моно инжекция или кейхин
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Re: моно инжекция или кейхин
И с двете може да останеш на пътя. Разликата е че при моното повечето ремонти са да смениш една част с друга и караш. На карбуратора почти всичко минава през пълна профилактика и настройка. А чукчето е безумие - постоянно през определен пробег да му правиш настройка и почистване. Карал съм кола даже с 2 чукчета и ме побърка докато не ги подмених с датчик на хол. За мен карбуратора е прост и евтин за поддръжка само ако си майстор или имаш безкрайно много свободно време за опити и настройки.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
theultimate написа:И с двете може да останеш на пътя. Разликата е че при моното повечето ремонти са да смениш една част с друга и караш. На карбуратора почти всичко минава през пълна профилактика и настройка. А чукчето е безумие - постоянно през определен пробег да му правиш настройка и почистване. Карал съм кола даже с 2 чукчета и ме побърка докато не ги подмених с датчик на хол. За мен карбуратора е прост и евтин за поддръжка само ако си майстор или имаш безкрайно много свободно време за опити и настройки.
От карбуратор до карбуратор има разлика колега
и аз щях да мисля като теб,но това не се случи,траби се държеше доста добре,освен един жигльор,който се запушваше от време на време,работа за 2-5 минути,Благодаря на майстора ми в Пловдив,един от най добрите за двутактови машини,за съжаление,не му помня името,той ми показа тези тънкости за тези машини 
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
На трабанта карбуратора струва 20-30лв напълно изправен и почти няма какво да му се регулира, освен това няма нито един вакуум или датчик по него. Карбураторите на Г2 са доста далеч от това описание...
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
theultimate написа:На трабанта карбуратора струва 20-30лв напълно изправен и почти няма какво да му се регулира, освен това няма нито един вакуум или датчик по него. Карбураторите на Г2 са доста далеч от това описание...
Дадах трабанта за пример,освен него имах и субаро 1.8 и той като трабчо,никакви ядове,относно дали е прост или сложен на трабито,нека да ти се запуши жигльора за въздуха,пак тогава да ти гледам сеира,нито обороти,нито икономия

.
Последна промяна от Birdman на Пет 04 юни 2010 19:32, променено общо 1 път.
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Обърнахте темата на офтопик - СубарУта, Трабанти - ако нямате какво да кажете по тази - просто не пишете. 
Birdman сума няма да спомена, защото много хора ще ми се изсмеят и ще започнат безмислени спорове и дебати. А и на мен ми излезе двойно и тройно - обяснил съм защо - проба/грешка докато стане! След края на сезона ще отварям мотора за ревизия, защото направих компромис с цилиндрите тогава и сега ми се връща. Т.е. разходите са си постоянни по една "бИгачка"...
Тук темата не е колко ще излезе - въпросът е прост и ясен - кое върви повече - моно или Кейхин. Аз твърдя, че с малко преправяне моното става за спортни цели за начинаещи, Кейхина не става. Някой да ме обори с ФАКТИ?
Винаги мога да обясня на който е сериозен и има желание да прави моно - какво първо и второ да прави и как да му излезе евтино и ефективно. Вече 2-3 момчета си правят колите, след като се консултирахме.
АКО единственият довод за карб е ниският бюджет - по-добре изобщо да не се захваща.

Birdman сума няма да спомена, защото много хора ще ми се изсмеят и ще започнат безмислени спорове и дебати. А и на мен ми излезе двойно и тройно - обяснил съм защо - проба/грешка докато стане! След края на сезона ще отварям мотора за ревизия, защото направих компромис с цилиндрите тогава и сега ми се връща. Т.е. разходите са си постоянни по една "бИгачка"...
Тук темата не е колко ще излезе - въпросът е прост и ясен - кое върви повече - моно или Кейхин. Аз твърдя, че с малко преправяне моното става за спортни цели за начинаещи, Кейхина не става. Някой да ме обори с ФАКТИ?
Винаги мога да обясня на който е сериозен и има желание да прави моно - какво първо и второ да прави и как да му излезе евтино и ефективно. Вече 2-3 момчета си правят колите, след като се консултирахме.
АКО единственият довод за карб е ниският бюджет - по-добре изобщо да не се захваща.
Последна промяна от Vento на Пет 04 юни 2010 19:25, променено общо 1 път.
.
Последна промяна от Birdman на Пет 04 юни 2010 19:31, променено общо 1 път.
- Vento
Ама темата не е "кое ще ми излезе по-евтино". Доколкото аз мога да чета:
И под карб - Кейхин, не някакъв състезателен.
time1987 написа:с кое повече ще върви колата.. с моното или с карба ?
И под карб - Кейхин, не някакъв състезателен.
и пак в изходна точка.........
П.П. Сега си търкам мненията от темата на колегата защото стана каша.
П.П. Сега си търкам мненията от темата на колегата защото стана каша.
- Vento
Не е нужно - всеки има право на мнение, но да може да се аргументира и обоснове.
Ти поне 1 довод даде - нисък бюджет, никой друг нищо не каза.
Ти поне 1 довод даде - нисък бюджет, никой друг нищо не каза.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Венто, не че нещо, чел съм ти темата, ама бях останал с впечатление, че си пипал повечко неща по мАтора, отколкото по моното, или се бъркам. Как биха стояли нещата ако намесим двоен Кейхин, който се монтира в Хонда Прелюд от 80-те? Понеже така и не събрах смелост да си купя такъв, при все, че ми го даваха на много добра цена, по-ниска от тази на Кейхин от Ауди 80.
- Vento
Каквото и да съм пипал, твърдя, че при същите модове обикновен Кейхин не може да изкара толкова сила.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
То предполагам, че и преди за моното е твърдял някой така. Нали това те амбицира да покажеш обратното, ако добре съм разбрал? Аз съм на мнение, че и с Кейхина може, с тая разлика, че няма как да се пипа софта, тъй като той няма такъв, но пък евентуално с доработки и подобрения резултат пак може да има добър, не по-лош от твоя. Говоря съвсем хипотетично, може и да бъркам разбира се.
Просто никой не се е заигравал, или поне не помня да съм чел подобна тема във форума.
Просто никой не се е заигравал, или поне не помня да съм чел подобна тема във форума.- Vento
Да, правилно си разбрал. Именно заради приказки колко е куцо и осакатено моното си направих експеримента. А и защото аз си го харесвам като система. Интересно защо ли скоро такива приказки не съм чул.
В моното има много сила, просто никой не си е правил експерименти с него и всички го плюят по дефолт.
За разлика от дървените философи тук обаче, хората назапад си правят експерименти с моното като този например: http://www.youtube.com/watch?v=1Tdz7vSI6To. И резултатите са задоволителни. http://www.youtube.com/watch?v=j3mLf44n ... re=related
Интересно е, че всички говорите хипотетично за карб Кейхин, но никой нищо не показва и доказва. Ще се радвам, ако някой изкара проект 1,8 с Кейхин и да мине поне 115 коня, но пак казвам - твърдя, че не може. Ако го видим, ще си върна думите назад, ще се извиня и ще направя евала на сътворилия го.
Щото аз мога да кажа, че хипотетично с моното може да станат 150 коня, ама хипотетично.
В моното има много сила, просто никой не си е правил експерименти с него и всички го плюят по дефолт.
За разлика от дървените философи тук обаче, хората назапад си правят експерименти с моното като този например: http://www.youtube.com/watch?v=1Tdz7vSI6To. И резултатите са задоволителни. http://www.youtube.com/watch?v=j3mLf44n ... re=related
Интересно е, че всички говорите хипотетично за карб Кейхин, но никой нищо не показва и доказва. Ще се радвам, ако някой изкара проект 1,8 с Кейхин и да мине поне 115 коня, но пак казвам - твърдя, че не може. Ако го видим, ще си върна думите назад, ще се извиня и ще направя евала на сътворилия го.
Щото аз мога да кажа, че хипотетично с моното може да станат 150 коня, ама хипотетично.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
Vento написа:Да, правилно си разбрал. Именно заради приказки колко е куцо и осакатено моното си направих експеримента. А и защото аз си го харесвам като система. Интересно защо ли скоро такива приказки не съм чул.
Това е доста добре,само където цената на един кейхин е неоправдано висока
И какъв е смисъла да се заигравам,срещу 20лв взимам двоен вебер и се кефя на 1.8 Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”