Та след това тръгвам да паля. Запали от раз и загасна след секунда - викам си изгори дизела, който имаше и сега въздух. Въртя втори път, на 4тата секунда ми изписа STOP Oil Pressure. Пуснах ключа. Спек. Викам дай да пробвам пак. Завъртях няколко пъти - не светна. След това завъртях отново и след няколко секунди пак светна този надпис. След това започнах да въртя но задържах по-малко. Накрая запали. Супер си викам. Надписът не се появи повече. Моторът си работеше нормално. Без шумове странни.
Капакът беше отворен. След няколко секунди работа, започна да пуши от меката връзка точно преди катализатора. Но сериозно си пуши. За жалост беше тъмно, не можах да видя какъв цвят има точно пушека.
За няколко секунди меката връзка става топла, както и тръбата от изпускателния, която се качва към EGR. Тя почти не може да се пипне. Мисля си да не е хвърлило някакво масло и да го изгаря. . .? Преди съм виждал да пропушва, но при по яко форсиране ( като минавах преглед примерно ) и да спира. Сега на място си пуши. Друго си мисля - да не би турбината ми "да ражда малки турбинки" и затова да пуши, евентуално да не се смазва? При вас за колко време тръбата към ЕГР става гореща? Гледам, че меката връзка стои малко рехава, не много стегната. Не съм махал катализатора.
Мислих си да поработи и да видя дали пушека няма да спре, но някакси не ми се стреля в тъмното. Пък и беше тъмно. Утре ще видя дали като я запали пуши така яко и от ауспуха. Да не би и от многото въртене да съм я позадавил малко? Колата си вървеше супер, не ми е забивала, турбината си имаше перфектен респонс ( поне по мое усещане, но наистина нямам забележки по вървежа ) Когато се опитвам да запаля, турбината започва ли да се върти, ако моторът реално не запали, а само превърта, както в този случай?
Как може да се разбере най-лесно дали турбото има смазване? Да се отвие тръбичката ли?
Съжалявам за многото въпроси. Направо не можах да спя

Благодаря за отговорите.
Иво