Скъсан или прерязан пистов ремък Голф 4 !?!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
post666
Автомобил:
Двигател:

Скъсан или прерязан пистов ремък Голф 4 !?!

Мнениеот post666 » Съб 12 юни 2010 22:53

Споделете вашето мнение според снимките дали това е прерязан ремък или скъсан !?!

Имам много да кажа и споделя, но малко по-късно...... открадната предна табела на автомобила, издърпан маркуч на климатика пред бронята, черти по таза от пръст .....(от средата на таза до края на гумата).
Прерязан пистов ремък между шайба -> коляновият вал и серво помпа.
.............

Ето и ремъка на какво прилича:
Снимка 1
Изображение

Снимка 2
Изображение

Снимка 3
Изображение

Снимка 4
Изображение

Снимка 5
Изображение

Снимка 6
Изображение

Снимка 7
Изображение

Снимка 8
Изображение

Снимка 9
Изображение

Снимка 10
Изображение

Снимка 11
Изображение

Снимка 12
Изображение

Снимка 13
Изображение

Хммм така:
Запалих колата запалих си цигара ...... винаги преди да потегля с автомобила, след като запаля колата изчаквам да поработи малко .... примерно лятно време половин една минута (пък и да прехвърли на Гас).
На таблото ми блесна лампата за акумулатор (че !не зарежда).
Отворих капака и видях че ремъкът е скъсан или прерязан точно най-отдолу между двете шайби: на коляновия вал и за климатика.
Ремъка си седеше както трябва -> по другите ролки и т.н.....
Изображение

1.За серво помпата
2.Няква ролка. Стационарна.
3.Генератор (Алтернатор).
4.Компресор за климатика.
5.Колянов вал.
6.Ролка (тази която обтяга ремъка).
......

и така .... това парче от ремъка беше на половин метър от колата !!!

Може ли да се скъса ремък на 2.... и парче от него да е на почти на метар от колата?
Според мен е прерязан и при запалването се е доскъсъл .... или направо е бил срязан.

Преди месец ми откраднаха предната табела на колата посред бял ден (към 5:30 ч. през седмицата /работен ден/). Процедурата пререгистрация на автомобила, в общината също (вече е с нови номера), айде и за газовата уредба -> ходи да ти попраят книжката, за гражданската застраховка копие от новия талон за да ти издадат некво листче че вече е с нови номера...... и съм побеснел. :banghead:

И това което си мисля... и е май така! Обадиха ми се когато ми изтичаше автокаското преди точно година (когато ми изтичаше) и за подноваване и аз им казах: не за сега няма да права, но те настояваха да си направя.
Втори път ми званна мобилния след някой друг месец ...... обадиха ми се и ми зададоха въпроса: А Вие сигурни ли сте че не искате да си направитее застраховка на автомобила?!? .... и така мина около година и се почват некви простотии! май? ...... хубаво криза, ама дребнави историии. Един мой съсед имаше преди 3-4 год. голф 4, изтече му автокаското..... имаше предупреждения по предното стъкло (люспи като от камъчета) .... и след това автомобила изчезна и до ден днешен !

Кво прайме ...... коли на по 10 години изчезват! щото обикновенният българин такива кара! като я закупи и прави "Каско" след това решава да не и прави, а някой се опитва да го принуждава по най-селския начин..... щото това са на година около почти 600 лв. (560 некаде за пълно каско, а само против кражба около 400 .... и нещо /май/). Кво прайме ????

Потребителски аватар
moncho8920
Автомобил:
Двигател:

Re: Скъсан или прерязан пистов ремък Голф 4 !?!

Мнениеот moncho8920 » Нед 13 юни 2010 0:51

Тази схема със застраховките и "изнудването" е доста добре позната на някой от нас. Тези номера бяха актуални преди време, но изглежда пак се връщат на мода...Въпреки всичко не ми се вярва наистина "каското" да е причината да ти направят такава мизерия. А й първото което ми дойде на ум: Скъсан ремък, или нещо подобно, покрива ли се от застраховката...? Няма смисал от тази мизериика?!

Сега за ремъка: Както и да го гледам мисля, че е срязан. По този начин не съм виждал скъсан ремък, а и доколкото виждам, твоя не е бил за смяна, не е напукан и т.н. и т.н. А и това да има парче от него на такова разстояние, пак не ми се вярва. Преди да се качиш в колата видя ли нещо (парчето)? Всички ролки ли са ти наред? Да няма друг проблем? Знам ли и аз :cry:

Лошото е друго, че ако са те нарочили просто ще ти правят такива мизериики редовно.
Къде си я бил застраховал?
Решението: Гараж.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 13 юни 2010 1:51

Рязан

Потребителски аватар
gero
Автомобил: GOLF 4
Двигател: AGN

Мнениеот gero » Нед 13 юни 2010 7:25

За мен е срязан просто начинът по който е скъсан и сачуства го показва, искренно ти съчуствам приател.Намери каде да я пребираш поне за през ноща :screwy

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 13 юни 2010 8:27

В булинс гражданска+ каско кражба+ маркиране = 257лв. Аз това направих, май идва 20-30лв за кражбата ;)

Потребителски аватар
post666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот post666 » Нед 13 юни 2010 12:09

Ами аз си смених ремъка пред блока. Нямам гараж. По принцип си я оставям пред блока качена на тротоара (тротоара е голям и не пречи на пешеходците). Ремъка го смених сам. Всички шайби и т.н. са ОК прегледах ги въртях ги на посоки и т.н. нямат драскотини или луфтове.

Помислих си да не е фръкнало камаче защото нямам кора отдолу, но няма логика ..... парчето беше до колата. При запалването .... си запали нормално.

Знам че каското не покрива това с ремъка, но стигам до извода че е някакъв вид предупреждение да взема да си направа. На никой не съм правил нищо или псувал или некви такива неща за да ме е нарочил за нещо.

Когато ми откраднаха табелата преди месец (към 5:30 през деня /четвъртък или петък/) съседа ги е видял:
2-ма ромски граждани на възраст 30 и нещо години. Единият бил клекнал пред колата , а другия се оглеждал към прозорците на блока. Съседа си помислил, че крадат може би решетка или нещо токава. Развикал се през прозореца. Докато се обуе и слезне вече били далече и бягали погледнал какво са пипали и липсвал предния номер. Когато отидох в районното да подам жалба и т.н. единият полицай спомена че на накаква жена преди около седмица също била открадната предна табела на автомобила. Това с табелите е ясно -> крадат -> слагат на друг автомобил -> пълнат на някоя бензиностанция до горе и не плащат ....... :roll:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 13 юни 2010 18:10

Ремък спокойно може да се среже така, ако е 'захапан' от някоя ролка :idea:
В същото време казваш, че си е седял по другите ролки... :roll: Значи - не е бил захапан, иначе щеше да го 'изплюят'...
Ама пък в момента, в който си запалил пак трябваше да бъде изплют ремъка... :gruebel

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Нед 13 юни 2010 18:28

рязан е :да:
просто е видно, мястото е най-удобното за достъп, и не го е дръпнал защото е увиснал и няма как да се увлече от шайбата на коляновия вал, так си е останал и ти си го намерил съоветно, равен гладък срез, с нож, на нялколко пъти го е кълцал.
Ма@ка му и мангал. :beat_butt2 дали са хора от застраховател изпратени или кофти съсед, все тая умишлено ти е направена пакостта. Съчуствам ти.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 13 юни 2010 18:41

Рязан

На 101% е рязан, поне от снимките си личи! Или другото което ме навежда на мисълта, да са го срязали малко и след като си запалил колата да е хвръкнал при работата на двигателя. Но от снимките си личи че ремъка е срязан! Ако беше скъсан ще е скъсан само на 1 място а не на няколко! (Някой е искал да ти направи мизерия, и го е направил)
Относно до застрахователите, според мен това не е тяхно дело! Те ако са били ще са ти откраднали колата или ще са ти надрали боята, счупили прозореца, да пази господ от такива нагледци! А до колкото до краденето на номера, твоята кола са харесали и са я нападнали! Както казаха колегите, явно трябва да си криеш колата, иначе управия няма колега!

Потребителски аватар
post666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот post666 » Нед 13 юни 2010 22:25

На тротоара има и още един такъв голф даже по готин със светло кавяв кожен салон, лети джанти-манти, 4 гуми и без автокаско..... защо моят? а в околните 10 метра има поне 10 такива голфа които и те мърдат през ден. Колата не седи без да се кара :talk:

Днес поразпитах :wink: на познат миналата година му откраднаха мерцедеса..... по него всякви защити простотии... пъстови отпечатъци и т.н. !!!!!
Нещо си, чип или друга джунджурия която е вързана с компютъра на автом. се намирала под/зад калника (не знам кой /ляв-десен/) зад мигача. Имало някакъв декодер който шунтирал компютъра и можело да се запали колата без ключа. При мен няма имобилайзер, но пак имам защита за разпознавне на ключа -> както му викат чип! това не е чип, а може би феромагнит.

Принципа на действие на имобилайзера или не баш него :D е: .......
Когато бачках в един сервиз за автоаларми много малко..... търсиха човек завършил слаботокова електротехн. и се хванах за малко. Общо взето , ако искат да откраднат ще я откраднат :mrgreen: та така---->>> при имобилайзера или такива защити има една бубина, намотка /прилича все едно сте навили на някаква шайба или голяма халка 0.?? мм. меден проводник (с не се чете колко навивки), която се намира точно около където влиза ключа. В самият ключ няма чип, а според мен е феромагнит но не и кагнит!! феромагнит се среща във всяко едно нещо което лови радио само че там има и намотка върху феромагнита.
Принципа май-май ..... при подаване на напрежение в напотката /бубина/ при контакт се получава магнитно поле. По-точно нещо като радио честота/вълна/ и трябва да има резонанс .... ако има да речем, компа възприема че това е ключа и всичко е ОК. ..... направете си експеримента да премахнете отбелязаното на снимката по-долу и се пробвайте да запалите heavy metal zork
Изображение
Изображение

Ох еднесох се ама, тая жега днес и тая бира след това :beer .....
но да се върна на горе-долу това което имах впредвид:
Дочух с 2 думи: слагало се някакъв декодер който шунтира компа и могат да запалят колата без ключ както и да я отворят. Г4 има заводско централно закл. както и всички след 1999г. VW-ни което е вързано с компа на колата. Щом с джаджата не са успяли има няколко варианта: аматьори, просто не са можали да се справят с джаджката или имам пипано по тоците, че да не я отворят. И така за срязания ремък просто им е пречел да да си пухнат гнусната ручичка по нагоре с джаджката.... странно там аз не виждам кутийка да влизат кабели или само кабели .... има вариант верно да е като на мерцедес зад калника да има нещо и кабелите да идват отгоре :D .... неква глупост май ? нема значение ще разглобиме и проверим в скоро време :wink:

Между другото махам бушон №28 от 2 дена (той е за горивната помпа)..... №38 идва за запалването , но не бачка централното... включва се алармата но не и да заключи колата. Утре отивам и правя некво каско щото ако чакам ...... мангали или застрахователи ще си остана или без кола или с щети за тоа къде чака..... деба София -> Люлин, деба простотиите в/у коли на по 10 - 12 години :012:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”