Пасат Б4 AFT смяна на свещи

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Johnny_Brawo
Автомобил: VW Passat
Двигател: BWA

Пасат Б4 AFT смяна на свещи

Мнениеот Johnny_Brawo » Съб 11 апр 2009 11:22

Колеги,
Решил съм да си прегледам свещите на Пасат-чето. Колицата е Комби, AFT двигател, 1996-та година ,1.6и ,101 коня.. Нещо за което трябва да внимавам , разстоянието не електродите горе - долу колко трябва да е и .. тъй като карам на газ да не взема да направя някоя беля ,че хубаво гърмят :) Някой ако има препоръки - ще се радвам да "чуя"

Последна промяна от Johnny_Brawo на Пет 11 юни 2010 13:46, променено общо 1 път.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на свещи на Пасат '96

Мнениеот nepreklonniq » Съб 11 апр 2009 18:12

Здравей! Колега, свещите не се регулират, а направо се заменят с нови, ако са направили вече около 30- 35000 км. Могат да се регулират само по- старите като за Лада :D дву- или както тука масово ги знаят еднополюсните свещи. Ако все пак се опиташ да регулираш три или четириполюсна свещ, вероятноста да улучиш да е еднакво разстоянието между полюсите е нищожна! А пък белите от твоята намеса, могат да ти струват доста по-скъпо от 4 нови свещи! При неправилна регулировка на свещите, може да се спука порцелановата изолация на централния електрод и да попадне в работещия цилиндър и после ..... мазало!!!

Потребителски аватар
Johnny_Brawo

Мнениеот Johnny_Brawo » Пет 28 авг 2009 10:01

от кога се канех и чак преди няколко дни ги смених проклетите свещи. ГОРЕЩО препоръчвам да НЕ се сменят "пред входа" или някъде където няма необходим набор инструменти. Ужасно нещо. мога да кача снимки за по-нагледно ,ако някой има желание да види що нещо се разкача.

atiliev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот atiliev » Пет 28 авг 2009 11:25

Колега и аз съм с АФТ двигател и съм решил да сменям свещите но се чудя от къде да започна. Ако имаш снимков материал ще ми е от полза предполагам, пиши какви инструменти са нужни горе долу. Предварително благодаря!( Golf 3 AFT)

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Пон 31 авг 2009 21:00

свещи само с нови,никакво регулиране.Отиваш в магазин по твой избор за авточасти,казваш каква кола и с какъв мотор си,избираш си марка свеши и в каталога си имат свещи които отговарят на спецификациите на твоя мотор и са си заводско /регулирани/ :D слагаш и караш и така 30-40000км до смяната с нови.Ако не си сменял свещи ,отиди при някой майстор ,ще ти ги сменят за не повече от 10лв.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пон 30 ное 2009 23:09

При AFT и АЕК мотори свещите, ако някои майстор ги смени за 10лв. ще те черпа бира за още толкова! Единият вариянт е с мнооого разкачане: всмукателни колектори и т.н включително. Другият с много инструмент, ловкост и неееерви без разкачване.

Колега Johnny_Brawo, ако имаш снимки ще е много полезно. Темата не е от скоро, но все пак.

Потребителски аватар
Johnny_Brawo

Мнениеот Johnny_Brawo » Сря 02 дек 2009 11:24

Темата не е от скоро, обаче ... мога с чисто сърце да кажа, АКО някой е тръгнал да го прави сам, пред блока, изобщо ако ей така просто си е наумил ,че трябва да пробва, да види за какво става дума - Колеги , НЕ Се Прецаквайте , ужасно е. Качвам снимки, дано да се различава кое какво е разкачено. Всички бабелаци по газ-та, капака на дроселните клапи... има няма 10 болта с хуууубаво ровене... изобщо 2/3 горната част на двигателя ви трябва да се мръдне назад ( към купето ) и тогава вече да запрятате ръкави и да се почва потенето за ваденето.
При мен 2 от кабелите сме ги вадили на по 5мм парченца. Направо раздробени. 2 часа мъки да сменим 4 свещи. В сервиз, с инструменти и т.н.
Цялата тая бледоария беше просто да кажа и да ... посъветвам да речем, да не се прави това с подръчни материали на произволни места. Сервиз - плащаш - палиш и тръгваш. За мен - това е процедурата.
Прикачени файлове
1_n.jpg
2_n.jpg
3_n.jpg

Потребителски аватар
gottibg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gottibg » Сря 02 дек 2009 13:56

sasho07 написа:При AFT и АЕК мотори свещите, ако някои майстор ги смени за 10лв. ще те черпа бира за още толкова! Единият вариянт е с мнооого разкачане: всмукателни колектори и т.н включително. Другият с много инструмент, ловкост и неееерви без разкачване.

Колега Johnny_Brawo, ако имаш снимки ще е много полезно. Темата не е от скоро, но все пак.

Точно за 10 мин. и 10лв. в правилния сервиз без насилие над кабели и клиент :D

Потребителски аватар
zooz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zooz » Сря 09 юни 2010 18:21

абе еи вие луди сте защо отварата колектора не е необходимо и без става и дайе за 5 мин и пред блока

Потребителски аватар
Johnny_Brawo

Мнениеот Johnny_Brawo » Чет 10 юни 2010 9:27

Нищо лично, колега, обаче без да пробваме със смяната, просто ще я докарам и ще ти отворя капака да видиш къде са натикани. При все ,че след толкова К километри тия свещи са забравили кога изобщо са слагани ... абе гадно е. Аз лично не бих се мъчил да ги сменям сам. :) :beer

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 10 юни 2010 9:54

90% от майсторлъка е правилния инструмент.Има тема за тия свещи.

Потребителски аватар
Johnny_Brawo

Мнениеот Johnny_Brawo » Чет 10 юни 2010 13:43

Тука си много прав ! :) Иначе сервизите да не съществуват ;)

Потребителски аватар
live_for_passat
Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот live_for_passat » Чет 10 юни 2010 20:40

Колега не каза в крайна сметка доволен ли си от резултата... :beer

Потребителски аватар
Johnny_Brawo

Мнениеот Johnny_Brawo » Пет 11 юни 2010 0:07

В крайна сметка резултата се усеща ( поне при мен ) в паленето сутрин особено. Не дава да я пипнеш! :) Като разход ... не мога да кажа, щото сложих по-широки гуми и .. стана сложна там. Но иначе като вървене -> по-стабилна е, на газ - няма да трещи ,няма да се чуди какво да прави - стъпка и се наема... незнам какво още да кажа. Просто Съм спокоен, че с триполюсни Бош свещи ( с каквито я купих ) няма драма поне още 100К. При все че тия дето ги смених бяха .. абе незнам как вървеше с тях. 2 бяха напукани ( порцелановата им част ) другите 2 даваха искра само на 1 от 3-те си полюса.
С 2 думи - МНОГО съм доволен !!!

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 11 юни 2010 9:06

Колега, по-добре смени заглавие на темата. При Пасат 96г. АБС или АДЗ двигател едва ли е такъв филм.
Малко е заблюждаващо.

Върни се в “Passat”