Моля всеки, които може да ми даде полезна документация , закони, протоколи и т.н
Във всеки вход УС и ОС
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- hooligans
- Модератор

- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Във всеки вход УС и ОС
Колеги , сега ни предстой регистрация на домова книга в общината , оказа се , че във всеки вход трябва да има УС и ОС
Моля всеки, които може да ми даде полезна документация , закони, протоколи и т.н
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
Re: Във всеки вход УС и ОС
аз съм от скоро съм домоуправител на блока и с всичката документация която ми дадоха имаше и закона за етажната собственост!засега несъм прочел целия но основните неща са следните!
1.общото събрание избира управителен съвет от минимум 5човека!
2.управителния съвет избира от тези 5човека домоуправител и общото събрание може да му гласува заплата!
3.домоуправетеля без разрешение на общото събрание не може да взема каквито и да е решения относно етажната собственост!
4.задължение на домоуправетеля е да попълни и завери в общината домовата книга!
5.за да се проведе общо събрание трябва писмено да бъдат поканени всички собственици!
и т.н.
ако прочетеш закона на дали ще запомниш всички задължение но основните неща ще ги разбереш и ако има и някой друг пенсионер дето да го е чел целия и го знае перфектно като те види пред входа може да останеш доста учуден какви неща са написани в него!
1.общото събрание избира управителен съвет от минимум 5човека!
2.управителния съвет избира от тези 5човека домоуправител и общото събрание може да му гласува заплата!
3.домоуправетеля без разрешение на общото събрание не може да взема каквито и да е решения относно етажната собственост!
4.задължение на домоуправетеля е да попълни и завери в общината домовата книга!
5.за да се проведе общо събрание трябва писмено да бъдат поканени всички собственици!
и т.н.
ако прочетеш закона на дали ще запомниш всички задължение но основните неща ще ги разбереш и ако има и някой друг пенсионер дето да го е чел целия и го знае перфектно като те види пред входа може да останеш доста учуден какви неща са написани в него!
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Четох, че домоуправителя става вече на заплата
Освен това при ремонтите в блока може да си правите лека далаверка и да гушвате малко парички
Мога да дам съвети как точно да стане това
Освен това при ремонтите в блока може да си правите лека далаверка и да гушвате малко парички
Мога да дам съвети как точно да стане това

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
hooligans написа:Колеги , сега ни предстой регистрация на домова книга в общината , оказа се , че във всеки вход трябва да има УС и ОС![]()
Когато решиш идваш до нас и ти обяснявам всичко и ти давам всички документи
- hooligans
- Модератор

- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
MITKO_DVD написа:hooligans написа:Колеги , сега ни предстой регистрация на домова книга в общината , оказа се , че във всеки вход трябва да има УС и ОС![]()
Когато решиш идваш до нас и ти обяснявам всичко и ти давам всички документи
с 700мл или литърче

- chinadracon
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател: AKL 1999
- Контакти:
http://www.mrrb.government.bg/index.php ... e=5&id=344
Ето го основния документ, който ти трябва, колега - Закон за управление на етажната собственост, директно от източника (Министерство на регионалното развитие и благоустройството). Сваляш си го в .doc формат и четеш. Не е толкова сложен като закон, въпреки че има някои противоречиви моменти. Другия момент е Книгата на собствениците, която се продава на пазара като готов продукт за директно попълване. Колкото до заверяването й в общината, на мен лично изобщо не ми я поискаха, за сметка на това ми дадоха да попълня формуляри за регистриране в режим на етажна собственост, в които да не те плаша някои от графите бяха от компетентността само на строителни инженери. Но това са основните моменти, друго толкова страшно няма.
Ето го основния документ, който ти трябва, колега - Закон за управление на етажната собственост, директно от източника (Министерство на регионалното развитие и благоустройството). Сваляш си го в .doc формат и четеш. Не е толкова сложен като закон, въпреки че има някои противоречиви моменти. Другия момент е Книгата на собствениците, която се продава на пазара като готов продукт за директно попълване. Колкото до заверяването й в общината, на мен лично изобщо не ми я поискаха, за сметка на това ми дадоха да попълня формуляри за регистриране в режим на етажна собственост, в които да не те плаша някои от графите бяха от компетентността само на строителни инженери. Но това са основните моменти, друго толкова страшно няма.
в момента в МС се разглеждат промени точно по този закон, и доста от нещата ще се махнат или променят
така че... не бързайте
така че... не бързайте
Върни се в “ОФФ-Топик - други”