моно инжекция или кейхин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
time1987
Автомобил:
Двигател:

моно инжекция или кейхин

Мнениеот time1987 » Вто 01 юни 2010 19:23

с кое повече ще върви колата.. с моното или с карба ?

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Re: моно инжекция или кейхин

Мнениеот mirkata 4020 » Сря 02 юни 2010 10:29

карбуратор :да:

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Сря 02 юни 2010 10:32

mirkata 4020 написа:карбуратор :да:

:да:

Може и с два...

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Сря 02 юни 2010 10:46

А дали ще успеете да се аргументирате??? Специално за нормален, стандартен Кейхин пита, не намесвайте ДеЛорто и Вебер и други състезателни.

Много ясно, че моното! :да: :012:

Dead man написа:Може и с два...
И с 8 може, ама по филмите... Ти специално за Кейхин ли говориш или си просто така? mhihi

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 02 юни 2010 11:43

Може да върви повече, за сметка на разхода. Като КПД (разход спрямо вървеж) изправното моно трябва да е по-добре, тъй като има ламбда сонда, която регулира сместа.

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Сря 02 юни 2010 12:20

Като вървене - моното може да извади 120 коня (от 90 заводски), което много силно ме съмнява някой някога да успее да направи с Кейхин, да не говорим колко му е сложна настройката (за мощности). Като разход - също моното може да се направи по-икономично.

Потребителски аватар
Birdman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Birdman » Чет 03 юни 2010 22:44

.

Последна промяна от Birdman на Пет 04 юни 2010 19:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 03 юни 2010 22:56

Аз мисля за вебер.От личен опит за мен това е най доброто,дори сега ще слагам един такъв на моята кошница :deal

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Чет 03 юни 2010 23:01

Моното е по-добър вариант. Не че бяга повече, но се ремонтира по-лесно. На карбураторите малко хора им разбират вече и те дерат кожи(поне с тези който аз съм се сблъсквал).

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 04 юни 2010 7:13

velinsl написа:Моното е по-добър вариант. Не че бяга повече, но се ремонтира по-лесно. На карбураторите малко хора им разбират вече и те дерат кожи(поне с тези който аз съм се сблъсквал).

Не съм съгласен колега,мисля че по сложното е моното,все пак там има доста елементи свързани в една верига и ако един от тях излезе от строя,недай се боже някаде далече от вас,какво праим,званим на пътна помощ :horror: Ако ги изброим имаш,компютър,моно инжекцията,ТПС,бензинова помпа,комутатор,датчик на хол,като за комутатора и датчика на хол ги има и при карбуратора,но и е възможно даги няма,да е с чукче,което лесно се ремонтира ако не дава искра,за разлика от датчика на хол,при карбуратора имаме само бензинова помпа,доста често е механична,датчика на хол или чукче и комутатор,ако има датчик на хол,както се вижда карба е по опростен като конструкция и елементи.Отделно ако искаш малко да позасилиш кошницата,с моното е малко трудно,ако не и доста,там всичко се оправлява от компа и май трябва да правиш чип тунинг,който е пари и в зависемост от колата и двигателя,може и да не е рентабилно,а при карба е ясно,тами имаш две болчета mhihi с които може да си поиграеш :063:

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 04 юни 2010 7:25

Vento написа:А дали ще успеете да се аргументирате??? Специално за нормален, стандартен Кейхин пита, не намесвайте ДеЛорто и Вебер и други състезателни.

Много ясно, че моното! :да: :012:

Dead man написа:Може и с два...
И с 8 може, ама по филмите... Ти специално за Кейхин ли говориш или си просто така? mhihi

Колега един въпрос към теб,защо вебер да са спортни карбуратори само?
Аз знам два вида коли,които заводски са с вебер и работят чудесно с този карбуратор :да:

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Пет 04 юни 2010 8:54

Искам да попитам всички, дето не са съгласни - можете ли с Кейхин да изкарате 120 коня от 1,8 RP/ABS мотор? Щото аз с моното мога. А с Кейхин съм убеден, че не става!
Така че - всичките ви разсъждения са само теоретични - никой не го е правил на практика. Е, аз съм! :012:
Birdman написа:Кейхина разбира се - моното е за икономия или газ в никакъв случай вървеж.
1,8ГУ мотор на Г2 с Кейхинче и един вал от ПБ или 2Е сътоветно и свалена глава върви доста приятно в сравнение с 1,8 моно РП или АБС на 3ка. Лично мнение!!!

Искаш ли това да го сравним с мойто RP-моно как вървят, а? mhihi
enigma79 написа:Аз мисля за вебер.От личен опит за мен това е най доброто,дори сега ще слагам един такъв на моята кошница :deal
Тук не говорим за ДеЛорто, Вебер и други подобни - а за Кейхин спрямо моно!
velinsl написа:Моното е по-добър вариант. Не че бяга повече, но се ремонтира по-лесно. На карбураторите малко хора им разбират вече и те дерат кожи(поне с тези който аз съм се сблъсквал).
ЕДНО умно и правилно мнение! :да:
enigma79 написа:.........
От всичко написано от теб ми е ясно, че нито карбуратор си настройвал, нито моно. Не си много запознат и с двете и само си чувал нещо от някой. А Вебер наистина има и серийни (дори моята Lada 2107 беше с такъв), но те също като Кейхина не стават за спортни цели. В случая въпросът е Кейхин или моно и аз държа на моното. АКО въпросът беше моно или карб (какъвто и да е), с 2 ръце щях да съм за двойни Вебери или ДеЛортота над 40mm дросели. Сегашната ми Лада е с два броя DHLA 40 и е лудница. Но тук не става дума за това!

Тук всички сте големи разбирачи, ама на пистата нещо не ви видях да покажете. death Защо преди имаше мнения, как моното е куцо и осъкатено по рождение и било само за возене, не ставало за спорт, пък нещо поизчезнаха такива мисли и никой не дойде на пистата да ми обясни как моното НЕ ВЪРВИ???

Последна промяна от Vento на Пет 04 юни 2010 9:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 04 юни 2010 9:29

Vento
Колега,не разбирам чак толкова от карбуратори,от моно още повече.По рязкототи изказване съдя че си с доста голямо мнение за твоята особа и възможностите и,ами хубаво,да видях ти проекта,ама нали се сещаш че има и друго нещо,че с пари всичко става,а повечето тука сме сиромаси и правим от нищо нещо,та в този ред на мисли,досега всичките ми коли които съм имал,а те са 9 на брой,са били средно на по 15-25години и благодарение на моето незнание,нито една не ме е оставила на пътя и да вметна,че много състезатили станахте тука,нито една не е превена да се състезавам :screwy А относно за вебер,така щети го обясня,имал съм и 2 полски фиата 126Р,охлаждането на тези фиати е с турбина,доста по добра от на трабанта,това е едно голямо ''турбо'', а кутията на въздушния филтър е захваната върху горната част на охлюва на охлаждането и през един лабиринт,взима въздух от охлаждането.Какво направих аз,тъй като трябваше да ремонтирам динамото,за целата се сваля цялото охлаждане,с флекса премахнах този лабиринт от ламарини,така нагнетения въздух да постъпва дирекно в филтъра и от там в карбуратора,за ефекта от тази манипулация,няма да коментирам,мисля че и сам се досещаш за какво иде реч mhihi

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Пет 04 юни 2010 9:35

Ако ми се развали полският ФИАТ на пътя непременно ще те имам предвид (ако някога си купя де) :applause:
Но тук темата е за друго и всички по-горе се изказват неподготвени, без опит и аргументация.
Повече коментари според мен са излишни.
Кой колко коли е имал - също е друга тема. Сигурно съм имал доста повече от половината колеги, защото ги продавах доста години.
Колегата иска да си прави състезателна кола и пита "С КОЕ ЩЕ ВЪРВИ ПОВЕЧЕ?".

Потребителски аватар
mitaka_89
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mitaka_89 » Пет 04 юни 2010 10:30

с карба...и аз май скоро ще разкарвам моното поради тази причина... :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”