арматурно табло от б4 на б3 монтирано

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
kirqka79
Автомобил:
Двигател:

Re: табло от б4 на б3

Мнениеот kirqka79 » Пон 31 май 2010 22:09

съжалявам за лошото качество на снимките и за мръсното табло,но не остана време за почистване

Потребителски аватар
kirqka79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirqka79 » Вто 01 юни 2010 10:00

и още

Потребителски аватар
Wr450f
Автомобил:
Двигател:

Re: табло от б4 на б3 МОНТИРАНО

Мнениеот Wr450f » Вто 01 юни 2010 19:12

Аз не забелязвам почти никаква разлика в таблото на Б3 и Б4 освен ключа за фарове, и ако може да попитам на Б4 пластмасата около радиото чупи ли се като на Б3.

Потребителски аватар
kirqka79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirqka79 » Вто 01 юни 2010 19:22

Wr450f написа:Аз не забелязвам почти никаква разлика в таблото на Б3 и Б4 освен ключа за фарове, и ако може да попитам на Б4 пластмасата около радиото чупи ли се като на Б3.

разликата е огромна колега :Mr Green Fun а дали се чупи незнам като че ли материала е по друг от на Б3-ката,но всичко зависи от екплоатацията,ако я пазиш ще я имаш ако не.....

Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Мнениеот napster » Чет 03 юни 2010 14:54

pas1.8mi написа:Б4-ките без Еърбеци си имат Жабка :idea: :wink:

B4 без еърбег няма има без климатик ;) и там е въпроса че тези които нямат климатик имат едно като рафтче отдолу което е нещо подобно на жабка, а в Австрия бях снимал една Б4ка която си беше с нещо като вратичка на това рафтче оригинално. Ще потърся снимките и ще ги сложа да видите за какво точно става въпрос :)

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 03 юни 2010 18:42

napster написа:
pas1.8mi написа:Б4-ките без Еърбеци си имат Жабка :idea: :wink:

B4 без еърбег няма има без климатик ;) и там е въпроса че тези които нямат климатик имат едно като рафтче отдолу което е нещо подобно на жабка, а в Австрия бях снимал една Б4ка която си беше с нещо като вратичка на това рафтче оригинално. Ще потърся снимките и ще ги сложа да видите за какво точно става въпрос :)

За да не съм Офф,Колега!Та има и с Жабка!http://pasmi.snimka.bg/automobiles/passat-s-jabka.507179

Потребителски аватар
Denzi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Denzi » Пон 07 юни 2010 14:25

Имам едно питане и ако не е проблем ще използвам темата на колегата.Виждам че таблото(с показателите)от б3(или се лъжа)е на новото табло от б4.Искам да си сложа табло(с показатели) от б4.Та има ли б4-кови табла без бордови комп.само с ел часовник от 20-220 км 7000 об и пасват ли си едно към едно с на б3.

P.S. http://pasmi.snimka.bg/automobiles/pass ... bka.507179
За пръв път жиждам такъв волан(много е готян)

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Мнениеот passat_rs » Пон 07 юни 2010 14:57

Има табла без борт с дигитален часовник е мойто е такова и също имам жабка и волана е същия mhihi

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 09 юни 2010 22:28

Ето го моето табло на Б3:
Изображение
Е?и каква е толкова голяма разликата че си смени таблото?Копчетата за реотана и халогеноте садят не като на място.....и уж ново табло пък квадратния волан....и ключа за фаровете се върти а не се натиска-е голем праз!!!
Просто тая операция според мен е безсмислена...да не би набръчканата мушама на Б4 да е по хубава от гладката на б3???

Потребителски аватар
kirqka79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirqka79 » Сря 09 юни 2010 23:58

kristianatanasov написа:Ето го моето табло на Б3:
Изображение
Е?и каква е толкова голяма разликата че си смени таблото?Копчетата за реотана и халогеноте садят не като на място.....и уж ново табло пък квадратния волан....и ключа за фаровете се върти а не се натиска-е голем праз!!!
Просто тая операция според мен е безсмислена...да не би набръчканата мушама на Б4 да е по хубава от гладката на б3???

колега аз несъм сменил таблото от келешлък,а просто старото Б3-ково беше на парчета,по изгодния вариянт (финансов) беше да смена цялото от Б4 от колкото да дам сумати пати за централна конзола "здрава" на 20години

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Нед 13 юни 2010 2:11

kirqka79 написа:колега аз несъм сменил таблото от келешлък,

Е това е друга бира ,така съм съгласен..
Щото при Голфовете знаеш как е от 2ка на 1ка, от 3ка на 2ка....ама при нас таблата са 95% едни и същи и за това ми се струва безсмислено като операция...айде със здраве и да ти е честито "новото" табло :да:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: арматурно табло от б4 на б3 МОНТИРАНО

Мнениеот Winner25 » Нед 13 юни 2010 7:24

Моите наблюдения са че таблото на Б4 е доста по нечупливо от това на Б3 :wink: Самата пластмаса е по друга :)
Denzi написа:Та има ли б4-кови табла без бордови комп.само с ел часовник от 20-220 км 7000 об и пасват ли си едно към едно с на б3.

Има, моето е такова. Ако твоето е с две лампи за мигача най вероятно ще стане без да правиш нищо. Ако е с една и искаш да светят и двете - ще трябва да си пуснеш кабелче. Също и с лампата на водата нещо трябваше да се прави :да:

Потребителски аватар
kirqka79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirqka79 » Сря 23 юни 2010 1:03

вече и копчето за фаровете е подвързано и работи,монтажа беше елементарен,просто се вади куплунга на старото копче (от бушониерата) и на негово място се слага куплонга на това от Б4-ката

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 03 авг 2010 7:31

и аз току що я приключвам тази операция, само че от няма какво да правя и имах кола донр под ръка ( комбинация от аз и части е като луд с картечница :lol: ). Всичко тръгна от монтажа на подгрев за седалките, и си казах що пък да не...
Не е кой знае каква философия, но аз усложних нещата :twisted: Донорът е б4 вр6 1995г, освен че му ползвам двигателя, ходовата част и сспирачките(понеже са юбилейка), кормилния прът, едно че е чупещ, друго че и заради имобилайзера. Прехвърлих и таблото с инсталацията му- инструменталното му което пак е с борд комп. но е без вакуум, ключа за фаровете, лостчетата за мигчите и чистачките (сега съвсем културно стана така че на дълги ми светят и късите, щото съм с двусекционната хела за б3). Смених копчетата, лампата за абс. Изглежда си досущ табло на б4...
Сменях инсталацията на всичко по таблото без запалването и тази за парното и запалката. Понеже почти съм готов, се чудя дали да ползвам еърбега или да сложа жабката. Жабката от б3 си заспива на мястото на еърбега :wink: Ще ползвам и волана от б4, който е със еърбег, предстои ми да прехвърля инсталацията му.
Таблото механично пасва.Единственото което не става са отвора на централнич въздуховод(този който излиза за двете решетки на централната конзола), при б4 е по-малък и се наложи да ползвам него, и бутоните по централната конзола, не се защипват както трябва и ключа за фаровете разбира се. При мен не е проблем тъй като аз ползвам тези от Б4, просто го споменавам като разлика.
Самото парно и панела са от Б3-ката, като в момента работя и върху това да пасна самото капаче от Б4 на панела за парното. :D

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Вто 03 авг 2010 23:00

За тези,които мислят да слагат табло от Б4 на Б3 .... Значи много мислих защо се чупят аджеба тея пластмаси и работата е ясна..
1. Таблото голо е много тежко като килограми
2. Тежкото табло при движение на автомобила търпи някакви усуквания както и купето,което помага за чупенето..
3.Предполагам всички си затягате конзолите и т.н. докато затегне болтчето... грешка... Ако забележите ще видите,че всяка дупка за болтче на конзолите е доста по широка от болтчето.
Извод ... не натягайте болтчетата,така че да им опрат главичките в пластмасата.Оставете малък аванс преди да е стегнало болтчето ,че да може конзолата да шава леко в случай на усукване при движение. Така ще избегнете чупенето и ще запазите пластмасите доста по дълго време..
4. Ако се наложи да вадите копчета... мноооого леко без насилие равномерно се прибират контрите за да не се чупят преградите..

Сега съм на продцедура по рециклиране на цялото парно,пребандажиране на цялата инсталация на автомобила и смятам да разкарам излишната пластмаса в таблото. Има много пластмаса ,която може да се махне без да се нарушава носещата конструкция на таблото.

Върни се в “Направи си сам!”