Във всеки вход УС и ОС

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Във всеки вход УС и ОС

Мнениеот hooligans » Чет 10 юни 2010 22:21

Колеги , сега ни предстой регистрация на домова книга в общината , оказа се , че във всеки вход трябва да има УС и ОС :shock
Моля всеки, които може да ми даде полезна документация , закони, протоколи и т.н

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Re: Във всеки вход УС и ОС

Мнениеот titi7707 » Чет 10 юни 2010 22:45

аз съм от скоро съм домоуправител на блока и с всичката документация която ми дадоха имаше и закона за етажната собственост!засега несъм прочел целия но основните неща са следните!
1.общото събрание избира управителен съвет от минимум 5човека!
2.управителния съвет избира от тези 5човека домоуправител и общото събрание може да му гласува заплата!
3.домоуправетеля без разрешение на общото събрание не може да взема каквито и да е решения относно етажната собственост!
4.задължение на домоуправетеля е да попълни и завери в общината домовата книга!
5.за да се проведе общо събрание трябва писмено да бъдат поканени всички собственици!
и т.н.
ако прочетеш закона на дали ще запомниш всички задължение но основните неща ще ги разбереш и ако има и някой друг пенсионер дето да го е чел целия и го знае перфектно като те види пред входа може да останеш доста учуден какви неща са написани в него!

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Чет 10 юни 2010 22:48

Четох, че домоуправителя става вече на заплата :P
Освен това при ремонтите в блока може да си правите лека далаверка и да гушвате малко парички :P

Мога да дам съвети как точно да стане това mhihi

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 11 юни 2010 7:20

hooligans написа:Колеги , сега ни предстой регистрация на домова книга в общината , оказа се , че във всеки вход трябва да има УС и ОС :shock
Моля всеки, които може да ми даде полезна документация , закони, протоколи и т.н

Когато решиш идваш до нас и ти обяснявам всичко и ти давам всички документи :idea:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 11 юни 2010 12:54

MITKO_DVD написа:
hooligans написа:Колеги , сега ни предстой регистрация на домова книга в общината , оказа се , че във всеки вход трябва да има УС и ОС :shock

Когато решиш идваш до нас и ти обяснявам всичко и ти давам всички документи :idea:

:shock :shock :shock
с 700мл или литърче mhihi :bowdown

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Пет 11 юни 2010 13:46

http://www.mrrb.government.bg/index.php ... e=5&id=344 :link
Ето го основния документ, който ти трябва, колега - Закон за управление на етажната собственост, директно от източника (Министерство на регионалното развитие и благоустройството). Сваляш си го в .doc формат и четеш. Не е толкова сложен като закон, въпреки че има някои противоречиви моменти. Другия момент е Книгата на собствениците, която се продава на пазара като готов продукт за директно попълване. Колкото до заверяването й в общината, на мен лично изобщо не ми я поискаха, за сметка на това ми дадоха да попълня формуляри за регистриране в режим на етажна собственост, в които да не те плаша някои от графите бяха от компетентността само на строителни инженери. Но това са основните моменти, друго толкова страшно няма.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 11 юни 2010 14:35

в момента в МС се разглеждат промени точно по този закон, и доста от нещата ще се махнат или променят

така че... не бързайте

Върни се в “ОФФ-Топик - други”