. по тези 2 параметъра си смятаха входящия поток.
Посипвам си главата с пепел! :banghead:

Потребителски аватар
iCE-dOGG
Автомобил: Audi A4
Двигател: ASN

Мнениеот iCE-dOGG » Чет 08 юли 2010 19:55

ходих на диагностика, казаха ми да смена кабелите. дросела бил ок (но все пак си поиграх да му мръдна пръстите с малко че да лъзгат на нови пътечки), бубината имало живот в нея, грешки в компа нямало.
и пак оставам с пръст в устата след като смених кабелите, накъсването/давенето на ниски обороти си остана. но забелязах че докато работи двигателя, и с пръст натисна леко един от кабелите (само той) отгоре, се усеща леко преритване, се едно нещо го подбутва. размених кабелите да не би да е нещо с тях, все едно, на същото място друг кабел същия ефект. нещо да не му "хлопа" на цилиндъра? :D или някакъв проблем със свеща? (на 5 месеца са)? нещо дистрибуторната капачка да й има?? вече откачам :banghead: .

Потребителски аватар
PL 16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PL 16v » Чет 08 юли 2010 20:09

Късно видях темата,АБФ няма дебитомер а е с МАП ти си го открил,да ти кажа имам подобен проблем,не много добър празен ход,при подаване на газ в ниските се чуди...после няма проблем
след всичко сменено по мотора относно запалване стигам до извода че,имам прегорели клапани,но при мен само като загрее се влошава,ще ревизирам главата,но всеоще не съм
Изглежда е от газта,моята е карана на газ,аз я махнах и започна малко по малко да се влошава...
пробвай със кабели,но да не само като мен да се набутваш,всеки ми казва смени това онова и накрая за няколко месеца всичко е сменено или подменено за проба,никаква разлика :roll: :banghead: :banghead:
и на мен на диагностика нищо не ми излиза :да:

nikicvetkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikicvetkov » Чет 08 юли 2010 20:25

сащия проблем имах с голф 4 1,4 16винтила и се оказа от дросела...а на диагностика показваше 4е вси4ко е ок...та си взех 2 дросела за резерва.смених с единия и вси4ко е 6

Потребителски аватар
iCE-dOGG

Мнениеот iCE-dOGG » Чет 08 юли 2010 22:32

кабелите са сменени, от дросела не мислия, тъй като се постарах да го оправа както някои от форума бяха обяснили да се изкриват едни крачета и беше успешно. мен също ме притеснява това удряне от една от свещите.

Потребителски аватар
indjov_GTI
Автомобил: E30
Двигател: M20B20 1990g

Мнениеот indjov_GTI » Чет 08 юли 2010 22:41

iCE-dOGG написа:ходих на диагностика, казаха ми да смена кабелите. дросела бил ок (но все пак си поиграх да му мръдна пръстите с малко че да лъзгат на нови пътечки), бубината имало живот в нея, грешки в компа нямало.
и пак оставам с пръст в устата след като смених кабелите, накъсването/давенето на ниски обороти си остана. но забелязах че докато работи двигателя, и с пръст натисна леко един от кабелите (само той) отгоре, се усеща леко преритване, се едно нещо го подбутва. размених кабелите да не би да е нещо с тях, все едно, на същото място друг кабел същия ефект. нещо да не му "хлопа" на цилиндъра? :D или някакъв проблем със свеща? (на 5 месеца са)? нещо дистрибуторната капачка да й има?? вече откачам :banghead: .

колега провери си свещите...на мен ми се е случвало ,перфектен празен ход,до към 3000-3500рпм си се реже добре,после минава на 2 на 3 цилиндъра и гърми в ауспуха,оказасе спукан порцелана на свеща на трети целиндър,смених ги с нови и заспа...

не казвам,че е от това,но провери може и при теб да е така :да: :beer

Потребителски аватар
iCE-dOGG

Мнениеот iCE-dOGG » Пет 09 юли 2010 10:45

При мен е спокоен празен ход, и бяга над 2000 оборота, обаче под 2000 при малко по рязко подаване на газ, просто умира... не малко пъти гасне на светофари, едвам набирам при испреварване, спецялно няколкото разходки до морето, няколко пъти се получаваха рисковани ситуации близо до фатални... докато почна с две предавки по надоло да набирам, но пък разхода... :(

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”