Покупка на Пасат b5/b5.5/a6 TDI

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Покупка на Пасат b5/b5.5 TDI

Мнениеот lowrider » Вто 01 юни 2010 14:14

Аз да кажа нещо за бмв-тата, не си купувай ТДС (2.5 143к.с.), стар и капризен мотор, в пъти по-добре от 2.5 В6 на ВАГ, но все пак не си купувай такъв. Ако в последствие се насочиш към БМВ, насочи се към 530д, това е невероятен автомобил, оптималният вариант разход/вървеж. Аз лично имам впечатления от версията след 2000та година, но и за този до 2000та, който е 184к.с. съм чел само добри отзиви. Идеален е за семеен автомобил. Относно комфорт 5серия/А6/Пасат, нищо няма да кажа, покарай всяка от тях (и ще се влюбиш в бмв-то mhihi ) Относно поддръжката, един колега по-нагоре е писал цена за филтър за купе в Дару кар, ами човек трябва да е луд да си купува точно филтри от Дару, но разни хора, разни идеали. Има си части, които трябва да са оригинални, но има и такива, които твърдо не.

И накрая една контра на пристрастното ми мнение по-горе. Спирам на един светофар с предишното ми бмв иС до е39 комби, човека даде газ и ме остави в точка, на следващия светофар пак спираме заедно и го попитах 530д ли е, защото върви прекалено добре. Човекът ми отговори да 530д е и днес върви, но не питай колко често беше в сервиза и колко ми коства до момента. Така че от кола до кола... Всичко е и въпрос на късмет.

Потребителски аватар
shpeki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shpeki » Вто 01 юни 2010 14:16

BeckoTDI написа:Регистрирах се в ауди форума и 2 дни изчетох доооста теми. От 2.5тди твърдо се отказвам, не само заради евентуалните проблеми, а и по-скъпата поддръжка. Определено ще се оглеждам за а6 1.9тди, жалко че са на 100 коли :arrow: 5 броя с 1.9тди... Пасата също не е отпаднал от търсенето, но предпочитам б5.5, иска ми се да е по-нова колата.

При покупката на кола втора употреба, е по-добре да попаднеш на по-добре гледана кола за това е без значение дали б5.5 или а6 за мен. По поръчка - само от магазина :wink:

Да като знам колко теми имаме за 2.5тди си представям какви готини неща си прочел. Щом държиш да е дизел 1.9тди ама пд. Успех в търсенето.

vladumur1 написа:да кажеш че А6 вози, като каруца, си направо за бисерите

колега,а ти карал ли си А6 или базираш мнението си на чутото по пиянски сбирки?
казах ви че съм бил шофъор на тая кола,човека имаше кинти и колата беше подържана перфектно,само чисто нови гуми,обслужване в Порше и т.н.А6 е кола която спори да е от луксозния клас и според мене не дава това което се очаква от нея,съперниците и Бмв 5а серия и Е класата на Мерцедеса са в пъти отгоре на возията.

И в нашия форум като някой си продава колата почва да пише небивалици за другите коли, колко са гадни и т. н. и само неговата е по убава. Предполагам твоя голф вози по добре от а6?

Не съм тръгнал да си пробутвам колата,ако четеше по внимателно съм написал "дръж си на Пасата",между другото съм вметнал че ако се интересува от бензинов автомобил може да пише.Бората си вози добре за Бора,Голфа за Голф,но А6 както споменах горе спори за нещо повече което не е.А ти ако искаш си купи А6 и като очакваш да се возиш на лимузина,а се возиш на Голф пак ще си говорим.Тая А6 е пълен та*ак(97-2000г),следващите вече са друга бира.

п.с.(извинявам се на колегата за спама но исках да отговоря)

Не колега не съм карал, а имам такова от 2 години. И спора тук е между пасат 5.5 и а6. При а6 и 5-та серия разликите в зависимост от техническото състояния на колите.
И какво има по различно след фейса че да вози по добре, ще споделиш ли ?

vladumur1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladumur1 » Вто 01 юни 2010 14:52

[
И какво има по различно след фейса че да вози по добре, ще споделиш ли ?[/quote]

не знам не съм експерт по окачване и закачване,аз съм по карането,знам само че карах едно А3 2.0 тди автомат ( май 2005 беше)до Русе и колата и вървеше и возеше меко,а беше на 17ки.За това направих извода че новото поколение след 2004 е по-добро.Всяка следваща година Ауди еволюира все повече и смачква Е-класата и 5цата ,но тази А6 за мене е кенеф,не карам никой да се съгласява с мене,за това са форумите да си споделяме мненията.

Потребителски аватар
shpeki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shpeki » Вто 01 юни 2010 17:30

vladumur1 написа:[
И какво има по различно след фейса че да вози по добре, ще споделиш ли ?

не знам не съм експерт по окачване и закачване,аз съм по карането,знам само че карах едно А3 2.0 тди автомат ( май 2005 беше)до Русе и колата и вървеше и возеше меко,а беше на 17ки.За това направих извода че новото поколение след 2004 е по-добро.Всяка следваща година Ауди еволюира все повече и смачква Е-класата и 5цата ,но тази А6 за мене е кенеф,не карам никой да се съгласява с мене,за това са форумите да си споделяме мненията.[/quote]
По напред написа фейса написа след 2001 г, сега говориш след 2004 г. Последно ?
И какво общо има с темата тук а3-ка от 2005 г. ?

vladumur1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladumur1 » Сря 02 юни 2010 10:07

quote]
По напред написа фейса написа след 2001 г, сега говориш след 2004 г. Последно ?
И какво общо има с темата тук а3-ка от 2005 г. ?[/quote]

написах го защото исках да стане ясно за кой модел говоря(като тоя от аватара ти),новия модел е след 2004 ,за това написах 2004,а А3ката я дадох като пример за Ауди след 2004,сега разбра ли ме? :Mr Green Fun
спориме за глупости не по темата и скапваме темата на колегата,ако съдя по аватара ти имаш такова Ауди и за това се палиш толкова,карай си го със здраве и дано да нямаш ядове с него.Разни хора разни идеали,аз моето мнение си го споделих и пак казвам НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА СЕ СЪГЛАСЯВА С МЕНЕ,но ако имаш възможност направи едно кръгче на Е-класа и 5ца от същите години с аналогични параметри на мотор и "свери часовника",защото А6 е в сегмент с тях и е удачно да се сравнява с такива автомобили,нормално е А6 да е по-добро Пежо 406 и Ланча Капа.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Сря 02 юни 2010 11:21

В годините които се произвежда Б5.5 и А6, и А4 предниците са им 1:1, даже и Супърб-а май е със същата. 1.9 е по-икономичния и достатъчно динамиче мотор за Б5.5. Аз лично карам Б5.5 с последното поколение 2.5, което е 180 к.с., където проблемите с мазането са отстранени, а и кобилиците са с ролка, а не с пластини, за да си яде валовете. Поддръжката е скъпа, но кеф цена няма. Обикновена дюза за моя мотор е 600 лева, а умната към 1000. Един разпределителен вал е 600 лева, комплект кобилици и повдигачи за едната глава беше и той към 600 лева. Ангренажа и другите ремъци с ролки, водна помпа, се сменят на 120 000 км за скромната цена от 2000 лева (в цената влиза и първоначалната смяна на масло, филтри и антифриз. Скоростната кутия (автоматик) се обслужва за около 400 лева. Смяната на консумативите е приблизително 200 лева (масло и филтри). Предницата се ремонтира цялата на цена от 300 до 1200 лева в зависимост от качеството и марката на носачите. Дали Б5.5 или А6 или 5-та серия, разликата ще е почти само в цената на обслужването. Аз лично се оглеждах за същите 3 автомобила, но се спрях на Б5.5 понеже очаквам, че на него ще му е най-евтина поддръжката.

Потребителски аватар
shpeki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shpeki » Сря 02 юни 2010 14:47

vladumur1 написа:Написах го защото исках да стане ясно за кой модел говоря(като тоя от аватара ти),новия модел е след 2004 ,за това написах 2004,а А3ката я дадох като пример за Ауди след 2004,сега разбра ли ме? :Mr Green Fun
спориме за глупости не по темата и скапваме темата на колегата,ако съдя по аватара ти имаш такова Ауди и за това се палиш толкова,карай си го със здраве и дано да нямаш ядове с него.Разни хора разни идеали,аз моето мнение си го споделих и пак казвам НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА СЕ СЪГЛАСЯВА С МЕНЕ,но ако имаш възможност направи едно кръгче на Е-класа и 5ца от същите години с аналогични параметри на мотор и "свери часовника",защото А6 е в сегмент с тях и е удачно да се сравнява с такива автомобили,нормално е А6 да е по-добро Пежо 406 и Ланча Капа.

Ние спорехме за разликата във возията между пасат б5.5 и а6ц5, а не между е-класа, 5-ца и а6. Ти се намеша с твоите неразбрани неща. А иначе съм ги сравнявал трите премиум-а като купувах, тоест когато трябваше съм го сверил.

vladumur1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladumur1 » Чет 03 юни 2010 9:27

--Ние спорехме за разликата във возията между пасат б5.5 и а6ц5, а не между е-класа, 5-ца и а6. Ти се намеша с твоите неразбрани неща. А иначе съм ги сравнявал трите премиум-а като купувах, тоест когато трябваше съм го сверил.---

колега не чети между редовете,а вниквай в смисъла на думите!
спора беше за Пасат и А6 ,да и когато аз написах да не взима А6 и ти се запали,тогава аз отбелязах че А6 е от ранга на Е класата и 5цата и че е най-долу от 3те и ти се запали още повече,казах ти карай си колата със здраве :applause:
Тука обаче спора отива в други сравнвния с други коли.А понеже казваш,че когато си купувал колата си си карал и Е класа и 5ца наистина ли возията на А6 ти хареса най-много? :screwy

п.с.с какъв мотор е твоята?

Потребителски аватар
shpeki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shpeki » Чет 03 юни 2010 10:02

Ставаме си офтопик. 1.8т е моята.
Дай по темата карал ли си пасат б5 или б5.5 и ако да как я намираш в сравнение с а6 ц5 до 2004 г. като возия, може и визия.

vladumur1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladumur1 » Чет 03 юни 2010 11:58

за визия не мога да кажа че А6 е лошо,даже бих казал че ако има едни 17ки изглежа много добре,от Пасата е по-добре (според мен).Иначе въпросната кола Пасат 5.5 не съм карал,имам 1 колега с такава Тди 131 коня,автомат и казва че е доволен,но лични впечатления освен визия нямам.

Потребителски аватар
Nikolai Roev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikolai Roev » Пет 04 юни 2010 21:49

Колега за 8к левчета ще вземеш пасат б5.5 (2001-2002), за какъв чеп ти е тос манаф А6 знаеш ли колко са ти ремъците и ролките ами водна помпа динамо??? За мене това не са автомобили с такава подръжка а и от към икономичност са доста зле...Лично мое мнение си е това но ти си решаваш Успех.

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Нед 06 юни 2010 17:21

Nikolai Roev написа:Колега за 8к левчета ще вземеш пасат б5.5 (2001-2002), за какъв чеп ти е тос манаф А6 знаеш ли колко са ти ремъците и ролките ами водна помпа динамо???

А ти колега наясно ли си колко са ти ремъците, ролките, водна помпа и "динамо" (алтернатор се казва всъщност) на Пасат В5.5 :applause:

Изключвайки дизайна, което си е въпрос на вкус - колите са 1:1 като окачване, ходова част и моторизация.

Определено бих препоръчал 1.9TDI-PD дали 116 или 131 коня, няма значение - какъвто по запазен екзпемпляр се намери. 1.9TDI 110HP (AFN) не е вариянт, доста немощен мотор за тези големи купета. Няколко пасата В5 и А6 съм карал с него и му е доста тежичко ...

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 11 юни 2010 22:01

Не претендирам да съм вещ по темата, но от 2003 не се ли сменя окачването на Пасатите?

Потребителски аватар
joro^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro^ » Пет 11 юни 2010 22:11

Окачването на Пасатите се сменя с излизането на В6.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 12 юни 2010 0:19

А така нареченото многоточково окачване, прословутата слабост на модела, накъде бях чел, че 2003 сезаменя с незнам си к`во или съм в дълбока грешка?

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”