Аз да кажа нещо за бмв-тата, не си купувай ТДС (2.5 143к.с.), стар и капризен мотор, в пъти по-добре от 2.5 В6 на ВАГ, но все пак не си купувай такъв. Ако в последствие се насочиш към БМВ, насочи се към 530д, това е невероятен автомобил, оптималният вариант разход/вървеж. Аз лично имам впечатления от версията след 2000та година, но и за този до 2000та, който е 184к.с. съм чел само добри отзиви. Идеален е за семеен автомобил. Относно комфорт 5серия/А6/Пасат, нищо няма да кажа, покарай всяка от тях (и ще се влюбиш в бмв-то

) Относно поддръжката, един колега по-нагоре е писал цена за филтър за купе в Дару кар, ами човек трябва да е луд да си купува точно филтри от Дару, но разни хора, разни идеали. Има си части, които трябва да са оригинални, но има и такива, които твърдо не.
И накрая една контра на пристрастното ми мнение по-горе. Спирам на един светофар с предишното ми бмв иС до е39 комби, човека даде газ и ме остави в точка, на следващия светофар пак спираме заедно и го попитах 530д ли е, защото върви прекалено добре. Човекът ми отговори да 530д е и днес върви, но не питай колко често беше в сервиза и колко ми коства до момента. Така че от кола до кола... Всичко е и въпрос на късмет.