Нормално ли е това на 1З... пуши веднага след 160 км/h

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Trimontcium
Автомобил: А6
Двигател: AWT

Нормално ли е това на 1З... пуши веднага след 160 км/h

Мнениеот Trimontcium » Пон 07 юни 2010 18:57

Значи карам си аз те-де-и-то :D с къса скоростна кутия съм.. до 160 километра си ускорява харабийската, естествено на 4000 оборота където си прави пика на мощността, след това започва да пуши изведнъж ей така след 160, преди това няма следа от пушък. Някви идей, и бая често си мирише на изгорели газове до купето ?

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Нормално ли е това на 1З... пуши веднага след 160 км/h

Мнениеот Velko » Пон 07 юни 2010 19:01

Не го карай с повече от 160 :) Иначе мога да предположа, че не е хубаво да го натискаш след 4000 оборота и на него това не му харесва.Затова попушва да те накара да спреш да натискаш педала. Като го сръчкаш на ниските предавки пуши ли ? И какъв цвят е пушека след 160 ?

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Пон 07 юни 2010 19:59

Velko написа:Не го карай с повече от 160 :) Иначе мога да предположа, че не е хубаво да го натискаш след 4000 оборота и на него това не му харесва.Затова попушва да те накара да спреш да натискаш педала. Като го сръчкаш на ниските предавки пуши ли ? И какъв цвят е пушека след 160 ?

160- не е 4000 об

Потребителски аватар
Trimontcium

Мнениеот Trimontcium » Вто 08 юни 2010 6:29

Velko написа:Не го карай с повече от 160 :) Иначе мога да предположа, че не е хубаво да го натискаш след 4000 оборота и на него това не му харесва.Затова попушва да те накара да спреш да натискаш педала. Като го сръчкаш на ниските предавки пуши ли ? И какъв цвят е пушека след 160 ?

Цвета е сив...

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 08 юни 2010 6:44

Пуши защото неможе да изгори кимура :lol:

По принцип всички стари коли, когато ги натискаш амалската като количка на баир, всички пушат! Моята бензинка след 120км/ч изкарва чернилка :screwy Но при нормално шофиране няма проблем! Ако и при теб е така, не се притеснявай ще почне и на ниските убороти да Кади, кади юнак балкански :да:

Потребителски аватар
HeadshooteR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HeadshooteR » Вто 08 юни 2010 9:20

IceHeart написа:Пуши защото неможе да изгори кимура :lol:

По принцип всички стари коли, когато ги натискаш амалската като количка на баир, всички пушат! Моята бензинка след 120км/ч изкарва чернилка :screwy Но при нормално шофиране няма проблем! Ако и при теб е така, не се притеснявай ще почне и на ниските убороти да Кади, кади юнак балкански :да:

Значи това пък въобще не е така. Карам същия двигател и поне аз не виждам никакъв пушек(моята е без чип). Като се има в предвид , че на 4-та предавка вдига към 180 км/ч :lol:.

А към колегата Trimontcium -> Спира ли да върви след 4000 оборота?

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Вто 08 юни 2010 11:28

Абе не че нещо ама... вие сте ебаси душманите! "Спира ли да върви след 4к оборота" Е тя е до 4,5к ,как ги карате тея коли :screwy И не е вярно, че само старите пушки пушат... виждал съм всякакви нови дараци по светофарите и като ги настъпят, отзад на облаци! И това не важи само за дизелите. Към колегата с темата - давай газ и си свирукай.

Потребителски аватар
Trimontcium

Мнениеот Trimontcium » Вто 08 юни 2010 19:51

HeadshooteR написа:

Значи това пък въобще не е така. Карам същия двигател и поне аз не виждам никакъв пушек(моята е без чип). Като се има в предвид , че на 4-та предавка вдига към 180 км/ч :lol:.

А към колегата Trimontcium -> Спира ли да върви след 4000 оборота?

Нормално е да спира все пак макса го вади тогава,и после веднага се усеща пада, иначе не си позволявам да вдигам повече от 3500 щото там имам вече 87 конски сили, само понякога си позволявам 4000, затова и го забелязах пушека...

Потребителски аватар
judasss
Автомобил: neshto nezakonno
Двигател: 2.9 VR6
Контакти:

Мнениеот judasss » Вто 08 юни 2010 21:37

Защо така преценявате ? Смисъл Ханс е измислил до колко може да се 'цеди' мотора , ако е сметнал че до 4000 оборота там ще изключва помпата , имам чуството че повечето проблемите си ги внушават или идват от това дето прекалено много го пазят или жалят мотора и не го 'издухват'

По тази логика ако го настапиш на 3та 4та или която и да е след 4000 оборота трябва да пуши ?
Скъсан маркуч ? Губене на налягането на турбото ? :roll:

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Вто 08 юни 2010 22:21

Това,че цвета е сив е много интересно.От спукан маркуч би следвало да пуши черно.Скоро поглеждал ли си антифриза по точно нивото му?

Потребителски аватар
HeadshooteR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HeadshooteR » Сря 09 юни 2010 9:19

judasss написа:Защо така преценявате ? Смисъл Ханс е измислил до колко може да се 'цеди' мотора , ако е сметнал че до 4000 оборота там ще изключва помпата , имам чуството че повечето проблемите си ги внушават или идват от това дето прекалено много го пазят или жалят мотора и не го 'издухват'

По тази логика ако го настапиш на 3та 4та или която и да е след 4000 оборота трябва да пуши ?

Или недостик на нафта също е възможно, трябва си Ваг-ком за да не се филмира колегата в излишни неща, може пък всичко да си е ОК и просто да я е продухал малко от саждите. Под спира ли да върви след 4000 оборота имах в предвид - спира ли да вдига обороти ?

Потребителски аватар
Trimontcium

Мнениеот Trimontcium » Пет 11 юни 2010 0:13

HeadshooteR написа:
judasss написа:Защо така преценявате ? Смисъл Ханс е измислил до колко може да се 'цеди' мотора , ако е сметнал че до 4000 оборота там ще изключва помпата , имам чуството че повечето проблемите си ги внушават или идват от това дето прекалено много го пазят или жалят мотора и не го 'издухват'

Или недостик на нафта също е възможно, трябва си Ваг-ком за да не се филмира колегата в излишни неща, може пък всичко да си е ОК и просто да я е продухал малко от саждите. Под спира ли да върви след 4000 оборота имах в предвид - спира ли да вдига обороти ?

Продължава да си ги вдига но мощността си пада стабилно :)

Потребителски аватар
HeadshooteR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HeadshooteR » Пет 11 юни 2010 8:38

Карай и си свиракай, щом не влиза в авариен режим значи чистиш кюнците и за това припушва :D .

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Пет 11 юни 2010 9:42

HeadshooteR написа:
Карам същия двигател и поне аз не виждам никакъв пушек(моята е без чип). Като се има в предвид , че на 4-та предавка вдига към 180 км/ч :lol:.

Абе може да съм расъл в саксия, ама съм бил до прозореца и знам какво става във външния свят.
180 на 4-та е малко странно за дизел без чип, освен ако не си намерил някой голяммм наклон и не ти е жал за мотора.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пет 11 юни 2010 10:02

racing_team_vidin написа:
HeadshooteR написа:
Карам същия двигател и поне аз не виждам никакъв пушек(моята е без чип). Като се има в предвид , че на 4-та предавка вдига към 180 км/ч :lol:.

Абе може да съм расъл в саксия, ама съм бил до прозореца и знам какво става във външния свят.
180 на 4-та е малко странно за дизел без чип, освен ако не си намерил някой голяммм наклон и не ти е жал за мотора.

Много точно казано :да:

Върни се в “Дизелови агрегати”