моно инжекция или кейхин
- time1987
- Автомобил:
- Двигател:
моно инжекция или кейхин
с кое повече ще върви колата.. с моното или с карба ?
- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
Re: моно инжекция или кейхин
карбуратор 

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
mirkata 4020 написа:карбуратор
Може и с два...
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
А дали ще успеете да се аргументирате??? Специално за нормален, стандартен Кейхин пита, не намесвайте ДеЛорто и Вебер и други състезателни.
Много ясно, че моното!

Много ясно, че моното!

И с 8 може, ама по филмите... Ти специално за Кейхин ли говориш или си просто така?Dead man написа:Може и с два...

-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Може да върви повече, за сметка на разхода. Като КПД (разход спрямо вървеж) изправното моно трябва да е по-добре, тъй като има ламбда сонда, която регулира сместа.
- Vento
Като вървене - моното може да извади 120 коня (от 90 заводски), което много силно ме съмнява някой някога да успее да направи с Кейхин, да не говорим колко му е сложна настройката (за мощности). Като разход - също моното може да се направи по-икономично.
.
Последна промяна от Birdman на Пет 04 юни 2010 19:32, променено общо 1 път.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
Аз мисля за вебер.От личен опит за мен това е най доброто,дори сега ще слагам един такъв на моята кошница 

Моното е по-добър вариант. Не че бяга повече, но се ремонтира по-лесно. На карбураторите малко хора им разбират вече и те дерат кожи(поне с тези който аз съм се сблъсквал).
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
velinsl написа:Моното е по-добър вариант. Не че бяга повече, но се ремонтира по-лесно. На карбураторите малко хора им разбират вече и те дерат кожи(поне с тези който аз съм се сблъсквал).
Не съм съгласен колега,мисля че по сложното е моното,все пак там има доста елементи свързани в една верига и ако един от тях излезе от строя,недай се боже някаде далече от вас,какво праим,званим на пътна помощ
Ако ги изброим имаш,компютър,моно инжекцията,ТПС,бензинова помпа,комутатор,датчик на хол,като за комутатора и датчика на хол ги има и при карбуратора,но и е възможно даги няма,да е с чукче,което лесно се ремонтира ако не дава искра,за разлика от датчика на хол,при карбуратора имаме само бензинова помпа,доста често е механична,датчика на хол или чукче и комутатор,ако има датчик на хол,както се вижда карба е по опростен като конструкция и елементи.Отделно ако искаш малко да позасилиш кошницата,с моното е малко трудно,ако не и доста,там всичко се оправлява от компа и май трябва да правиш чип тунинг,който е пари и в зависемост от колата и двигателя,може и да не е рентабилно,а при карба е ясно,тами имаш две болчета
с които може да си поиграеш 
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
Vento написа:А дали ще успеете да се аргументирате??? Специално за нормален, стандартен Кейхин пита, не намесвайте ДеЛорто и Вебер и други състезателни.
Много ясно, че моното!
И с 8 може, ама по филмите... Ти специално за Кейхин ли говориш или си просто така?Dead man написа:Може и с два...
Колега един въпрос към теб,защо вебер да са спортни карбуратори само?
Аз знам два вида коли,които заводски са с вебер и работят чудесно с този карбуратор

- Vento
Искам да попитам всички, дето не са съгласни - можете ли с Кейхин да изкарате 120 коня от 1,8 RP/ABS мотор? Щото аз с моното мога. А с Кейхин съм убеден, че не става!
Така че - всичките ви разсъждения са само теоретични - никой не го е правил на практика. Е, аз съм!
Искаш ли това да го сравним с мойто RP-моно как вървят, а?
Тук всички сте големи разбирачи, ама на пистата нещо не ви видях да покажете.
Защо преди имаше мнения, как моното е куцо и осъкатено по рождение и било само за возене, не ставало за спорт, пък нещо поизчезнаха такива мисли и никой не дойде на пистата да ми обясни как моното НЕ ВЪРВИ???
Така че - всичките ви разсъждения са само теоретични - никой не го е правил на практика. Е, аз съм!

Birdman написа:Кейхина разбира се - моното е за икономия или газ в никакъв случай вървеж.
1,8ГУ мотор на Г2 с Кейхинче и един вал от ПБ или 2Е сътоветно и свалена глава върви доста приятно в сравнение с 1,8 моно РП или АБС на 3ка. Лично мнение!!!
Искаш ли това да го сравним с мойто RP-моно как вървят, а?

Тук не говорим за ДеЛорто, Вебер и други подобни - а за Кейхин спрямо моно!enigma79 написа:Аз мисля за вебер.От личен опит за мен това е най доброто,дори сега ще слагам един такъв на моята кошница
ЕДНО умно и правилно мнение!velinsl написа:Моното е по-добър вариант. Не че бяга повече, но се ремонтира по-лесно. На карбураторите малко хора им разбират вече и те дерат кожи(поне с тези който аз съм се сблъсквал).
От всичко написано от теб ми е ясно, че нито карбуратор си настройвал, нито моно. Не си много запознат и с двете и само си чувал нещо от някой. А Вебер наистина има и серийни (дори моята Lada 2107 беше с такъв), но те също като Кейхина не стават за спортни цели. В случая въпросът е Кейхин или моно и аз държа на моното. АКО въпросът беше моно или карб (какъвто и да е), с 2 ръце щях да съм за двойни Вебери или ДеЛортота над 40mm дросели. Сегашната ми Лада е с два броя DHLA 40 и е лудница. Но тук не става дума за това!enigma79 написа:.........
Тук всички сте големи разбирачи, ама на пистата нещо не ви видях да покажете.
Защо преди имаше мнения, как моното е куцо и осъкатено по рождение и било само за возене, не ставало за спорт, пък нещо поизчезнаха такива мисли и никой не дойде на пистата да ми обясни как моното НЕ ВЪРВИ???
Последна промяна от Vento на Пет 04 юни 2010 9:38, променено общо 1 път.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
Vento
Колега,не разбирам чак толкова от карбуратори,от моно още повече.По рязкототи изказване съдя че си с доста голямо мнение за твоята особа и възможностите и,ами хубаво,да видях ти проекта,ама нали се сещаш че има и друго нещо,че с пари всичко става,а повечето тука сме сиромаси и правим от нищо нещо,та в този ред на мисли,досега всичките ми коли които съм имал,а те са 9 на брой,са били средно на по 15-25години и благодарение на моето незнание,нито една не ме е оставила на пътя и да вметна,че много състезатили станахте тука,нито една не е превена да се състезавам
А относно за вебер,така щети го обясня,имал съм и 2 полски фиата 126Р,охлаждането на тези фиати е с турбина,доста по добра от на трабанта,това е едно голямо ''турбо'', а кутията на въздушния филтър е захваната върху горната част на охлюва на охлаждането и през един лабиринт,взима въздух от охлаждането.Какво направих аз,тъй като трябваше да ремонтирам динамото,за целата се сваля цялото охлаждане,с флекса премахнах този лабиринт от ламарини,така нагнетения въздух да постъпва дирекно в филтъра и от там в карбуратора,за ефекта от тази манипулация,няма да коментирам,мисля че и сам се досещаш за какво иде реч 
Колега,не разбирам чак толкова от карбуратори,от моно още повече.По рязкототи изказване съдя че си с доста голямо мнение за твоята особа и възможностите и,ами хубаво,да видях ти проекта,ама нали се сещаш че има и друго нещо,че с пари всичко става,а повечето тука сме сиромаси и правим от нищо нещо,та в този ред на мисли,досега всичките ми коли които съм имал,а те са 9 на брой,са били средно на по 15-25години и благодарение на моето незнание,нито една не ме е оставила на пътя и да вметна,че много състезатили станахте тука,нито една не е превена да се състезавам
А относно за вебер,така щети го обясня,имал съм и 2 полски фиата 126Р,охлаждането на тези фиати е с турбина,доста по добра от на трабанта,това е едно голямо ''турбо'', а кутията на въздушния филтър е захваната върху горната част на охлюва на охлаждането и през един лабиринт,взима въздух от охлаждането.Какво направих аз,тъй като трябваше да ремонтирам динамото,за целата се сваля цялото охлаждане,с флекса премахнах този лабиринт от ламарини,така нагнетения въздух да постъпва дирекно в филтъра и от там в карбуратора,за ефекта от тази манипулация,няма да коментирам,мисля че и сам се досещаш за какво иде реч 
- Vento
Ако ми се развали полският ФИАТ на пътя непременно ще те имам предвид (ако някога си купя де)
Но тук темата е за друго и всички по-горе се изказват неподготвени, без опит и аргументация.
Повече коментари според мен са излишни.
Кой колко коли е имал - също е друга тема. Сигурно съм имал доста повече от половината колеги, защото ги продавах доста години.
Колегата иска да си прави състезателна кола и пита "С КОЕ ЩЕ ВЪРВИ ПОВЕЧЕ?".
Но тук темата е за друго и всички по-горе се изказват неподготвени, без опит и аргументация.
Повече коментари според мен са излишни.
Кой колко коли е имал - също е друга тема. Сигурно съм имал доста повече от половината колеги, защото ги продавах доста години.
Колегата иска да си прави състезателна кола и пита "С КОЕ ЩЕ ВЪРВИ ПОВЕЧЕ?".
- mitaka_89
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
с карба...и аз май скоро ще разкарвам моното поради тази причина... 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”