Задна скорост...?
- freshk0
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ABU 94
Задна скорост...?
въпросът ми е нормално ли да трябва да изчакам толкова време преди да вкарам задна скорост (около 3 сек.), защото преди тези 3 сек се чува много гаден шум и не влиза нормално.
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Red_Jetta написа:изчаквай ги тези секунди!!!
синхронизирани са само предните предавки и при прибързано включване на задна се чуват разни хъркания.
говоря за колите до поколението на двойките (включително), за другите предполагам е същото.
Да, така е, а и при него сигурно хърка защото не спира до дупка и валовете все още се движат.
Колега, нормално е да хърка, трябва да спреш напълно, да извадиш 1-ва, да преброиш до 2 и да вкараш задна и няма да изхърква

Абе хора кое му е нормалното? Според вас дали завода производител ще го остави така да хърка? Нали за това са синхронизаторите. Това да не е Газка? Мойта хъркаше като я взех. Сега вече не хърка. Защо ли? Ами отидох на майстор и ми регулираха скоростите. Има нещо долу си, което и аз не го знам какво е от което се регулират. Хърхорят защото когато привключвате на задна има лек момент в който лоста се опитва да вкара на 1-ва. Скоростите са много чуствителни и съвсем малко им трябва за да вкараш на 1-ва и да включи задна и обратно-да вкараш задна и да включи 1-ва.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”