Golf 3

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 27 май 2006 19:56

@newgeneration
Колега гледай внимателно какво е - ако е мотор MPI забрави за газификация. Погледни смукателният колектор под въздушният филтър за пластмаса !!!
1,4 става за градско иначе куцо пиле .

Потребителски аватар
newgeneration
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот newgeneration » Нед 28 май 2006 17:39

Колеги,благодаря,но по-добре да не бях пускал запитване за този тип Голф3 :x Направо ме разочаровахте...!Двигателя не знам с какви букви е,но любимият братчет,който ще го докара,казва,че "вървел много добре".Tака или иначе утре следобед е на Калотина и ще усетя разликата м/у моия Пасат с RP мотор/който според мен е доста тромав/ и Голфето.
Поздрави!
P.S.По преценка на модовете: :lock:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 28 май 2006 17:51

аз съм с 1.4 (АBD), за града нямам никви проблеми. извънградско я карам предимно и не намирам особени проблеми, а и нямам кой знае какви изисквания. карам със 120-130, извънградско ми харчи 6.5-7л газ. Като я натоваря с багаж и 3-ма човека освен мене, вече се вижда, че трудничко набира. Но като набере нямам ядове. Дори с изпреварването :) максимално на 145 км/ч съм я пробвал, не смея по бързо :) А при 140 км/ч разхода скача неимоверно :)

Потребителски аватар
CCCP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP » Пон 29 май 2006 8:57

kris11 написа:@newgeneration
Колега гледай внимателно какво е - ако е мотор MPI забрави за газификация. Погледни смукателният колектор под въздушният филтър за пластмаса !!!
.

Колега, може ли да ми обясниш защо ако мотора е MPI да не може да се слага газ, защото не съм много наясно с тези неща!!! :D :D

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 30 май 2006 9:46

MPI е с пластмасов смукателен колектор. При евентуална детонация има голяма вероятност да се спука смукателният колектор.
Затова се слага газов инжекцион и пак няма 100% гаранция, че няма да се случи. Поставят се т.н. 'кихалки" , но пак няма 100% гаранция.
Помисли си дали и си струва да се салга газов инжекцион за 1300 -1500 лв .Доста голямо вложение за 10-12 г кола. Плюс това с тази и съмнителна газ която се продава у нас колко ще ти е икономията, като имаш в предвид , че и разхода ти ще се вдигне на газ.
Има вече Бг газови инжекциони по 1200 лв / с италиански части , сглобяват се в Пловдив/
Проверявал съм по магазините за пластмасови смукателни колектори и естествено нямат на склад , чрез поръчка за доставка -2 седмици/ може и 3 седмици да станат/ . А колата не може да се кара.

Не те отказвам от газификация , но е добре да ги знаеш тези неща и сам да си решиш

Преди имах Г 2 мотор EZ 1,6л , сега Г3 1,6 MPI мотор АЕЕ/ с 4 дюзи е/ .И двата ги дават 75 к.с. , но определено мога да кажа , че АЕЕ то върви много повече от Г2 ката въпреки по-тежкото купе на Г3.

Потребителски аватар
CCCP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP » Вто 30 май 2006 11:38

мерси за информацията :D трябва да проверя моят какъв е щото мисля да слагам газ, че на бенз не се издарйа повече :)

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”