моно инжекция или кейхин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Re: моно инжекция или кейхин

Мнениеот theultimate » Пет 04 юни 2010 11:15

И с двете може да останеш на пътя. Разликата е че при моното повечето ремонти са да смениш една част с друга и караш. На карбуратора почти всичко минава през пълна профилактика и настройка. А чукчето е безумие - постоянно през определен пробег да му правиш настройка и почистване. Карал съм кола даже с 2 чукчета и ме побърка докато не ги подмених с датчик на хол. За мен карбуратора е прост и евтин за поддръжка само ако си майстор или имаш безкрайно много свободно време за опити и настройки.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 04 юни 2010 14:09

theultimate написа:И с двете може да останеш на пътя. Разликата е че при моното повечето ремонти са да смениш една част с друга и караш. На карбуратора почти всичко минава през пълна профилактика и настройка. А чукчето е безумие - постоянно през определен пробег да му правиш настройка и почистване. Карал съм кола даже с 2 чукчета и ме побърка докато не ги подмених с датчик на хол. За мен карбуратора е прост и евтин за поддръжка само ако си майстор или имаш безкрайно много свободно време за опити и настройки.

От карбуратор до карбуратор има разлика колега :wink: Ако 1та ми кола беше с карбуратор солекс :horror: и аз щях да мисля като теб,но това не се случи,траби се държеше доста добре,освен един жигльор,който се запушваше от време на време,работа за 2-5 минути,Благодаря на майстора ми в Пловдив,един от най добрите за двутактови машини,за съжаление,не му помня името,той ми показа тези тънкости за тези машини :bowdown

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 04 юни 2010 15:19

На трабанта карбуратора струва 20-30лв напълно изправен и почти няма какво да му се регулира, освен това няма нито един вакуум или датчик по него. Карбураторите на Г2 са доста далеч от това описание...

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 04 юни 2010 17:25

theultimate написа:На трабанта карбуратора струва 20-30лв напълно изправен и почти няма какво да му се регулира, освен това няма нито един вакуум или датчик по него. Карбураторите на Г2 са доста далеч от това описание...

Дадах трабанта за пример,освен него имах и субаро 1.8 и той като трабчо,никакви ядове,относно дали е прост или сложен на трабито,нека да ти се запуши жигльора за въздуха,пак тогава да ти гледам сеира,нито обороти,нито икономия :horror:

Потребителски аватар
Birdman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Birdman » Пет 04 юни 2010 19:17

.

Последна промяна от Birdman на Пет 04 юни 2010 19:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Пет 04 юни 2010 19:20

Обърнахте темата на офтопик - СубарУта, Трабанти - ако нямате какво да кажете по тази - просто не пишете. :beat_butt2

Birdman сума няма да спомена, защото много хора ще ми се изсмеят и ще започнат безмислени спорове и дебати. А и на мен ми излезе двойно и тройно - обяснил съм защо - проба/грешка докато стане! След края на сезона ще отварям мотора за ревизия, защото направих компромис с цилиндрите тогава и сега ми се връща. Т.е. разходите са си постоянни по една "бИгачка"...
Тук темата не е колко ще излезе - въпросът е прост и ясен - кое върви повече - моно или Кейхин. Аз твърдя, че с малко преправяне моното става за спортни цели за начинаещи, Кейхина не става. Някой да ме обори с ФАКТИ?
Винаги мога да обясня на който е сериозен и има желание да прави моно - какво първо и второ да прави и как да му излезе евтино и ефективно. Вече 2-3 момчета си правят колите, след като се консултирахме.
АКО единственият довод за карб е ниският бюджет - по-добре изобщо да не се захваща.

Последна промяна от Vento на Пет 04 юни 2010 19:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Birdman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Birdman » Пет 04 юни 2010 19:24

.

Последна промяна от Birdman на Пет 04 юни 2010 19:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Пет 04 юни 2010 19:26

Ама темата не е "кое ще ми излезе по-евтино". Доколкото аз мога да чета:
time1987 написа:с кое повече ще върви колата.. с моното или с карба ?

И под карб - Кейхин, не някакъв състезателен.

Потребителски аватар
Birdman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Birdman » Пет 04 юни 2010 19:31

и пак в изходна точка.........

П.П. Сега си търкам мненията от темата на колегата защото стана каша.

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Пет 04 юни 2010 19:36

Не е нужно - всеки има право на мнение, но да може да се аргументира и обоснове.
Ти поне 1 довод даде - нисък бюджет, никой друг нищо не каза.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 04 юни 2010 21:38

Венто, не че нещо, чел съм ти темата, ама бях останал с впечатление, че си пипал повечко неща по мАтора, отколкото по моното, или се бъркам. Как биха стояли нещата ако намесим двоен Кейхин, който се монтира в Хонда Прелюд от 80-те? Понеже така и не събрах смелост да си купя такъв, при все, че ми го даваха на много добра цена, по-ниска от тази на Кейхин от Ауди 80.

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Съб 05 юни 2010 8:55

Каквото и да съм пипал, твърдя, че при същите модове обикновен Кейхин не може да изкара толкова сила.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 05 юни 2010 9:34

То предполагам, че и преди за моното е твърдял някой така. Нали това те амбицира да покажеш обратното, ако добре съм разбрал? Аз съм на мнение, че и с Кейхина може, с тая разлика, че няма как да се пипа софта, тъй като той няма такъв, но пък евентуално с доработки и подобрения резултат пак може да има добър, не по-лош от твоя. Говоря съвсем хипотетично, може и да бъркам разбира се. :beer Просто никой не се е заигравал, или поне не помня да съм чел подобна тема във форума.

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Съб 05 юни 2010 9:44

Да, правилно си разбрал. Именно заради приказки колко е куцо и осакатено моното си направих експеримента. А и защото аз си го харесвам като система. Интересно защо ли скоро такива приказки не съм чул.
В моното има много сила, просто никой не си е правил експерименти с него и всички го плюят по дефолт.
За разлика от дървените философи тук обаче, хората назапад си правят експерименти с моното като този например: http://www.youtube.com/watch?v=1Tdz7vSI6To. И резултатите са задоволителни. http://www.youtube.com/watch?v=j3mLf44n ... re=related
Интересно е, че всички говорите хипотетично за карб Кейхин, но никой нищо не показва и доказва. Ще се радвам, ако някой изкара проект 1,8 с Кейхин и да мине поне 115 коня, но пак казвам - твърдя, че не може. Ако го видим, ще си върна думите назад, ще се извиня и ще направя евала на сътворилия го.
Щото аз мога да кажа, че хипотетично с моното може да станат 150 коня, ама хипотетично.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 05 юни 2010 15:42

Vento написа:Да, правилно си разбрал. Именно заради приказки колко е куцо и осакатено моното си направих експеримента. А и защото аз си го харесвам като система. Интересно защо ли скоро такива приказки не съм чул.
В моното има много сила, просто никой не си е правил експерименти с него и всички го плюят по дефолт.
За разлика от дървените философи тук обаче, хората назапад си правят експерименти с моното като този например: http://www.youtube.com/watch?v=1Tdz7vSI6To. И резултатите са задоволителни. http://www.youtube.com/watch?v=j3mLf44n ... re=related
Интересно е, че всички говорите хипотетично за карб Кейхин, но никой нищо не показва и доказва. Ще се радвам, ако някой изкара проект 1,8 с Кейхин и да мине поне 115 коня, но пак казвам - твърдя, че не може. Ако го видим, ще си върна думите назад, ще се извиня и ще направя евала на сътворилия го.
Щото аз мога да кажа, че хипотетично с моното може да станат 150 коня, ама хипотетично.

Това е доста добре,само където цената на един кейхин е неоправдано висока :horror: И какъв е смисъла да се заигравам,срещу 20лв взимам двоен вебер и се кефя на 1.8 :wink: Така по проста равносметка,ако при цена на един кейхин от 100лв изкараме 20,за подобрения по колата остават 80лв,или за доработки на карба и пак ще останат средства за колата,това е една проста сметка на сиромаха,или казано с малко повече думи,човек с ограничени финанси :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”