Нормално ли е това на 1З... пуши веднага след 160 км/h
- Trimontcium
- Автомобил: А6
- Двигател: AWT
Нормално ли е това на 1З... пуши веднага след 160 км/h
Значи карам си аз те-де-и-то
с къса скоростна кутия съм.. до 160 километра си ускорява харабийската, естествено на 4000 оборота където си прави пика на мощността, след това започва да пуши изведнъж ей така след 160, преди това няма следа от пушък. Някви идей, и бая често си мирише на изгорели газове до купето ?

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Нормално ли е това на 1З... пуши веднага след 160 км/h
Не го карай с повече от 160
Иначе мога да предположа, че не е хубаво да го натискаш след 4000 оборота и на него това не му харесва.Затова попушва да те накара да спреш да натискаш педала. Като го сръчкаш на ниските предавки пуши ли ? И какъв цвят е пушека след 160 ?

- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Velko написа:Не го карай с повече от 160Иначе мога да предположа, че не е хубаво да го натискаш след 4000 оборота и на него това не му харесва.Затова попушва да те накара да спреш да натискаш педала. Като го сръчкаш на ниските предавки пуши ли ? И какъв цвят е пушека след 160 ?
160- не е 4000 об
- Trimontcium
Velko написа:Не го карай с повече от 160Иначе мога да предположа, че не е хубаво да го натискаш след 4000 оборота и на него това не му харесва.Затова попушва да те накара да спреш да натискаш педала. Като го сръчкаш на ниските предавки пуши ли ? И какъв цвят е пушека след 160 ?
Цвета е сив...
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Пуши защото неможе да изгори кимура
По принцип всички стари коли, когато ги натискаш амалската като количка на баир, всички пушат! Моята бензинка след 120км/ч изкарва чернилка
Но при нормално шофиране няма проблем! Ако и при теб е така, не се притеснявай ще почне и на ниските убороти да Кади, кади юнак балкански 

По принцип всички стари коли, когато ги натискаш амалската като количка на баир, всички пушат! Моята бензинка след 120км/ч изкарва чернилка

- HeadshooteR
- Автомобил:
- Двигател:
IceHeart написа:Пуши защото неможе да изгори кимура![]()
По принцип всички стари коли, когато ги натискаш амалската като количка на баир, всички пушат! Моята бензинка след 120км/ч изкарва чернилкаНо при нормално шофиране няма проблем! Ако и при теб е така, не се притеснявай ще почне и на ниските убороти да Кади, кади юнак балкански
Значи това пък въобще не е така. Карам същия двигател и поне аз не виждам никакъв пушек(моята е без чип). Като се има в предвид , че на 4-та предавка вдига към 180 км/ч

А към колегата Trimontcium -> Спира ли да върви след 4000 оборота?
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе не че нещо ама... вие сте ебаси душманите! "Спира ли да върви след 4к оборота" Е тя е до 4,5к ,как ги карате тея коли
И не е вярно, че само старите пушки пушат... виждал съм всякакви нови дараци по светофарите и като ги настъпят, отзад на облаци! И това не важи само за дизелите. Към колегата с темата - давай газ и си свирукай.

- Trimontcium
HeadshooteR написа:IceHeart написа:Пуши защото неможе да изгори кимура![]()
По принцип всички стари коли, когато ги натискаш амалската като количка на баир, всички пушат! Моята бензинка след 120км/ч изкарва чернилкаНо при нормално шофиране няма проблем! Ако и при теб е така, не се притеснявай ще почне и на ниските убороти да Кади, кади юнак балкански
Значи това пък въобще не е така. Карам същия двигател и поне аз не виждам никакъв пушек(моята е без чип). Като се има в предвид , че на 4-та предавка вдига към 180 км/ч.
А към колегата Trimontcium -> Спира ли да върви след 4000 оборота?
Нормално е да спира все пак макса го вади тогава,и после веднага се усеща пада, иначе не си позволявам да вдигам повече от 3500 щото там имам вече 87 конски сили, само понякога си позволявам 4000, затова и го забелязах пушека...
- judasss
- Автомобил: neshto nezakonno
- Двигател: 2.9 VR6
- Контакти:
Защо така преценявате ? Смисъл Ханс е измислил до колко може да се 'цеди' мотора , ако е сметнал че до 4000 оборота там ще изключва помпата , имам чуството че повечето проблемите си ги внушават или идват от това дето прекалено много го пазят или жалят мотора и не го 'издухват'
По тази логика ако го настапиш на 3та 4та или която и да е след 4000 оборота трябва да пуши ?
Скъсан маркуч ? Губене на налягането на турбото ?
По тази логика ако го настапиш на 3та 4та или която и да е след 4000 оборота трябва да пуши ?

- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Това,че цвета е сив е много интересно.От спукан маркуч би следвало да пуши черно.Скоро поглеждал ли си антифриза по точно нивото му?
- HeadshooteR
- Автомобил:
- Двигател:
judasss написа:Защо така преценявате ? Смисъл Ханс е измислил до колко може да се 'цеди' мотора , ако е сметнал че до 4000 оборота там ще изключва помпата , имам чуството че повечето проблемите си ги внушават или идват от това дето прекалено много го пазят или жалят мотора и не го 'издухват'
Или недостик на нафта също е възможно, трябва си Ваг-ком за да не се филмира колегата в излишни неща, може пък всичко да си е ОК и просто да я е продухал малко от саждите. Под спира ли да върви след 4000 оборота имах в предвид - спира ли да вдига обороти ?
- Trimontcium
HeadshooteR написа:judasss написа:Защо така преценявате ? Смисъл Ханс е измислил до колко може да се 'цеди' мотора , ако е сметнал че до 4000 оборота там ще изключва помпата , имам чуството че повечето проблемите си ги внушават или идват от това дето прекалено много го пазят или жалят мотора и не го 'издухват'
Или недостик на нафта също е възможно, трябва си Ваг-ком за да не се филмира колегата в излишни неща, може пък всичко да си е ОК и просто да я е продухал малко от саждите. Под спира ли да върви след 4000 оборота имах в предвид - спира ли да вдига обороти ?
Продължава да си ги вдига но мощността си пада стабилно

- HeadshooteR
- Автомобил:
- Двигател:
Карай и си свиракай, щом не влиза в авариен режим значи чистиш кюнците и за това припушва
.

- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
HeadshooteR написа:IceHeart написа:Пуши защото неможе да изгори кимура![]()
Карам същия двигател и поне аз не виждам никакъв пушек(моята е без чип). Като се има в предвид , че на 4-та предавка вдига към 180 км/ч.
Абе може да съм расъл в саксия, ама съм бил до прозореца и знам какво става във външния свят.
180 на 4-та е малко странно за дизел без чип, освен ако не си намерил някой голяммм наклон и не ти е жал за мотора.
-
- Автомобил:
- Двигател:
racing_team_vidin написа:HeadshooteR написа:IceHeart написа:Пуши защото неможе да изгори кимура![]()
Карам същия двигател и поне аз не виждам никакъв пушек(моята е без чип). Като се има в предвид , че на 4-та предавка вдига към 180 км/ч.
Абе може да съм расъл в саксия, ама съм бил до прозореца и знам какво става във външния свят.
180 на 4-та е малко странно за дизел без чип, освен ако не си намерил някой голяммм наклон и не ти е жал за мотора.
Много точно казано

Върни се в “Дизелови агрегати”